28-ми май (събота), НДК: Клавирен рецитал на Ендре Хегедюш (Унгария) с участието на Каталин Хегедюш-пиано, МФ "Софийски музикални седмици"

УСЛОВИЯ

Описание:

НДК отваря врати за Софийски музикални седмици 2016!

Пълната програма на МФ "Софийски музикални седмици" е публикувана във фестивалния сайт.

 


Офертата включва:

  • 28 май (събота) – НДК, Зала 9, 19 часа – Клавирен рецитал на Ендре Хегедюш (Унгария) с участието на Каталин Хегедюш – пиано
  • В програмата: Барток, Шуберт, Лист
  • Ваучерът (принтиран) дава право на вход и се ползва като входен пропуск за концерта
  • 1 ваучер важи за 1 човек

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Ваучерът е валиден на 28.05.2016 г., от 19.00 часа
  • Местата са ограничени, необходимо е да имате платен ваучер (не само заявка) до изчерпване на лимита
  • Ваучерът се представя разпечатан на входа на зала 9 на НДК в деня на концерта (ползва се като входен пропуск)
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери
  • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
  • Всички условия на Deals.bg

"МЕМОРИАЛЕН КОНЦЕРТ БЕЛА БАРТОК - ПРАЗНИК НА УНГАРСКАТА МУЗИКА" ПО СЛУЧАЙ 135-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА КОМПОЗИТОРА
Изпълнители: Пианистът Ендре Хегедюш в съпровод на съпругата му Каталин Хегедюш
Пианистът Ендре Хегедюш е носител на наградите „Лайош Кошут” и „Ференц Лист”, който със съпругата си Каталин Хегедюш от 37 години редовно участва в музикалния живот в Унгария и в чужбина. Много от произведенията те изпълняват на четири ръце както на един, така и на два рояла. Репертоарът им обхваща майсторски произведения от бароковата, класическата, романтичната и музиката на 20 век. Изнасяли са концерти в САЩ, Япония и много страни от Западна Европа. В CD-албуми са записани изпълненията им на произведения от известни композитори като сонатите за четири ръце на Моцарт, Via crucis на Ференц Лист, както и шедьоврите за четири ръце на Шуберт.

В програмата:
Барток: Вечер в Трансилвания
Шуберт: Унгарско дивертименто за 4 ръце (с Каталин Хегедюш)
Барток: Сонатина
Барток: Allegro Barbaro
- Пауза –
Барток: Стари унгарски танци 
Барток: Сюита, Oп. 14
Барток: 6 танца в български ритъм
Лист: Прелюдии - симфонична поема (преработка за 4 ръце, с Каталин Хегедюш)

-------

Официален сайт на фестивала: www.sofiaweeks.com

--------

История на фестивала:

Международният фестивал "Софийски музикални седмици" се открива за първи път на 24 май 1970 година. Постепенно се утвърждава като най-значимото за София и страната международно музикално събитие.

Отстоявайки основната си цел - да представя пред българската публика най-значимото от световното и българското музикално творчество и изпълнителско изкуство на най-високо равнище - фестивалът получава международно признание с приемането му през 1982 г. в Асоциацията на европейските фестивали за музика, театър и балет, в която членуват престижните фестивали от цяла Европа.
 
Доказателство за високия авторитет, завоюван от "Софийски музикални седмици" е участието във фестивала на симфонични оркестри, като Виенската, Берлинската, Ленинградската филхармония, оперни театри и балетни трупи от Италия, Франция, Швеция, Великобритания и др. страни, диригенти от световна величина (Клаудио Абадо, Генадий Рождественский…), знаменити инструменталисти и певци (Хенрик Шеринг, Леонид Коган, Алексис Вайсенберг, Янош Штаркер, Елена Образцова, Хосе Карерас, Мирела Френи, Пиеро Капучили...), световноизвестни камерни състави ("Виртуози ди Рома", "Московски виртуози", квартет "Амадеус", квартет "Сметана"...) и много други. Българското присъствие е достойно защитено от Софийската филхармония, Софийската опера, Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Симфоничия оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, Камерния ансамбъл "Софийски солисти", извънстолични хорове и оркестри (Пловдив, Русе, Варна, Бургас), изявени солисти-инструменталисти и певци (Минчо Минчев, Георги Бадев, Антон Диков, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Александрина Милчева ...).
 
Освен концерти, оперни и балетни спектакли, в програмите на фестивала се включват и други форми: научни конференции (кръгли маси) в областта на музикалната теория, фотоизложби, прожекции на филмирани опери, майсторски класове за млади инструменталисти и певци. Отбелязват се годишнини на български и чужди големи композитори, осъществяват се първи изпълнения на значими музикални творби (в това число и нови), цикълът "Подиум на младия изпълнител" е трибуна на талантливи млади български и чуждестранни музиканти.
 
Фестивалът се провежда в най-добрите концертни зали на София - Зала "България" (голяма и камерна), залите на Националния дворец на културата, Националната художествена галерия и др.
 
Съорганизатори на седмиците са Столична община, Министерство на културата, Национален дворец на културата. Фестивалът сътрудничи много активно с чуждестранните посолства и културни институти у нас.  Проявите на фестивала се афишират и отразяват от всички национални медии - телевизии, радиа, електронните медии и печатните средства за масова информация.
 
Фестивалът разполага със страница (в която се отпечатва програмата, както и с възможност за поместване на реклама) в ежегодната брошура на Асоциацията на европейските фестивали, която се издава в 50-хиляден тираж и се разпространява в целия свят.

* * *

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-50% 12.00 лв. 6.00 лв.

За Фондация Международен фестивал "Софийски музикални седмици":

Подобни оферти