Екскурзия за деня на Царибродската шушеница в Цариброд, Сърбия! Транспорт и екскурзовод от Глобул турс

УСЛОВИЯ

Описание:

„Дни на царибродската шушеница 2015“ е фестивал, който предоставя възможност за разглеждане и дегустация на традиционни домашни продукти от царибродския край. С богата културно художествена програма ще бъдат представени пушено свинско месо, с уникален вкус, подготвено по традиционна рецепта, месни и млечни продукти, характерни за този край. Също така ще имате уникална възможност да опитате вина, ракия, сокове и домашни продукти от плодове и зеленчуци. 

Глобул Турс са Ви подготвили страхотна туристическа програма!


Офертата включва:

 • Транспорт с лицензиран за международни пътувания автобус.
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Доплащания:

 • Медицинска застраховка - 2лв.
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 22.11.2015
 • Ваучерът е валиден до 20.11.2015г. за подписване на договор с агенцията
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх йосиф" 29 - безистена; Работно време: 10:30 – 17:30ч.
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера!
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Програма:

           Отпътуване от пл. Ал. Невски в 8:00 ч по маршрут София - Калотина – Цариброд. Пристигане в Цариброд – град в Сърбия, разположен в източната част на страната, в Западните покрайнини, близо до границата с България. Той е център на едноименната община Цариброд, която влиза в състава на Пиротски окръг. До 1920 г. Цариброд е център на околия в Царство България. Ньойският договор, подписан през 1919 г., изключва района, в който се намира градът, заедно и с други части от България по границата с Гърция, Сърбия, Република Македония и Турция. Между двете световни войни в защита на българите е образувана Вътрешната заподнопокрайненска революционна организация. Между 1941 и 1944 г. Цариброд е в пределите на България. През 1951 г. е преименуван на Димитровград в чест на Георги Димитров. Разходка до квартал „Строшената чешма”. Някога един турчин се оженил за българка, но местните не го приели и той им построил чешма, която всяка нощ била разрушавана - от там и името - "строшена чешма". Свободно време за посещение на изложението „Дни на царибродската шушеница 2015“. За желаещите отпътуване и посещение на Суковския манастир, където се съхраняват известните с целебната си сила чудотворни мощи (черепа) на пастира Вельо. Само тук може да се види фреската на Св. Богоридица - Утешителка, изобразена с ангелски крила. Заедно с обичайните канонични образи присъства лика на дявола, а св. Христофор е нарисуван като песоглав (кинокефал) светец. Отпътуване за София. Пристигане на пл. Ал. Невски привечер.

***** 

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията е 40 плащащи туриста.

Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията не се осъществи – 3 дни преди датата на отпътуване. 

Агенцията си запазва правото за промяна на цената.

Местата в автобуса се определят по реда на сключване на договора.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

******

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000560/02.12.2014 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2015 г. до 24:00 часа на 31.12.2015 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

***

Важно!  От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. .

-23% 21.00 лв. 16.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч

Подобни оферти