Каним Ви на „Кралски“ концерт в Зала България! Патрик Ертън и Софийска филхармония, „Англия, моя Англия“, на 12.06, от 19ч, 1 билет

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

„Кралски“ е ключовата дума в концерта под мотото „Англия, моя Англия“! Програма, каквато рядко се среща и не бива да се пропуска!

Диригент: Патрик Ертън

В програмата:

Хенри Пърсел - Сюита из оп. "Кралицата на феите"
Бенджамин Бритън - "Пътвеодител в оркестъра за младия човек"
Георг фридрих Хендел - "Музика за кралските фойерверки"


Офертата включва:

 • 1 билет на място според избрания ваучер, за концерта „Англия, моя Англия“ на 12.06, от 19ч
 • Местата са на партер - ценова зона 16лв (15 ред- среда) и ценова зона 12лв (15 ред - ляво и дясно).
 • Задължително е да имате отпечатан ваучер за касата на залата.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 12.06., до 18.30ч., след това става невалиден.
 • Ваучерът не е билет, срещу 1 ваучер ще получите 1 билет на касата на Концертен комплекс “България”, ул. “Аксаков” № 1.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

„Кралски“ е ключовата дума в концерта под мотото „Англия, моя Англия“, в който Софийската филхармония ни кани на едно изискано пътешествие из музиката на страната, прочута със своите традиции.

„Кралицата на феите“ е сюитата на „основоположника на английската класическа музика“ Хенри Пърсел из неговата „опера с маски“ по „Сън в лятна нощ“ (нали сме в годината на Шекспир), кралски са фойерверките, за които Хендел пише своята музика за духов състав по поръчка на Джордж Втори, кралски е размахът, с който Бритън пише своя „Пътеводител в оркестъра за младия човек“ с подзаглавие Вариации и фуга по тема от Пърсел – първата творба, написана за филм, който запознава младите с оркестъра, по която днес има дори мобилно приложение… безспорно довела много млади хора в концертната зала.

Програма, каквато рядко се среща и не бива да се пропуска! Диригент ще бъде (разбира се) британец – Патрик Ертън, специализирал във Виена, преподавал в Хага, чест гост като преподавател и диригент в Москва, Залцбург, Париж, Кан, Рига…Традициите в музиката от времето на барока, съчетани с един от новаторите на 20 век в една кралска гала вечер, в която можете да пътувате из Англия и музиката, без да станете от стола си в зала „България“!

Патрик Ертън е еднакво отдаден на кариерата си като диригент и органист. Следва в поредица от престижни университети – от Виенската академия, където учи орган и църковна музика при Алфред Митенхофер, Михаел Радулеску и Едвин Ортнер. След това заминава за Холандия, където изучава изкуството на клавесина, както и камерна музика при Тон Куупман. Лауреат е на органовите конкурси в Инсбрук (1983) и Брюж (1985). В момента Партик Ертън преподава камерна музика и импровизация в Кралската консерватория в Хага. Бил е преподавател на музикантите в Бароковия оркестър на ЕС, изнасял е майсторски класове в Музикалната академия „П.Й.Чайковски“ в Москва, а също и в Сеул, в Рига и в Моцартеума в Залцбург. Работата на Ертън с холандския диригент Ари ван Беек го вдъхновява да развива и диригентските си умения. През последните години е канен да застава на пулта пред Оркестъра на Оверн, оркестъра на Камерната академия в Потсдам, Pasdeloup Orchestra в Париж, Симфоничния оркестър на Кан, Латвийския радиооркестър, камерния оркестър в Мюхнен и други. Патрик Ертън е създател и ръководител на ансамбъла Les Inventions, с който представят неизпълнявани досега творби от репертоара на 18 век, като например произведения на композиторите Йозеф Тушмолин и Томас Линли и си сътрудничат с прочутия британски вокален ансамбъл VOCES8. Патрик Ертън е известен и с афинитета си към беседите  с публиката преди концертите, като често е канен в качеството си на лектор. През 2004 Ертън става и артистичен директор на Фестивала Bach en Combrailles в Париж.

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

-25% 12.00 лв. 9.00 лв.

За Софийска Филхармония:

 • Софийска Филхармония
 • Концертен комплекс "България", ул."Аксаков" №1, София
 • тел. 987 76 56 (билетна каса)
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти