Хитовият спектакъл "Ритъм енд блус 2" на 14-ти декември (сряда) на сцената на МГТ "Зад канала"!

УСЛОВИЯ

Описание:

R & B Или животът такъв, какъвто може да бъде...ако стане музика!

“R & B” е авторски спектакъл на РУМЕН ЦОНЕВ. На него хрумва щурата идея за това необикновено музикално-театрално зрелище, което реализира съвместно с Малък Градски Театър "Зад канала" и неговите талантливи актьори.

За "Ритъм енд блус 2": Ще открехнем завесата за невероятни истории из живота на прочути композитори: Хендел, Бах, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Шопен, Росини, Пучини, Сен Санс, Чайковски, Рахманинов, ще пеем на седем езика, ще свирим на пиано и цигулка, само на пиано, само на цигулка, даже на две цигулки, ще изпълним музика от средновековието до наши дни, ще видите превод в ефир, ще разберете защо нощната музика на Моцарт е малка, ще танцуваме на палци, ще видите баланс на осем ръце и още много чудеса на изкуството само в Малък градски театър "Зад канала"!

Ако обичате класиката, ако обичате операта, ако обичате фолклора, ако обичате рок енд рола, ако обичате поп музиката, ако обичате модерния R&B стил и джаза + всичките му вариации, ако обичате шоуто и емоцията и искате да презаредите с енергия - Гледайте "Ритъм енд блус 2" и се наслаждавайте от сърце на чудесата на сценичното изкуство.

В "Ритъм енд блус" на сцената са цяла трупа невероятни талантливи актьора. Те са най-добрите музиканти в Театъра и най-добрите актьори в Музиката. Спектакълът не се побира в никакви стилови или жанрови рамки. Те представят 83 различни музикални парчета, майсторски вплетени едно в друго и още толкова актьорски номера... Enjoy!

 "Ритъм енд блус 2" на 14-ти декември (сряда) в МГТ "Зад канала"!


Офертата включва:

 • Един билет за постановката "Ритъм енд блус 2" на 14-ти декември (сряда)

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Валидност на ваучера: на 14.12.2016 г., от 19.00 ч.
 • Ваучерът важи за места спрямо моментния капацитет на залата в МГТ "Зад канала" със закупен ваучер и резервация на тел. 02/ 944 24 48.
 • ВАЖНО! След закупуване на ваучер е необходимо да се свържете с билетната каса на МГТ "Зад канала", за да си резервирате места на телефон: 02/ 944 24 48. Запазването на места по телефона се прави до 24 часа след закупуване на ваучер.
 • ВАЖНО! Ваучерът се разменя за билет на касата на МГТ "Зад канала" в деня на представлението между 18 и 18:45 часа. Ваучерът задължително се представя принтиран на хартия.
 • Работно време на билетна каса: Понеделник - Петък: 11:00 - 19:00 часа; Събота и Неделя: 13:00 - 19:00 часа.
 • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички условия на Deals.bg

Спектакълът „Ритъм енд блус 2”

Автор: Румен Цонев
Драматург: Румен Цонев
Режисьор: Румен Цонев
Сценография и костюми: Петя Стойкова
Фотограф: Симон Варсано
Участват: Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Стела Стоянова, Стоян Младенов, Петър Калчев, Албена Михова, Йорданка Илова, Симеон Бончев, Жени Александрова, Милена Спиридонова, Красимир Спиридонов, Христина Пипова

Когато преди четири години композиторът Румен Цонев се зае да реализира и в България своята авторска концепция за “музикален театър на авангарда”, беше повече скептик, отколкото реалист. Той дойде от Париж, където преподаваше в Сорбоната и беше музикален директор на Ателието за театър и музика – АТЕМ (най-големият Център за съвременен музикален театър в Европа), гост-професор в Лионската консерватория, в Консерваторията за полифонична музика в Тур, както и в Кралския колеж за музика, Лондон. Водеше активно класове освен това и в Стокхолм, Ню Йорк, Бостън, Марсилия, Лион. Донесе си наградата Бергман за музиката към спектакъла Кървава сватба по Лорка и още куп призове. Румен е човекът, който работи в София, обожава дома си в Париж, ходи на кино до Венеция, а до Нюкасъл, Едмънтън или Ноксвил прескача, за да прибере поредната си награда. Засега все още е единственият професор, посветил се на пеенето в българския театър, но, слава Богу, вече оценен и у нас. Защото да извадиш от актьора де що носи музикалност – глас (естествено, без фалшивост и поставен), ритъм, инструментални умения, да се извае многоглас (пък и да не се надвикват) или свободната форма на джаза, си е трудна работа. И ако Ритъм енд блус беше показно, че и такова нещо съществува, а актьорските възможности са неизчерпаеми, то второто издание на този спектакъл е крачка напред. В центъра на постановката стои царят на инструментите – пианото, върви сюжетна линия (а не само с конферанс), менят се настроенията – смешни, тъжни. Пианистът солира, но се справя и като акомпанятор. Акцент са цигулките (Стоян Младенов например, завършил НАТФИЗ, а преди това Пловдивското музикално училище, се прояви, макар по-скромно, още в първия спектакъл на Ритъм енд блус). Жени Александрова показва всичките си таланти. Свири като третата ръка на пианото, танцува на палци (черния) лебед от Сен-Санс, възползва се от уроците по оперно пеене. Също както вече изявилия се като тенор Симеон Бончев. Всеки си има ролята на вечерта: сопраното, цигуларката, пианистът, джазмен(ката), тенорът. Постановчикът Румен Цонев добре знае как да ни въздейства с универсалния език на музиката, но и елегантно се е погрижил образователно да запълни празнините и явните пропуски в нашите познания.

* * *

Важно! Използваните снимки, изображения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.

 • 1
  Албена Димкова от 19.12.2016 г. 12:10

  Не е въведен коментар.

Топ цена 10.00 лв.

За Малък Градски Театър "Зад канала":

Подобни оферти