Хитовият спектакъл на Андрю Бовел "Когато дъждът спря да вали" в МГТ "Зад Канала" на 25-ти ноември

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Зрителите на Малък Градски Театър "Зад Канала" първи в България имат възможността да видят хитовата постановка на Андрю Бовел "Когато дъждът спря да вали".

Една пиеса за общуването като чисто човешко...или не дотам, една пиеса за любовта, споделените емоции и стаените чувства, една пиеса за смелостта и страхът от миналото...или пък от бъдещето....

Зрители споделят с автора, как бързат след преставление да вдигнат телефона на отдавна забравен роднина за отлаган във времето разговор. Разтърсващият катарзис заложен във финала като бомба със закъснител, избухва очевидно и в извън театралното пространство. Този «страничен лекарствен ефект» на пиесата, смятам, е допринесъл тя да се превърне в събитие, на сцените на фестивала в Аделаида, в Сидни, в Линкълн Център Ню Йорк, в постановката на Майкъл Атънбъро в Лондон; донесъл й е множеството награди, а на автора – признанието класик на австралийската култура.

Вълнуваща вечер в театъра, почти откровение, със сигурност най-добрата нова пиеса на годината според списание "Time". 

Проверете сами на 25-ти ноември (сряда) от 19 часа!


Офертата включва:

  • 1 или 2 броя билети (според закупения пакет) за постановката "Когато дъждът спря да вали".

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Валидност на ваучера: на 25.11.2015 г. (сряда), от 19.00 ч.
  • Ваучерът важи за места спрямо моментния капацитет на залата в МГТ "Зад канала" със закупен ваучер и предварителна резервация на тел. 02/ 944 24 48.
  • ВАЖНО! След закупуване на ваучер е необходимо да се свържете с билетната каса на МГТ "Зад канала", за да си резервирате места на телефон: 02/ 944 24 48. Запазването на места по телефона се прави до 24 часа след закупуване на ваучер.
  • ВАЖНО! Ваучерът се разменя за билет на касата на МГТ "Зад канала" в деня на представлението между 18 и 18:45 часа. Ваучерът задължително се представя принтиран на хартия.
  • Работно време на касата: Понеделник - Неделя: 11:00 - 19:00 часа
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
  • Всички условия на Deals.bg

"Когато дъждът спря да вали"

Андрю Бовел е роден и живее в Австралия. Пише за театър: «Speaking in Tongues», «Fever», «Holy Day» и «Who’s Afraid of the Working Class». Пиесите му са многократно нагаждавани, високо ценени от критиката, поставяни по цял свят. Доколкото знам нито една не е поставяна в България на професионална сцена, освен «Говори ми!!!» (Speaking in Tongues) – в НАТФИЗ. В киното, Андрю е съ-сценарист на първия филм на Баз Лурман «Танцуващо сърце». Игралният му филм Head On има премиера на фестивала в Кан 1998. А сценарият му за филма «Лантана», адаптация по пиесата му Speaking in Tongues печели AFI, AWGIE, IFAward и Наградата на Австралийския Кръг на Критици. Премиерa имаше последния хит с Мел Гибсън «Острие на мрака», на който Андрю е съсценарист, заедно с носителят на Оскар Уилиам Монахан. В момента се снима новия филм на Антон Корби с Филип Сиймор Хофман по сценарий на Андрю Бовел, а Джон Малкович му поръзва политически ангажирана пиеса за театъра си в Чикаго «Степния Вълк».

«С автора се запознах в Германия в eQionoxe - уъркшоп за развитие на филмови сценарии, по програмата МЕДИА на Европейската Комисия. Той ми предложи да поставя последната му пиеса в България. Казах му че имаме чудесни театрални режисьори, а аз режисирам само филми. Но не изключвам именно по тази причина Андрю да ми е отправил това предложение. Признавам, че дете съм изкушена и много респектирана от театъра, но не бях попадала на текст, който да ме предизвика към действие. А в пиесата на Андрю намерих компонентите които ме вълнуват: емоция, ангажираност, концептуалност, хуманизъм и… чиста дързост. >> Зорница София

Пиесата започва в бъдещето. Годината е 2039, възрастен мъж стои по средата на сцената, сред апокалиптичен пороен дъжд и… една риба пада от небето. Климатичният баланс необратимо е нарушен, повечето суши са превърнати в море, а хората, в една верига от причини и следствия не спират да се нараняват и изоставят. До самия край на пиесата, когато най-младият член на веригата казва «стоп». И просто прощава на баща си. Тогава именно, по напълно нелогичен и мистичен начин… пороят спира. Апокалипсисът е отложен. Пиесата разглежда квантовите връзки между хората и особено в семейството, и техният ефект върху планетата, в един свирепо сгъстен наратив, с неочаквани перли от хумор и жизнеутвърждаващ финал.
ГАБРИЕЛ ЛОУ, лондончанин, е отгледан от майка си, след внезапното изчезване на баща му, когато Габриел е още момче. ГАБРИЕЛ ЙОРК, австралийка, понася с твърдост изчезването на 8-годишния си брат и самоубиството на двамата си родители. Двамата се срещат в крайпътна кръчма в Австралия, влюбват се и разкриват неочаквани връзки помежду си.

Постановка: Зорница София Попганчева

Сценография и костюми: Чавдар Гюзелев

Музика: Калин Николов

Асистент сценограф: Ива Павлова

фотограф: Неделчо Хазърбасанов

в ролите:

Пенко Господинов

Иво Аръков
Илка Зафирова
Василена Атанасова
Ирини Жамбонас
Христина Караиванова
Петър Калчев

-«Превъзходна! Пиеса за онези, които харесват сгъстена драма.» Guardian
-«Пиеса с удивителна амбиция и емоционална сила.» TimeOut, Лондон

-«Изключителната нова пиеса на Андрю Бовел …» TIME, март 2010

* * *

Важно! Използваните снимки, изображения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.

Топ цена от 8.00 лв.

За Малък Градски Театър "Зад канала":

Подобни оферти