Двоен билет за филма "Обожение", рок концерт и дегустация на вина Tikves на 16-ти април (събота) в Дом на киното

УСЛОВИЯ

Описание:

Предстоящата прожекция в София е първо излизане на филма извън границите на Македония. През 2016 година "Обожение" ще бъде представен на фестивали в Париж (Франция), Берлин (Германия) и Поградец (Албания).

"Обожение", 2016, Драма
Режисьори: Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов
Сценаристи: Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов
Продуценти:   Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов
Оператори: Влатко Джикоски и Панче Пренджов
Монтаж: Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов
Звук: Иван Ямандиловски и Владимир Бошковски
Тонрежисьор:  Слободан Трайковски
Грим: Сашо Мартиновски
Музика: Горан Трайкоски
В главните роли: Петър Горко, Димитър Горгиевски, Катерина Чакмакоска Клинческа, Катерина Аневска, Митко Апостоловски, Соня Михайлова, Владимир Горгийоски, Милан Секулоски, Михайло Миленкоски, Димитър Царцорски, Марио Марковски и други.

Македонската културна вечер в София се реализира в партньорство с:

Дом на киното, Арт Фест, Група 3Motion, Трансимпорт официален вносител за България на Tikves, Туристическа агенция Делмондо БГ, Туристическа агенция Сим Травелс, Muffin House. Организатор: MUSIC for You


Офертата включва:

 • Двоен билет за филма "Обожение" и македонска културна вечер в София, 16-ти април (събота), Дом на киното
 • Ваучерът включва още: концерт на група 3Motion с гост Itse Merrko (Македония), фотографска изложба, дегустация на вина и ракии Tikveš, представяне на Македония като туристическа дестинация.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден на 16.04.2016 г., 19:30 часа
 • Телефон за информация за вечерта: 0885 76 20 17
 • Ваучерът не е билет, срещу един ваучер ще получите ДВА билета на касата на киното. Важно! В деня на прожекцията ваучери на билетна каса ще се обработват най-късно до 19 часа.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер на служителите в билетна каса в Дома на киното.
 • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Deals.bg

На 16-ти април (събота), от 19:30 часа в Дома на киното ще се проведе вечер на македонската култура и изкуства. Повод за провеждане на събитието е премиерното представяне в България на новия македонски игрален филм "Обожение". Филмът е режисьорски дебют на Кирил Каракаш и Светислав Подлешанов. Проектът по създаване на сценария, организиране на актьорския и снимачен екип, заснемане, монтаж и промотиране на филма е изключително амбициозен.

Филмът "Обожение" е във формата на триптих, създаден с идеята на  духовното преживяване на частите - Катарзис, Съзерцание и Въздихание. В него се проследяват историите на герои, които се опитват да съживят изгубената духовност на хората около тях. Драматичната история проследява две житейски истории, които се срещат чрез съдбата в третата част. В сценария е заложена силна емоционалност и символика. Музиката есъставена изцяло от авторски композиции на големия македонски композитор Горан Трайковски, а песента "Черна земя" е от новия албум на битолската ъндърграунд група The Government.

След прожекцията Македонската културна вечер ще продължи с още интересни събития.
Авторите на филма пристигат и с фотографска изложба от мейкинга на филма, представяща местата, на които е сниман "Обожение" - Прилеп и Битоля.
Рок група 3Motion е подготвила алтернативна програма за почитателите на музикалното изкуство. Изпълнението на бандата ще започне с гост певец Itse Merrko (Македония), с който заедно ще изпълнят музика от филма.
 
В идеята за представяне на македонската култура се включват и партньори, свързани с традициите на Македония. 
За докосване до вкуса на Македонската култура, всички гости на прожекцията ще могат да се запознаят и опитат  характерни за македонския край сортове вина Вранец и Тамянка. Коктейлът с напитки сеосигурява от основния вносител у нас на Tikves. Вечерта ще включва и дегустация на бяла и жълта ракия, което е препратка и към първата част на филма "Обожение".
 
Две туристически агенции ще представят  Македония като туристическа дестинация и предпочитано място за почивка.
"Делмондо БГ" - агенцията работи с хотели в Македония и предлага пакети за семейни почивки, уикенди и посрещане на предстоящите празници
"Сим Травелс" - агенцията предлага интересни екскурзии до различни туристически забележителности в Македония
Във филма неведнъж камерата показва красотата на природата на Македония, а македонската вечер дава възможност на всеки посетител да помечтае и дори планира пътуване  тази близка по традиции, език и обичаи земя.
 
Вечерта ще продължи със съвременна музика от Македония.
 
Очаква се публиката на 16-ти април да бъде пъстра, интернационална, с различни интереси и  възрасти. Гости на  Македонската културна вечер ще бъдат както представители на македонската общност у нас, така и много българи - любители на културата на Македония. Отправени са покани до Негово превъзходителство Посланика на Република Македония в България, Директора на Културно-информационният център на Македония в София, представители на катедра Филмова и телевизионна режисура и анимация в НАТФИЗ, организаторите на един от най-престижните кино форуми у нас - "София Филм Фест",  известни наши културолози, любители на киноизкуството, музиката, киномани.
Македонската културна вечер ще приключи около 23:00 - 23:30 часа.
 
Препоръка за филма от професор Владимир Георгиевски
 
Официална страница на филма "Обожение": https://www.facebook.com/obozenie/

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 • 2
  Василка Владимирова от 18.04.2016 г. 12:07

  Не е въведен коментар.

 • 1
  Петра Радева-Солунска от 15.04.2016 г. 09:38

  :)))

-29% 14.00 лв. 9.99 лв.

За Дом на киното:

 • Дом на киното
 • гр. София, ул. Екзарх Йосиф 37
 • 0885 76 20 17
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти