избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Усетете духа и автентичната атмосфера на най-малкия град в България - Мелник!

Ще имате възможност да се омиротворите и възхитите пред магията на мистичната местност Рупите и да разгледате най-големия духовен център у нас - Рилския Манастир -  с ТА Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате:
 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Мелник.
 • Екскурзовод от фирмата.
 • Останалата сума доплащате в офиса на фирмата.

Доплащания:

 • Mедицинска застраховка за лица до 65 г. – 5 лв.
 • Медицинска застраховка на лица над 65 г.- 7 лв.
 • Входна такса на Кордопуловата къща - 3 лв. за работещи - 1 лв. за пенсионери.
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Периоди на пътуване: 21.05.2016 - 22.05.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 18.05.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
 • Необходимо е до 3 дни след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg . Телефони за контакт: 0878 626220; 0878 20 62 62.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при подписване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА
Пловдив-София-Мелник-Рупи-Рилски манастир-София-Пловдив 

Първи ден – Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч. от паркинг на хотел "Тримонциум" ,07:00ч. София стадион "Васил Левски" по посока Дупница – Мелник. Настаняване в хотел и свободно време.
Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България... Влизаш в града и сякаш попадаш в миналото - живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, каменни пътища и каруци, теглени от тъжни коне, извозващи бъчви с вино. Времето тук е като спряло. Това е едно тихо и спокойно градче, но обслужването тук е на европейско ниво. Уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник. Разглеждане на Кордопуловата къща. Интересна и вълшебна, ценна и с вечна архитектура, тя е една от най-забележителните сгради в Мелник и с един богат интериор. Разположена е и скътана, като божествен и скъпоценен бисер сред изваяните пясъчни сипеи и прекрасната природа на града.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за Рупите и храма „Св.Петка Българска”. Рупите е едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен заряд, навярно свързан с факта, че Ванга избира това място за свой дом.
Отпътуване за Рилски манастир. Това е най-големият духовен център в България — 5 етажа, като видими са 4 от тях. Манастирът е ставропигиален,което означава че е под пряката юрисдикция на Св.Синод. В България има още само два такива - Троянски манастир и Бачковски манастир. Рилският манастир е най-големия манастир в България. Основан е средата на 30-те години на 10 в. от отшелника Иван Рилски и учениците му. Самият Иван Рилски е един от първите известни български монаси-отшелници, провъзгласен за светец от Българската православна църква.Най-плодотворен за Рилският манастир е периода на Българското Възраждане (18-19в.), когато се оформил и сегашния облик на манастира. През 1778г. манастирът става жертва на стихиен пожар. Възобновен е през 1784г. от майстор Алекси, който през 1816-1819г. построява източното, северното и западното крило. Значителна част от манастира е опожарена отново през 1833г., като възстановяването му отново е извършено от Алекси под ръководството на тогавашния игумен Йосиф Строителя. В периода 1833 – 1837г. била построена и главната църква в Рилският манастир "Рождество Богородично'' дело на майстор Павел Иванович.От 1961г. Рилският манастир е превърнат в национален музей, а района около него- в природен парк. Той е сред Стоте национални туристически обекта на БТС и със статут на отделно селище с население от 65 жители. От 1961г. Рилският манастир е превърнат в национален музей, а района около него- в природен парк. Той е сред Стоте национални туристически обекта на БТС и със статут на отделно селище с население от 65 жители. Разглеждане на манастира. Отпътуване за София и Пловдив. Пристигане късно вечерта.

ЗАБЕЛЕЖКА

*Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
*Цената на допълнителните посещения, заплатени по време на екскурзията, се увеличава с 20 %.
*Цената е валидна при миимум 40 туриста.
*Срок за уведомление при недостигнат брой туристи - 5 дни преди датата на отпътуване.
*Настаняването в автобуса става по реда на записването!

*****
Необходими документи: лична карта.
****
ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43 Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015г до 31.03.2016г,с лимит на отговорност 25 000 лв.
*****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 69.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти