Любов и пак любов в МГТ “Зад канала”! Гледайте "Лодка в гората" от Н. Хайтов на 17-ти ноември

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Любовта на Гина и Марин в "Лодка в гората" е нежна, плаха, мощна и вдъхновяваща.

Истинска любов! Можеща и движеща сила!

"Ако трябва да напиша няколко „божи заповеди“, бих ги съставил така:

- Обичай хората въпреки техните грехове и се опитвай да откриеш в тях неповторимото, красивото, човечното, чудесното. Ако не го откриеш - измисли го!

- Бъди наивен и вярвай на човека, а не на очите си, ако виденото с очите те кара да отвръщаш лицето си от него.

- Бъди верен на себе си и на истината, в която вярваш. Не блудствувай и не пиши за неща, които не лежат на сърцето ти, и не забравяй, че изкуството, за разлика от жената, се оплодява само от сърдечната любов. Така че допирай се до темата само когато я обичаш."

— Николай Хайтов
 
На 17-ти ноември в МГТ "Зад канала" се потопете в любовта... и във взаимоотношенията на героите от представлението и заедно с тях ще достигнете до един финал, болезнено изящен в своята цялост.

Офертата включва:

  • 1 или 2 билета (според закупения пакет) за постановката "Лодка в гората" на 17-ти ноември, от 19.00 ч.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Валидност на ваучера: на 17.11.2015 г., от 19.00 ч.
  • Ваучерът важи за места спрямо моментния капацитет на залата в МГТ "Зад канала" със закупен ваучер и предварителна резервация на тел. 02/ 944 24 48.
  • ВАЖНО! След закупуване на ваучер е необходимо да се свържете с билетната каса на МГТ "Зад канала", за да си резервирате места на телефон: 02/ 944 24 48. Запазването на места по телефона се прави до 24 часа след закупуване на ваучер.
  • ВАЖНО! Ваучерът се разменя за билет на касата на МГТ "Зад канала" в деня на представлението между 18 и 18:45 часа. Ваучерът задължително се представя принтиран на хартия.
  • Работно време на касата: Понеделник - Неделя: 11:00 - 19:00 часа
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
  • Всички условия на Deals.bg

ЛОДКА В ГОРАТА

от Николай Хайтов

Постановка: Мариус Куркински

Сценография и костюми: Петя Стойкова

Музика: Мартин Каров

в ролите:

Симеон Бончев

Антоний Аргиров

Александър Димов

Владимир Зомбори

Луиза Григорова

Владимир Димитров

Александър Кадиев

Николай Хайтов /1919-2002/ е един от съвременните български автори, радващи се на непрекъсната читателска и зрителска обич, неподвластна на моди и политически екзалтации. Достатъчно е само да споменем творбите, събрани в сборника „Диви разкази“. Освен задължителни постижения в жанра си, те са дали основа на ред български филми- „Козият рог“, „Изпит“, „Мъжки времена“, „Орисия“ и други. Театърът пък си „взе“ обратно на сцената историята от популярния филм на Иван Андонов  “Черешова градина“ , за да тръгне пътят на пиесата „Празникът“.

Въобще Хайтов е от онези автори, чиято яркост се усеща във всяка посока, в която поеме талантът им. А над несъгласията на критиците му като че ли се носи мъдрия глас на един от героите му- „Банко“: „Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто – да го направиш“.

Направеното от Хайтов в българската театрална драматургия също е значително, независимо, че в зрелостта си писателят сравнително рядко се насочва към текстове за сцена. Първата му пиеса е „По земята“/1962 година/. Следват „Заключена пролет“, „Произшествие в гората“, „Моята песен, моят грях“, „Хайдути“, „Ламята“... Най- успешната творба на автора е драматургичният триптих „Пътеки“, „Лодка в гората“, „Кучета“. Те са поставяни  на много сцени не само в България, отличени са с национални награди за драматургия.

Хайтов е и автор, с чието име са свързани прекрасни роли на големи български актьори: Невена Коканова, Катя Паскалева, Григор Вачков, Антон Горчев...

"Ако трябва да напиша няколко „божи заповеди“ към писателя, бих ги съставил така:

Първа заповед: Обичай хората въпреки техните грехове и се опитвай да откриеш в тях неповторимото, красивото, човечното,чудесното. Ако не го откриеш- измисли го!

Втора заповед: Вярвай в оправянето на света, въпреки всички „доказателства“ на историята в обратното.

Трета заповед: Бъди наивен и вярвай на човека, а не на очите си, ако виденото с очите те кара да отвръщаш лицето си от него.

Четвърта заповед: Бъди верен на себе си и на истината, в която вярваш. Не блудствувай и не пиши за неща, които не лежат на сърцето ти, и не забравяй , че изкуството, за разлика от жената, се оплодява само от сърдечната любов. Така че допирай се до темата само когато я обичаш.

Пета заповед: Не се възгордявай.

Шеста заповед: Не избягвай страданието, защото през страданието минават всичките пътища на творчеството."

Николай Хайтов

* * *

Важно! Използваните снимки, изображения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.

Топ цена от 8.00 лв.

За Малък Градски Театър "Зад канала":

Подобни оферти