Активни оферти на Малък Градски Театър "Зад канала" (1/)

На 11-ти октомври (вторник): супер комедията "Човекоядката" с Христо Мутафчиев и още любими актьори в МГТ "Зад Канала"

УСЛОВИЯ

Описание:

Гледайте комедията "Човекоядката" на 11-ти октомври (вторник), от 19.00 часа в МГТ "Зад канала"!

Историята на група обикновени хорица, в един забравен от Бога старчески дом, където един ден пристига да живее важен другар или, в новата постановка, господин. Научени да се подчиняват на авторитета на властта безпрекословно, скоро обитателите на дома ще се сблъскат съвсем отблизо с всичко лошо и страшно в света отвън...

В главните роли са знакови актьори от съвременния български театър, начело с Илка Зафирова, Христо Мутафчиев, Светлана Янчева, Ирини Жамбонас, Албена Михова, Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов и Христо Пъдев. В ролята на човекоядката е Прея Осасей.


Офертата включва:

  • Един билет за "Човекоядката" на 11-ти октомври (вторник) в МГТ "Зад канала".

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Валидност на ваучера: на 11.10.2016 г., от 19.00 ч.
  • Ваучерът важи за места спрямо моментния капацитет на залата в МГТ "Зад канала" със закупен ваучер и предварителна резервация на тел. 02/ 944 24 48.
  • ВАЖНО! След закупуване на ваучер е необходимо да се свържете с билетната каса на МГТ "Зад канала", за да си резервирате места на телефон: 02/ 944 24 48. Запазването на места по телефона се прави до 24 часа след закупуване на ваучер.
  • ВАЖНО! Ваучерът се разменя за билет на касата на МГТ "Зад канала" в деня на представлението между 18 и 18:45 часа. Ваучерът задължително се представя принтиран на хартия.
  • Работно време на билетна каса: Понеделник - Петък: 11:00 - 19:00 часа; Събота и Неделя: 13:00 - 19:00 часа.
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
  • Всички условия на Deals.bg

"Човекоядката"

Това е пиеса от далечната 1976 година, написана от един от класиците на българската драматургия, чието име в наши дни е известно повече чрез сина му. Това е театър от онази епоха, когато да се изрече истината на сцена е било самоубийство, а зрителите са били специалисти в разчитане на алегории, метафори и иносказания. Това е пиеса-легенда, с над 400 представления, на чиято премиера присъства лично Тодор Живков и неговият смях отменя присъдата, която подобен текст би получил неминуемо. Режисьор на оригинала е Младен Киселов, в главната роля е бил Тодор Колев, а в образа на нямата Йота са се сменяли Доротея Тончева и Илка Зафирова. Именно Илка Зафирова е свързващото звено с новата постановка на „Човекоядката“, която предстои в Малък градски театър „Зад канала“. Първото представление пред публика вече мина и предстои да се доработи спектакълът, преди официалната премиера. Този път в главните роли са знакови актьори от съвременния български театър, начело с Илка Зафирова и Христо Мутафчиев. С подобаващо за случая вдъхновение им партнират страхотната Светлана Янчева, Ирини Жамбонас, Албена Михова, Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов и Христо Пъдев. В ролята на човекоядката е Прея Осасей.

Това е историята на група обикновени хорица, в един забравен от Бога старчески дом, където един ден пристига да живее важен другар или, в новата постановка, господин. Научени да се подчиняват на авторитета на властта безпрекословно, скоро обитателите на дома ще се сблъскат съвсем отблизо с всичко лошо и страшно в света отвън, от което са избягали като спасение в самотата на старостта си.

Пиесата е променена на много места, за да стане текстът по-близък до съвременния зрител и в сегашния си вид е амалгама от две по-скоро противоположни театрални реалности. Едната е сериозен текст, на моменти дори разтърсващ, пълен с истини, които си остават абсолютно валидни и днес, с покъртителни човешки съдби и тъжни наблюдения за света в залеза на живота. Другата част е комедийна и може би по инерцията на съвременния роден театър леко изнесена към скеча и буквалните препратки към политическите реалности на нашето време. Двете не стоят много добре заедно на сцена, поне в момента. Но вероятно това ще са част от промените, които предстоят в представлението.

Едно е безспорно – това е една класическа пиеса в родния театър, която заслужава дълъг живот. Сегашната постановка е голяма стъпка на пред в тази посока.

* * *

Важно! Използваните снимки, изображения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.

Топ цена 10.00 лв.

За Малък Градски Театър "Зад канала":

Подобни оферти