Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Двудневна есенна екскурзия на 21.11. до Скопие и Прищина! Една нощувка, транспорт и водач от Глобул Турс

УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете едно от най-впечатляващите места в Македония - езерото Матка. Разгледайте "Каменния мост" - символ на Скопие, стария квартал "Вароша", крепостта "Скопско кале" и Църквата "Св .Спас" със саркофага на Гоце Делчев,"Свети Климент"- най-големият православен храм в Скопие.

Глобул Турс са Ви подготвили страхотна туристическа програма!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате: транспорт с туристически автобус.
 • 1 нощувка в хотел 3* в Скопие.
 • Пътни такси.
 • Екскурзионна програма в Скопие.
 • Водач от агенцията.
 • Медицинска застраховка.
 • Повече информация за програмата на екскурзията и необходимите документи можете да видите в ''Детайли''.

Доплащания:

 • Входни такси за музеи и обекти по програмата.
 • Екскурзия до Прищина и манастира до с. Грачаница – 25 евро.
 • Посещение на езерото Матка – 5 лева на човек.
 • Вечеря в традиционен ресторант с музика - около 25 лева.
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 21.11.2015 г.
 • Ваучерът е валиден до 18.11.2015 г. за подписване на договор с агенцията.
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх Йосиф" 29 - безистена; Работно време: 10:30 – 17:30ч.
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера!
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Програма

1-ви ден: Отпътуване от София в 7.00 ч. в посока КГПП Гюешево. Преминаваме на територията на Р Македония, и продължаваме в посока Скопие. Попътно спиране в Крива Паланка.

*При добри атмосферни условия, и срещу допълнително заплащане от 5 лева на човек, посещение езерото Матка - едно от най-впечатляващите места в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири; и манастира "Свети Андрей", чиито запазени фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, вторият син на крал Вълкашин.
Туристическа пешеходна обиколка на града от старата чаршия и църквата „Св. Спас” . По каменният мост строен още от римляните и един от символите на града преминаване в новият център на града. Пред погледа се открива гледка към множестово паметници и сгради в строеж, издигнати по проект „Скопие 2014”. Тук именно се намират най-високия паметник на Александър Македонски в света, паметниците на цар Самуил, Даме Груев, Император Юстиниан и мн. др. Посещение на музея на Майка Тереза. Свободно време.
Настаняване в хотела. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на традиционно заведение с музика на живо. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. По желание срещу допълнително заплащане отпътуване за Косово /при минимум 25 човека/. Разглеждане на един от най-известните манастири в региона – „Успение на Пресвета Богородица” в с. Грачаница. Изграден от крал Милутин, Грачаница е действащ женски православен манастир. Кралската църква представлява петкорабна базилика с оригинално архитектурното решение, причислен към вардарския стил. Манастира Грачаница с кралската църква са поставени под защитата на ЮНЕСКО през 2006 г. Те са един от четирите обекта на православната култура в Косово които са в списъка на ЮНЕСКО от 2004 г. Отпътуване за столицата Прищина, където се намират Косовския музей, паметника на албанския национален герой Скендербег, в центъра на града, паметникът на Бил Клинтън. Позлатената статуя е открита от самия Клинтън през 2009 г. , а недалеч е надписът от гигантски букви „NEWBORN” (Новороден). В покрайнините на Прищина е и Косово поле, от което идва и името на държавата. На това място е изграден паметник, напомнящ на мемориала на връх Шипка. По време на битката при Косово поле на 15 юни 1389 г., загиват предводителите както на сръбската, така и на османската войска. Монументът се намира на мястото, където е убит сръбският княз Лазар Хребелянович, а от върха се разкрива чудесна гледка на околността с новите квартали на Прищина в далечината. Пак отвисоко, но малко встрани ще видите друг мемориал - подобен на джамия без минаре. Той е издигнат на мястото, където се смята, че е загинал османският владетел Мурад. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България през Р Македония. Пристигане в София късно вечерта. 

*****

Цената е валидна при миниминално 35 пълно плащащи туриста.

Срок за уведомление при недостигнат минимум – 3 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване.

Необходими документи и условия на пътуване:
Лична карта. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания. 

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.       

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

• Допълнителните  екскурзии  се  осъществяват  при  минимум  20 човека.

• Туристите имат възможност да сключат допълнителна застраховка за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.  

******

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000560/02.12.2014 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2015 г. до 24:00 часа на 31.12.2015 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

***

Важно!  От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. .

--1% 115.00 лв. 115.50 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч