Гледайте „Двама бедни румънци, говорещи полски” на 16.01. от 19ч. в ТР Сфумато с билет за един!

УСЛОВИЯ

Описание:

„Двама бедни румънци говорещи полски“ описва опитът на двама наркоманизирани младежи да се завърнат в града, в нормалния живот, в семейството, след като са се загубили, играейки играта на фиктивни самоличности.

Гледайте:

''Двама бедни румънци, говорещи полски''

от Дорота Масловска

Режисьор Десислава Шпатова

Продуцент Снежина Петрова с подкрепата на Легал Арт Център, Полски институт, НБУ, Театър Сфумато

Сценография Николета Алексиева

Участват: Мартина Апостолова, Емануил Костадинов, Велислав Павлов, Катерина Златарова, Диана Спасова, Митко Якимов, Росица Караджова

Пиесата на Масловска е за антиутопичното осъзнаване на съвременния свят. Това е първата пиеса на забележителната полска авторка, написана през 2006г. За по-малко от десет години пиесата добива международна публичност и става програмен текст за различни социално ангажирани театрални общности.

Проект на НБУ и "Сфумато", реализиран с подкрепата на Полския институт в София и фонда "13 века България".

 

 


Офертата включва:

 • 1 билет за представлението "Двама румънци, говорещи полски" на 16.01. от 19ч. в ТР ''Сфумато''.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 16.01.2016г., до 18.00ч, след тази дата става невалиден.
 • Ваучерът не е билет, срещу един ваучер ще получите 1 билет на касата на театъра.
 • Задължително е да предоставите разпечатан ваучер на касата на театъра.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или подарък.
 • От актуалната промоция можете да се възползвате единствено чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

Режисьорката Десислава Шпатова и актрисата Снежина Петрова - като продуцент, се връщат към независимия театър със спектакъла "Двама бедни румънци, говорещи полски" от Дорота Масловска - част от проекта за театър, образование, интеграция "Говори" на сдружението за независим театър "Легал арт център". Премиерните представления са на 12 и 26 ноември в Театралната работилница "Сфумато", съобщават от екипа.

"Това е най-мрачното и май най-сериозното нещо, което съм писала, макар и смешно. Разказва за двама младежи, нахлуващи в колите на шофьорите с твърдението, че са много бедни румънци, които говорят полски. Първата част на текста е за техния амок и бълнуване, а втората за внезапното им пробуждане някъде в централна Полша, внезапна самота, отчужденост и зараждаща се битка на психики на живот и смърт", казва Дoрота Масловска за първата си пиесата.

Написана през 2006 г., за по-малко от десет години тя добива международна публичност и става програмен текст за социално ангажирани театрални общности.

В българския спектакъл участват завършили и настоящи студенти на програмата "Театър" в НБУ - Емануил Костадинов, Мартина Апостолова, Диана Спасова, Велислав Павлов, Симеон Гълъбов, Катерина Златарова, Митко Якимов, Росица Караджова. Сценографията и костюмите са на Николета Алексиева.

Избирайки този текст, от екипа вярват, че влизането в кошмарите на съвременния антигерой е началото на неговото "метафизично пробуждане" (Чоран).

Проектът на НБУ и "Сфумато" е реализиран с подкрепата на Полския институт в София и фонда "13 века България".

Чрез езика на театъра социалното има шанса да се изрази по уникален начин. Независимият проект "Говори" има амбицията да изгради мостове между организации, театър и публика, текст и реалност, градска среда и гражданин, да очертае перспективите на театъра извън сцената чрез съпътстващи образователни и социални дейности. Той се състои от художествена част - спектакъла "Двама бедни румънци говорещи полски", и образователна част - съпътстващи семинари със социален фокус - "Говори Масловска", "Говори улицата" и "Говори Митко". Силен акцент в проекта "Говори" е участието на неговорещи актьори, отбелязват инициаторите.

 

София, 9 ноември /Пенка Момчилова, БТА/

*****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! .

-50% 10.00 лв. 5.00 лв.

За ТР СФУМАТО​:

 • ТР СФУМАТО​
 • София, ул. Димитър Греков №2
 • 02 943 38 90
 • От понеделник до събота от 14.00ч до 19.00ч

Подобни оферти