Средиземноморски кулинарен круиз за двама! Две порции риба по избор: Балканска пъстърва или Норвежка скумрия и гарнитура в Ресторант BALITO 3 в жк Надежда

УСЛОВИЯ

Описание:

Заповядайте в Ресторант Balito 3 в жк Надежда!

Поръчайте Вашето рибно меню и майстор-готвачите ще приготвят рибка по Ваш вкус - пържена или хрупкаво препечена на скара!

Хранете се здравословно и вкусно! Доверете се на професионалистите в кулинарията от Ресторант Balito 3!


Офертата включва:

 • Две порции риба по избор (грамаж на рибата: по 220 гр.) с комбинирана гарнитура домашни картофки и зелева салата (грамаж на гарнитурата: по 120 гр.) и лимон за овкусяване на ястието.
 • Пъстървата и Норвежката скумрия могат да бъдат приготвени пържени или печени на скара - уточнява се при поръчката.
 • Рибата е прясна и се зарежда всяка сутрин. Пъстървата се доставя от планински развъдник до манастир близо до София.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 22.03.2016 г. (Ваучерът не важи за 14-ти февруари и 8-ми март).
 • Ваучерът е валиден всеки работен ден от 12:00 до 22:00 часа.
 • Работно време: Понеделник - Неделя от 11:00 до 00:00 часа.
 • Задължителна резервацията за удобство на клиентите. Тел. за резервация: 0876 057 675.
 • Ваучерът важи само за консумация на място в ресторант Balito 3 в жк Надежда.
 • За да използвате услугата, задължително представете принтиран вашия ваучер.
 • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички условия на Deals.bg

Ресторант BALITO 3 в жк Надежда привлича с вкусни ястия и специалитетите в менюто. В него ще намерите избрани рецепти от българската, италианската и южноафриканска кухня. Ресторантът предлага прясно приготвени ястия на скара, богат асортимент от рибни блюда, редом с вкусна лазаня по оригинална рецепта, пици с домашно тесто и още много вкусотии. А цените са повече от достъпни!

ЗА РИБАТА И НЕЙНИТЕ СЪСТАВКИ

Рибата е една от най-важните и пълноценни храни. Тази група храни от векове заема достойно място в храненето на човека, а в последните десетилетия стана незаменима за всички хора, които държат на доброто здраве и добрата физическа форма. Рибата съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР).

Хранителни ползи от консумацията на риба

Белтъците, изграждащи месото на рибата, имат балансиран аминокиселинен състав, който не отстъпва по нищо на белтъците в месото на топлокръвните животни.

Поради значително по-ниското съдържание на съединителна тъкан белтъците на рибата по-лесно се смилат в стомашно-чревния тракт и се усвояват по-бързо, което я прави подходяща за всички възрасти, които искат да се възползват от плюсовете на тази храна и да опитат различни и вкусни рибни блюда.

Хранителни свойства на рибата

Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини и комплекс от минерални вещества. 

Наличието на витамини формира благоприятната органолептична (изграждаща), физико-химична и медико-биологична характеристика на този вид месо.

Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки за дневното меню. Месото на повечето нейни представители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.

Освен това то практически не съдържа въглехидрати, което прави рибата чудесна храна за консумиране през втората половина на деня, както и през първата половина на нощта.

Основни видове риба

Според количеството мазнина рибите се разделят на три групи:

 • Постни - съдържащи до 5% мазнини (мерлуза, треска, толстолоб, хек, бяла риба, калкан, кефал, лефер, попчета, сафрид, пъстърва); 
 • Полутлъсти - съдържащи 5-10% мазнини (шаран, акула, нототен); 
 • Тлъсти - с мазнини над 10% (сардина).

Полезен е фактът, че по-принцип рибното месо с нисък процент масленост има висок процент белтъци в състава си. Рибата е богат източник на минерални вещества. По съдържание на калций и фосфор се нарежда след млякото и млечните произведения, но преди месото. Особено в морските риби е значително и количеството йод и флуор, докато продуктите със земен произход са сравнително бедни на тези два микроелемента.

Важно! Защо е препоръчително да консумираме минимум веднъж седмично риба:

Консумирането веднъж седмично на тлъсти риби намалява с 52 процента риска от ревматоиден артрит, установи шведско проучване.

Същият ефект се постига и при яденето четири пъти седмично на по-малко мазни риби.

Причината за тази разлика е в по-голямото съдържание на омега-3 мастни киселини в тлъстите риби.

Консумирането дори на една порция седмично на каквато и да било риба в продължение на 10 години води до 29 процентно намаление на риска от развитие на артрит.

Затова е препоръчително седмичното меню да е разнообразно, богато на витамини и да включва различни рибни ястия, които освен полезни са и много вкусни.

Пъстървата - царица на речните риби!

Пъстървата предлага свежо и богато на протеин месо, малко количество рибна мазнина, съдържащо омега-3 мастни киселини и хайвер пълен с витамин А. Различните видове от трите рода на семейство Пъстървови имат различно съдържание на мазнини и протеини в състава на месото и хайвера си. Най-често мазнините са до 6%, а протеините в рибното месо около 18-20%. Наричат я "постна риба", защото не съдържа почти никакви мазнини.

Името пъстърва се споделя от три рода на семейство Пъстървови риби. Те имат някои морфологични разлики, живеят в различни местообитания и са приспособили свой начин на живот. Като цяло Пъстървата живее в студени речни и езерни води, а при някои видове като част от жизнения цикъл се наблюдава живот и в солена приморска вода. Повечето пъстърви са хищни риби.

* * *

Важно! Снимките илюстрират само вида на предоставената услуга. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.

 • 4
  Мария Мирчева от 04.07.2016 г. 12:15

  Не е въведен коментар.

 • 3
  Кинка Такова от 22.03.2016 г. 17:02

  За ценителите на риба , това е рибата !

 • 2
  Василка Гацина от 23.03.2016 г. 10:42

  Добро обслужване, доволни сме.

 • 1
  Ева Бончева от 22.03.2016 г. 11:37

  Не е въведен коментар.

-48% 13.00 лв. 6.80 лв.

За Ресторант Balito 3 - Надежда:

Подобни оферти