Екскурзия до Германия: Бавария и приказните замъци на Лудвиг II: 5 нощувки със закуски, екскурзовод и транспорт от Бургас от Evelin R!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Пътувайте с Evelin R!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате:
 • 5 нощувки със закуски в хотели 2*/3* - 1 в Любляна, 1 нощувка в Залцбург, 1 нощувка в района на Боденското езеро, 1 нощувка в района на Мюнхен, 1 нощувка в Загреб.
 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • Екскурзоводско обслужване.
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията.

Доплащания:

 • "Нойшванщайн" - 12 EUR – входна, резервационна такса и аудио гид на различни езици вкл .руски, но не и български език; деца до 18 г. - 1 евро /резерв. такса/.
 • „Хоншвангау” – 12 EUR – входна, резервационна такса и аудио гид на различни езици вкл .руски, но не и български език; деца до 18 г. - 1 евро /резерв. такса/.
 • "Линдерхоф" – 9 EUR – входна, резервационна такса и аудио гид на бълг. език; деца до 18 г. – 1 евро.
 • "Херенкимзее" - около 8 EUR – входна, резервационна такса и аудио гид на бълг.език; деца до 18 г. - безплатно.
 • Корабче до "Херенкимзее" в двете псоки- 8 EUR - възрастен, 3.80 евро - дете.
 • Островът на цветята Майнау на Бодензее - входна и резервационна такса - 19 евро , групи над 10 чов. - 15 евро, деца до 12 г. - безплатно, деца - 13-18 г. - 11 евро.
 • Билет за туристическо влакче в Лихтенщайн - около 7 евро - възрастен, 4.50 евро – дете.
 • Замъкът Блед – за възрастни – 9.00 EUR, за деца до 14 г. – 4.50 EUR, за студенти – 7.00 EUR, за групи над 10 човека 8.00 EUR; деца под 4 г. – безплатно.
 • Входни такси за обекти, посещавани по желание и градски транспорт.
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 65 г. - по 2 лв. на човек на ден.
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 г. до 75 г. - по 4.00 лв. на човек на ден.
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица над 80 г. - по 6 лв. на човек на ден.
 • Доплащане: За отпътуване и връщане от: Добрич: +35 лв. Варна: +25 лв. - ул. Антим I Шумен: +35 лв. – 5-ти километър; Разград: +35 лв. – автогарата.
 • Доплащане: Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места : От 5-то място до 8-мо място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително. От 9-то място до 12- то място - 15.00 лв. на седалка се заплаща допълнително От 13-то място до 16-то място - 10.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 04.04.2016-09.04.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 01.04.2016 г. за сключване на договор в офиса на агенцията или по и-мейл: evelintour@gmail.com. Телефони за връзка: 056 82 48 61 и 0894 455 511.
 • Необходимо е преди да закупите Вашия ваучер да се свържете с агенцията за наличните свободни места за периода на пътуване.
 • След като закупите Вашия ваучер е необходимо до 3 работни дни да сключите договор в офиса на агенцията.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при сключване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА:

Любляна – езерото Блед – Залцбург –  Херенхимзее - Мюнхен– Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн – Боденско езеро – Майнау – Лихтенщайн – Загреб

1-ви ден: Отпътуване от Варна – 00:00 ч от „Антим 1” от Бургас в 02:00 ч.  ул. ”Демокрация” спирката на краставицата пътуване през Сърбия – Хърватия - Словения. Нощувка в района на Любляна.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Залцбург. По пътя разглеждане на района на приказното езеро Блед. Това е единственото езеро на територията на Словения, която няма излаз на море. На единственото островче на  езерото, на скала се намира 1000 годишният замък Блед. Той е един от най-старите средновековни замъци в Словения, известен преди всичко с факта, че е бил резиденция на Тито. Разположен е на върха на 130 метрова скала. Понастоящем замъка е музей и е отворен за посетители. Пристигане в Залцбург
– туристическа обиколка на центъра – Двореца „Мирабел”, намиращ се днес в новата част на Залцбург, е построен през 1606 г. по поръка на архиепископ Волф Дитрих фон Райтенау извън градските стени за неговата тайна съпруга Саломе Алт, на чието име е
и кръстен в началото - Дворец Алтенау. Родната къща на Моцарт се намира в сърцето на ЗалцбургСемейството на Леополд Моцарт и Анна Мария Валбурга се настанява тук през 1747 г. Международната фондация „Моцарт” открива тук музей, посветен на живото и делото на Моцарт., крепостта „Хоензалцбург” се извисява високо над австрийския град Залцбург и е може би най-голямата туристическа атракция в местността. Макар че наоколо изобилства от средновековни крепости и дворци, Хоензалцбург си остава първенец. Това е най-голямата укрепена крепост на територията на цяла Европа и навярно една от най-красивите. Катедралата
Залцбургската катедрала е една от най-величествените и смайващи сгради в града, която няма как да остане подмината с пленяващият си бароков купол, който се вижда от километри. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: Отпътуване за езерото Химзее. Посещение на остров Херенинзел /Мъжкия остров/, където е построен замъкът ХЕРЕНХИМЗЕЕ - плод на възхищението на Лудвиг II пред Краля Слънце и блясъка на Версайския дворец. "Херенхимзее" е най-скъпият проект на крал Лудвиг II. Разходката из Херенхимзее изпълва човек със спокойствие и приятни емоции. Дворцовите градини са уникални, независимо, че са изградени по подобие на тези във Версайския дворец, и са осеяни с красиви фонтани.
Повечето от тях приемат формите на красиви девойки, които стоят редом до дракони, крилати войни, гигантски гущери и други екстравагантни същества. Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария. Пешеходен тур в старата част на града - Площад
Мариенплац, Колоната на Дева Мария, Старото и Новото Кметство, Часовника с танцуващите фигури, църквата Свети Петър с панорамна гледка към града, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване към сърцето на Бавария и приказния свят на нейните замъци. Посещение на двореца Линдерхоф разположен в красивата алпийска долина Грасвангтал. Замъкът строи от 1870 до 1878 г. под ръководството на придворния
архитект Георг Долмана. В Линдерхоф всичко е било готово още по времето, когато кралят е още жив, и този замък си остава едно от любимите му места. На 13 юни 1886 г. в езерото Щарнберг монархът намира смъртта си. Това е единственият завършен проект преди смъртта на Лудвиг II.  Най-интересното място в Линдерхоф е Пещерата на Венера. Тя е изкуствено съоръжение с височина над 10 м. Тук се поставяли сцени от опери на Вагнер, най-често "Танхойзер". Пещерата е украсена с картина на немската Венера - езическата богиня Холда и нимфите. В изкуственото езеро, осветено в различни цветове, се стича водопад и по вълните плували лебеди и нимфи (водата се затопля), а на островчето танцували. За певците била направена специална лодка във формата на раковина.Системата на осветлението в пещерата се смята за първообраз на съвременната цветомузика. Понякога Лудвиг устройвал във водата "театър за един актьор", а той се настанявал в лодката-раковина и слушал любимите арии в изпълнение на най-добрите мюнхенски певци. Днес тук звучи музика на Вагнер. Отпътуване към замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Хоеншвангау се вижда отдалеч – при спирането на паркинга. Една от перлите на средновековното строителство не само за Бавария, но и за цяла Германия. служи като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юноществото си тук. Кралят и кралицата обитавали основната сграда на Хоеншвангау, а синовете им били разположени в прилежащите части на двореца. Лебедовият замък Нойшванщайн е признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и до днес е един от най-великолепните в цял свят . Нойшванщайн е един от трите замъка, създадени от Лудвиг II, и неговата най-амбициозна и театрална проява на разточителство. Разположен върху усамотена скална тераса сред спиращ дъха пейзаж, той е замъкът с кулички, който е прототип на замъка в Спящата красавица и по-късно в Дисниленд. Лудвиг живее в замъка само 170 дни, преди да умре.
Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за придвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 30 мин. по наклонен терен, с файтон – около 6 евро в едната посока, с автобус – около 2-4 евро в едната посока. Отпътуване за Боденското езеро. Бодензее е третото по големина езеро в Европа. Вълните му се разбиват в териториите на Германия, Швейцария и Австрия, чиито граници се срещат някъде в открити води. Никой не знае коя от граничните страни притежава най-голям дял от водните пространства на Бодензее. Настаняване в хотел в района на Меерсбург. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Отпътуване с корабче или автобус корабче /в зависимост от разположението на използвания по програмата хотел /до Острова на Цветята. Майнау представлява истинско райско кътче с топлия си климат и така избуяла растителност, че германците го наричат “остров на цветята”. Роля за тази слава на Майнау има Фюрст Николаус фон Естерхази, който като собственик на острова и ценител на екзотичната флора, експериментира, засаждайки растения от тропиците, включително палми и цветя. А какво би била една цветна градина без прелитащите над уханните й цветове пеперуди. Това е другата прекрасна тайна на Майнау – красивите леки създания. Островът притежава богата колекция от редки видове пеперуди, поради, което често бива наричан и “остров на пеперудите”. Трудно е човек да напусне Майнау, сякаш предстои да се събудиш от красив сън... Отпътуване в посока Лихтенщайн – най-малката по площ алпийска страна, известна с красивите планински пейзажи и високия жизнен стандарт. Разглеждане на столицата на княжеството - Вадуц с туристическо влакче и свободно време. Отпътуване за Хърватия.  По възможност спирка в центъра на Инсбрук за почивка и разглеждане. Нощувка в района на  Загреб.

6-ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Отстъпки:
За качване и слизане от Айтос, Карнобат, Ямбол( Петолъчката ): - 5 лв.
За качване и слизане от Сливен, Нова Загора ( бензиност.ОМV), Стара Загора (Автогара ОМV): - 10 лв.
За качване и слизане от Пловдив – ОMW на хотел Санкт Петербург и Пазарджик - бензиностнацията на „Лукойл” – 15 лв.
Закачване и слизане от София южна дъга кино Арена IMAX в Младост – 20 лв. на човек човек.

Забележки!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Национални валути: в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.58 HRK; в Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа. Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/.
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

*****

Туроператор "ЕВЕЛИН Р" ЕООД, с Удостоверение за регистрация 05684 и сключен застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма със Застрахователна компания "Булстрад" и номерът на застрахователната полица е № 0703-400-2015-00001, валидна до 08.01.2016 г.

******

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 599.00 лв.

За Туристическа агенция Evelin R: