Активни оферти на Комфорт Травел (1/)

Посетете карнавала в Струмица под Царевите кули! Екскурзия на 12.03.2016, транспорт и водач от Комфорт Травел!

УСЛОВИЯ

Описание:

Каква е приликата между Рио де Жанейро, Венеция и Струмица? На бас, че е трудно да отговорите! Не, те не си приличат по инфраструктура, климат или численост на населението! Общото между тях е, че навсякъде се вихри карнавал, винаги в навечерието на Великите пости. Само на петдесетина километра от Петрич може да се види едно от "малките братчета" на карнавала в Рио, а именно - карнавалът в Струмица!

Пътувайте с Комфорт Травел!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек получавате:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус.
 • Посещение на Рупите.
 • Посещение на Струмица и участие в Карнавала до късно вечерта.
 • Посещение на Водочкия манастир.
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро.
 • Пътни, магистрални такси.
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 • Отстъпка за деца под 12 г. и пенсионери над 65 г. – 5 лв.

Доплащания:

 • Входни такси и разходи от личен характер.
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 г. – 1 лев.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 12.03.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 08.03.2016 г. за сключване на договор за организирано пътуване с Комфорт Травел.
 • Моля, преди да закупите ваучера, се обадeте в агенцията, за да проверите наличните свободни места.
 • Необходимо е до 2 дни след закупуване на ваучера, да се свържете с агенция Комфорт Травел, за да потвърдите резервацията си на тел: 02/846 81 07; 0888 825 107 или на адрес: гр. София, ул. Черковна № 70.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Информация за карнавала
Всяка година в началото на великденските пости (около Сирни Заговезни) Струмица се превръща в място, кипящо от живот, градът е обитаван от приказни герои, фантастични същества, исторически личности и филмови звезди. Празничната фиеста започва в събота с избора на Принцът и Принцесата, които ще предвождат шествието. В главната карнавална вечер е и празникът на сгодените двойки. Тогава всички мъже са маскирани, а годениците им трябва да познаят своя възлюбен.

Традицията на карнавала датира още от предхристиянски времена, като през времето е променяна и обоготавяна с нови елементи. До 1991 година организирането на шествията е било спонтанно и продукт на всенародния импулс. От 21 години насам община Струмица се грижи за организацията на празника. Повечето жители и гости на града са маскирани, макар да не са част от официалната програма. За тези, които не са подготвени, се раздават безплатни маски „Домино". И деца, и възрастни се превръщат в част от веселието в трепетно очакване на приказното дефиле на участниците, което преминава по централните улици на града и завършва на площада. Шествието започва с мажоретки, следвани от духов оркестър и пищна няколко минутна заря. Участниците в програмата са предимно млади хора от цял свят.Публиката остава без дъх през всичките 3 часа на официалната програма, в която дефилират повече от 600 групи и индивидуални участници. Интересен факт е, че голяма част от костюмите и маските за празника се правят ръчно в продължение на много месеци.

ПРОГРАМА:

1-ви ден/12.03.2016/
Отпътуване от София, паркинг пред национален стадион „В.Левски” в 6:00 часа по маршрут София – Благоевград-Сандански- Рупите. Пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух планина. Посещение на храма "Св. Петка", построен от Ванга през 1992 год. и изографисан от известният художник Светлин Русев. Разглеждане на къщата на Баба Ванга, обявена за музей, където пророчицата е живяла до смърта си. Горещите гейзери и целебните избори допълват пейзажа на мистичната местност. Отпътуване за Стумица през ГКПП Златарево. Пристигане в града около обяд. Свободно време в центъра за обяд и за по чашка „жолта ракия“. След обяда кратка разходка до Водочкия манастир „Свети Леонтий“ в подножието на планината Еленица. Манастирската църква е строена на етапи през 11, 12 и 14 век. Споменава се, че от 1018 година църквата е седалище на Архиепископията на Струмица. Връщане в Стумица за участие в пищното карнавално шествие в града с много настроение и цветен парад, какъвто може да видите само в малкия Рио на Балканите. Отпътуване за България вечерта. Пристигане в София през нощта/много рано сутринта/.

Забележка:
Основна парична единица:
Денар/ 1 лв.= 30денара; 1 евро = 61 денара/.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:
 40 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от възможностите и реда на провеждане на фирмата-партньор.

****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****
Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.42 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД  с № 0064738 .

****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-24% 49.00 лв. 37.00 лв.

За Комфорт Травел:

 • Комфорт Травел
 • гр. София, ул. Черковна № 70
 • 02/846 81 07; 980 01 66; 0888 825 107
 • Няма фиксирано работно време...