Вкусна дегустация! Екскурзия за Празника на Еленския бут на 14.11. в град Елена! Транспорт и екскурзовод !

УСЛОВИЯ

Описание:

Не пропускайте да посетите Празника на еленския бут, организиран в Елена, и да опитате вкусните специалитети представени там!

Изберете По света и у нас и се забавлявайте!


Офертата включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус.
 • Екскурзовод по време на пътуването.
 • В „ Детайли” може да намерите допълнителна информация за екскурзията

Доплащания:

 • Входна такса за „Даскалоливницата” – 2 лв., за учащи и пенсионери – 1 лв.
 • Входна такса за църквата – музей „Св. Никола” ” – 2 лв., за учащи и пенсионери – 1 лв.
 • Входна такса за „Камбуров Хан” – 2 лв., за учащи и пенсионери – 1 лв.
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 14.11.2015 г.
 • Ваучерът е валиден до 12.11.2015 за сключване на договор в агенцията.
 • За повече информация и записвания тел. 02/988 08 42, 0899043076, 0893618470.
 • Срокът за уведомяване при липса на минимален брой желаещи е три дни преди датата на екскурзията.
 • При нереализиране на екскурзията на клиентите се възстановяват всички заплатени ваучери на 100 %.
 • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА

Отпътуване  от София 07.00 ч., стадион Васил Левски пред Централния вход.  Пътуване по маршрут: София – Велико Търново –Елена, с кратка почивка по пътя.
Пристигаме в китния старопланински град, разположен в пазвите на Еленския балкан и в красивата долина на Еленската река. Посреща ни малко и кокетно селище, събрало в себе си много история и легенди. Разходка из града – архитектурно-исторически комплекс Даскалоливницата, включващ 3 музейни обекта – Камбуров Хан /XIX в./ - представящ традиционни занаяти, колекция накити и народни носии от Еленския край; вградената в земята църква „Св. Никола” - най-старата в града, богато украсена и изписана отзографите Давид и Яков от Хилендарски манастир и Първото училище за подготовка на млади учители в България – „Даскалоливницата” /1843 год./, чието име е дадено от Петко Рачев Славейков, който е един от неговите възпитаници. Посещение на родната къща на семейство Макариополски. Къщата е построена през 1710 година и е най-старата запазена сграда в града, уникална със своите архитектурни решения. В нея са родени борецът за църковна независимост Иларион Макариополски, брат му Никола Михайловски - виден книжовен и просветен възрожденски деец и неговият син- поетът - сатирик и баснописец Стоян Михайловски. В една от стаите през 1863 година е основано еленското читалище "Напредък".
Свободно време за участие в Празника на Еленския Бут, пресъздаващ стара традиция по този край, когато по Димитровден стопаните са изнасяли на показ вкусни мезета по време на Еленския Събор. Не се помни кога назад във времето еленските балканджии са открили рецептата за приготвяне на тази вкусотия, но със сигурност се знае, че този специалитет е уникален и търсен в цялата страна, че и в чужбина.
В център на празника се превръща Градският пазар, с възстановки на старите традиции, дегустации, състезания, изложби...
Тънко и майсторски нарязан еленски бут и изкусно аранжирано мезе, дразнят апетита и приканват всеки да опита.., а майсторите на най-големите и най - вкусни бутове се надпреварват за награди.
Богата фолклорна програма съпровожда празника, на който има място и за демонстрация на старите еленски занаяти. Отпътуване за София. Пристигане на стаодиона вечерта.

*****

Необходими документи: лична карта.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи, срок за потвърждение 3 дни преди тръгване.

*****

Туроператор "По света и у нас" притежава лиценз за туроператор и турагент N: РКК-01-6094 и застраховка отговорност на туроператора № 131 60153320000019 при застраховател ЗАД "Алианц България" валидна до 22.04.2016 г.

*****

ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg.

Топ цена 37.00 лв.

За туристическа агенция "По света и у Нас":

Подобни оферти