Екскурзия до Босна и Херцеговина, с Алиса Турс! 3 нощувки със закуски, хотели 2/3*, транспорт, програми в Сараево, Мостар, Вишеград, Меджугорие

УСЛОВИЯ

Описание:

Босна и Херцеговина – природни красоти, богато и живо археологическо и историческо наследство! Изключително красива, подредена и с гостоприемни хора, които ще ви посрещнат с поздрав и усмивка!

Последни места за програмата на Алиса Турс, която ще ви покаже всичко най- красиво и интересно, без да се налага да доплащате за това! Убедете се сами!


Офертата включва:

 • С един ваучер предплащате 70 лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 3 нощувки със закуски на човек в двойна / тройна стая, хотели 2/3* (местна категоризация), от които: 2 –в Сараево, 1 – в Меджугорие
 • Отиване до босненските пирамиди
 • Разглеждане на Сараево, Мостар
 • Медицинска застраховка (2000 евро)
 • Водач - екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване
 • Кратко попътно посещение на „Дървен град” и „Камен град” – на Костурица
 • Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка

Доплащания:

 • Вечери, обеди, входни такси за обектите
 • Посещение на Тунела на Босненските пирамиди (включваща входна такса и беседа от местен екскурзовод): 5 евро (цените са към септември 2015 г.)
 • За единична стая – доплащате 60 лв. към пакета за възрастен в двойна стая
 • За дете до 14,99г., настанено с двама възрастни - 255лв, доплащат се към туроператора.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дати на пътуване: 22.09 – 25.09.16 г. Отпътуване от София. Потвърдено пътуване!
 • Ваучерът е валиден до 15.09. за сключване на договор и доплащане до 100%
 • След закупуване на ваучер, трябва да подпишете договора си в офиса на Алиса Турс или по е-мейл: alisatours@gmail.com
 • Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер на туроператора
 • От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:

1 ден: София – Сараево (ок. 600 км)
Отпътуване от София от пл. храм-паметник „Александър Невски” в 06.00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и транзитно пътуване през Р. Сърбия по маршрут: Ниш – Кралево – Чачак – Ужице. Кратко попътно посещение на „Дървен град” – на Костурица. Влизане на територията на Р. Босна и Херцеговина. Попътна спирка във Вишеград, разположен в близост до границата със Сърбия. Фотопауза при моста на р. Дрина (UNESKO) - Мехмед паша, място, придобило световна известност от романа „Моста на Дрина”, донесъл Нобелова награда на автора му Иво Андрич. Кратка разходка до „Камен град”, или „Андричград” – символичен поклон пред таланта на нобелиста, град, изграден по инициатива на световноизвестния Емир Кустурица. Продължаване по маршрута. Пристигане в Сараево – столицата на републиката вечерта. Настаняване в хотел в града. Нощувка.

2 ден: Сараево – пирамидите във Високо (босненските пирамиди) (ок.60 км)
Закуска. Отпътуване за селището Високо (на ок. 30 км от Сараево), край което са разположени придобилите известност „Босненски пирамиди”, които според техния откривател и негови поддръжници, са най-старото творение на човешка ръка. Една може би ексцентрична хипотеза, която най-малкото ще бъде повод за разходка сред изключително красива природа. Влизане в Тунела и запознаване с историята на пирамидите, както е представена от техния откривател. Завръщане в Сараево. Разходка и разглеждане на забележителностите на столицата, разположени в центъра й: базарът Баш чаршия, с малките сладкарници и кафенета, изплували сякаш от миналото, магазинчета с традиционни за страната стоки. В района е Кметството, Катедралата, Православната църква, Синагогата, Джамията Али паша, Историческият музей, Музикалният павилион, Латинският мост, живописните старинни квартали. Нощувка.

3 ден: Сараево – Мостар и околности – 1-дневна обиколка на най-красивите места в страната (245 км)
Закуска. Отпътуване по маршрута към прекрасния Мостар – културната и политическа столица на Херцеговина. Разглеждане на неговите забележителности: известният „Стари мост” от 16 в. (UNESKO) над р. Неретва, живописните квартали в Стария град, събрали в едно и отоманско, и австро-унгарско, и средиземноморско влияние..... Свободно време. Автобусен тур в тази част на Херцеговина и района на Мостар, по време на който ще имаме удоволствието да се полюбуваме на прекрасни природни картини и феномени – карстови извори и водопади (Благай, Кравице); старинни светини за дервишите и суфите (текето при Благай); на ценни исторически и археологически артефакти, свързани и с нашето далечно минало – богомилски каменни надгробия (стечки); или великолепно съхранената каменна средновековна крепост в градчето Почител (UNESCO), места–светини за християните по света (Меджугорье). Настаняване в хотел в Меджугорие. Отиване до параклиса и кръста на Дева Мария, намиращ се в подножието на хълма, на който тя се е явила на децата. Отива се пеш. Необходимото време е в зависимост от местоположението на хотела – най-много около 15-20 мин. в едната посока. Нощувка.
Заб. Меджугорие е неголямо селище, изпълнено с многобройни хотели, пансиони, сувенирни магазини, заведения и голямата му катедрала в центъра. Селището е много оживено и всичко е отворено до полунощ, когато приключва последната служба в катедралата.

4 ден: Мостар – Вишеград – София (ок. 720 км)
Закуска. Отпътуване по обратния маршрут за България. По възможност (при добри условия), преминаване през територията на част от най-красивия Националния парк Сутиеска. Попътна спирки за почивки. Пристигане в София късно през нощта.

Забележка: Посещаваните места и обекти по програмата са лесно достъпни, но са нужни спортни и удобни обувки, тъй като теренът е хълмист, на много места в старинните части на градовете улиците са калдъръмени.

Необходими документи: лична карта, или валиден задграничен паспорт. 

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация. 

За лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 брой фотокопие.

Официална парична единица в Босна и Херцеговина: Босненска конвертируема марка (ВАМ); 1 евро ~ 1.96 ВАМ
При липса на местна валута (може да се обменя и в страната) свободно се ползват следните валути: сръбски динари - в сръбската част; куни – в хърватската част; евро – в цялата страна.

*****

Туроператор Алиса Турс ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЗК „ЛЕВ ИНС” със застрахователна полица № 2114 8 135 / 13061610000001.

*****

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg! Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 270.00 лв.

За Алиса Турс ТО:

 • Алиса Турс ТО
 • София 1000, ул. Триадица № 5-Б, ет. 1-ви, офис 107
 • 02 983 62 42; 0887 60 45 63
 • Понеделник - Петък от 10.00 до 18.30 ч.