„Класиката в киното“ на сцената на Софийска филхармония, диригент Максим Ешкенази, гост звездата Симон Портър , 07.04, 19ч, Зала България!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Концерт „Класиката в киното“

Феликс Менделсон – Концерт за цигулка и оркестър
Сергей Прокофиев – сюита из балета „Ромео и Жулиета”
Ленърд Бърнстейн – Симфонични танци из "Уестсайдска история"

Диригент : МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ
Солист: СИМОН ПОРТЪР, цигулка

Звездата на вечерта, разбира се, е Симон Портър, която за радост на публиката се е отдала изцяло на кариерата си. И това е повече от естествено, след като на 19 вече е свирила с филхармониите на Ню Йорк и Лос Анджелис, с Филаделфийския оркестър, с диригенти като Яник Незе-Сеген, Никълъс Мак Гигън, Доналд Ръникълс и Густаво Дудамел!


Офертата включва:

 • 1 билет на място според избрания ваучер, за концерта „Класиката в киното“ с диригент Максим Ешкенази, на 07.04. от 19ч. в Зала България
 • Местата са на партер - ценова зона 50лв (14 и 15 ред в средата) и ценова зона 40лв (14, 15 и 17 ред).
 • Задължително е да имате отпечатан ваучер за касата на залата.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 07.04., до 18.30ч., след това става невалиден.
 • Ваучерът не е билет, срещу 1 ваучер ще получите 1 билет на касата на Концертен комплекс “България”, ул. “Аксаков” № 1.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

Максим Ешкенази живее и работи в Лос Анжелис и отдава голяма част от енергията си на работата с млади музиканти. Той е музикален директор и диригент на Камерния оркестър, Музикален директор и диригент на Симфоничния оркестър на училището за сценични изкуства Колбърн, както и асистент диригент на Оркестъра на Консерваторията Колбърн.

Максим Ешкенази е също Музикален директор и диригент на Младежкия симфоничен оркестър на Бейкърсфийлд, с който през 2011 година осъществява изключително успешно турне в Южна Корея, както и на Irvine Classical Players Orchestra & Seraphim Symphony, с който през 2012 година осъществява концертно турне във Великобритания- в Лондон, Единбург, Бристол и Оксфорд. Гост – диригент на Уест Симфони, гост - диригент на Симфоничния оркестър на Хънтсвил, Алабама и Сибелиус оркестър. Виртуозен диригент и цигулар, Максим непрекъснато пътува, изнасяйки концерти в цял свят.

Специално за концертите от сезон 2015/2016 той се връща в България за да дирижира оркестъра на Софийска Филхармония.
 
Цигуларката Симон Портър е призната за изгряваща звезда със завладяваща енергия, музикална завършеност и изпълнен с живот звук. Нейните изпълнения са описвани като "дръзки" ("Сиатъл таймс"), виртуозни ("Лондон таймс"), а самата Симон е определена за "съвършен камерен музикант" ("Телеграф"). На 18 г. тя вече свири с Нюйоркската филхармония, Филаделфийския оркестър и Лосанджелиската филхармония под палката на мнозина прочути диригенти като Яник Незе-Сеген, Никълас МакГигън, Людовик Морло и Доналд Ръникълс. Симон Портър прави соловия си дебют на 10 със Сиатълския СО, а международният й дебют е с Кралската филхармония 3 години по-късно. През март 2015 г. получава стипендията "Ейвъри Фишър". Това престижно отличие идва в година, която включва повторни ангажименти със Сиатълския СО и диригента Михаил Агрест и на Аспенския музикален фестивал с диригента Дейвид Робъртсън. През есента на 2015 отново се връща на сцената на зала "Уолт Дисни" за концерт с Лосанджелиската филхармония, този път поз палката на Густаво Дудамел. През този сезон Симон Портър има дебюти с Детройтския СО и диригента Ендрю Хилари Грамс, с Рочестърската филхармония и с Оркестъра на Флорида, а също и дебют с рецитал на фестивала Равиния (Чикаго). 
Като ентусиазиран камерен музикант Симон Портър свири с музиканти като цигуларите  Джеймс Енесп и Арнолд Стайнхард и виолиста Пол Колети. 

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 • 1
  Емилия Атанасова от 08.04.2016 г. 10:54

  Зала България е място което посещаваме често. Концерна Класика в киното със солист Симон Портър и диригент М. Ешкенази беше брилянтен. Моля ви да пускате по често оферти за зала България, когато определения кръг хора разберат за тези оферти билетите ще свършват много бързо.

-40% 40.00 лв. 24.00 лв.

За Софийска Филхармония:

 • Софийска Филхармония
 • Концертен комплекс "България", ул."Аксаков" №1, София
 • тел. 987 76 56 (билетна каса)
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти