На сцената на Софийска филхармония - “Джаз и романтика” с Quarto Quartet и Христо Казаков, на 02.04. от 19ч. в Зала България!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Музиката на топ джазменът Кийт Джарет ще звучи за първи път в зала “България” на 2 април!
В проектът на Quarto Quartet гостува и пианиста Христо Казаков!

Jazz & Romantic by Quarto Quartet & Hristo Kazakov

Христо Казаков - пиано
Иван Пенчев - цигулка
Светлана Станчева - цигулкаТатяна Тодорова - виола
Димитър Тенчев - виолончело

Програма
Keith Jarrett - Americana
Keith Jarrett - Sonata for violin and piano
Cesar Franck - Piano Quintet

Акустичният проект със заглавие “Джаз и романтика” е на Quarto Quartet, а домакин на събитието е Софийска Филхармония.


Офертата включва:

 • 1 билет на място според избрания ваучер, за концерта Jazz & Romantic by Quarto Quartet & Hristo Kazakov на 02.04, от 19ч, зала България.
 • Местата са на партер - ценова зона 20лв (14 и 15 ред в средата) и ценова зона 15лв (14 и 15 ред).
 • Задължително е да имате отпечатан ваучер за касата на залата.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 02.04., до 18.30ч., след това става невалиден.
 • Ваучерът не е билет, срещу 1 ваучер ще получите 1 билет на касата на Концертен комплекс “България”, ул. “Аксаков” № 1.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

Необичайното събитие, което съчетава в програмата си джаз и класическа романтика ще бъде от две части, а специален гост на сцената ще бъде може би най-успешният и популярен в света наш пианист - Христо Казаков. На 2 април в зала “България” ще има и специално, нетрадиционно за класически концерт осветление, което допълнително ще подсили романтичната атмосфера и ще направи преживяването на слушателите - пълно.

В първата част на “Джаз и романтика” цигуларят и лидер на Quarto Quartet - Иван Пенчев и пианистът Христо Казаков ще представят за първи път на живо “Американа” и “Соната за цигулка и пиано” - произведения на Кийт Джарет.
Нетипичен, особняк и гениален музикант – Кийт Джарет е смятан за един от най-великите джазмени на всички времена! За творбите си той казва, че по определен начин “са молитви”, а често концертите му започват с (един вид) медитация. Джарет започва да свири на пиано на четири годишна възраст, а първите си концерти изнася още като дете. Въпреки, че получава пълна стипендия за обучение в престижния колеж Бъркли (в Бостън), той го напуска само след една година, отдавайки се на соло кариера. Огромно влияние върху творчеството му има великия Майлс Дейвис, в чиято група има шанса да свири в началото на кариерата си. По-късно създава триото The Standards (пиано, контрабас и барабaни), с които има 4 номинации за Грами и обикаля света до днес. Кийт Джарет е един от най-влиятелните и признати в световен мащаб интерпретатори на класически произведения, импровизатор и композитор. Музиката му ще звучи на живо за първи път у нас, което е огромно предизвикателство и за самите музикатите.

Във втората част на “Джаз и романтика” на сцената ще стъпи Quarto Quartet в пълния си състав. Те заедно с Христо Казаков ще предложат неповторимо изпълнение на изключително красивият “Квинтет във фа минор” от класическия композитор Цезар Франк.

Пианистът Христо Казаков е един от най-успешните български музикант в чужбина. Той е солист в най-престижните концертни зали в Швейцария и по цял свят и не веднъж е жури в големи международни конкурси. Често е сравняван от музикалната критика с великия пианист Глен Гулд. Възпитаник на музикалното училище „Любомир Пипков” и на музикална академия „Панчо Владигеров” в класа по пиано на проф. Димо Димов, след завършването си той получава стипендия за Музикалната акамедия във Фонтенбло. Във Франция Казаков посещава майсторските класове на музиканти като Филип Антремон и Филип Бианкони със специален интерес към френския импресионизъм. Днес Казаков живее и работи в Швейцария, като е добре познат за публиката не само в Швейцария, но и Япония, Нова Зеландия, Англия, Тайланд. Един от малкото музиканти, българи, които често присъстват с “цели страници” в най-престижното американско списание за музика „Фанфар“. Не на последно място – той е огромен почитател на творчеството на Кийт Джарет.

 

 • 1
  Dimitrova от 31.05.2016 г. 17:05

  Не е въведен коментар.

-33% 15.00 лв. 10.00 лв.

За Софийска Филхармония:

 • Софийска Филхармония
 • Концертен комплекс "България", ул."Аксаков" №1, София
 • тел. 987 76 56 (билетна каса)
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти