УСЛОВИЯ

Описание:

На море в Албания!

Oткрийте красотата на Адриатическото крайбрежие в Дуръс - най-големия морски курорт в Албания!

Почивка за ценители в Хотел Malvina 3*от Вени Травел!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер от 80 лв. на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
 • 5 нощувки със закуски (на блок маса) и вечери по меню - без включени напитки, в двойна/ тройна стая, хотел Malvina 3*.
 • Чадър и шезлонг на плажа на хотела.
 • БОНУС! Полудневна екскурзия до Дуръс.
 • Кратък престой в Скопие.
 • Кратък престой в Охрид.
 • Пътни такси.
 • Представител на туристическата агенция по време на цялата програма.
 • Останалата сума от пакета се доплаща в офиса на агенцията при подписване на договора или в срок по уговорка. Отстъпка за туристи със собствен транспорт - 70 лв.

Доплащания:

 • Допълнителни екскурзии по желание.
 • Входни такси на посещаваните обекти.
 • Застраховка „Отмяна на пътуването” с АРМЕЕЦ - около 2,5% от пакетната цена.
 • Доплащане за отпътуване от: Русе, Велико Търново, Габрово - 30лв; Стара Загора- 20лв; Пловдив - 10лв. (при група от минимум 10 туристи).
 • Даплащане за дете с двама възрастни, на допълнително легло: за възраст 2 - 6,99 г.- 230 лв.; за възраст 7 - 10,99 г - 300 лв.
 • Доплащане за единично настаняване – 105 лв. 
 • Лични разходи.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро -14,00лв. Доплащане за лица от 65 до 80 г. – 20,00 лева.
 • Обeди.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуване: 31.08 - 06.09. или 16.09 - 22.09.2016г., според избрания ваучер.
 • Ваучерът е валиден до 11.09.2016 г. за подписване на договор с офиса на туроператора или по е-мейл: venitravel@abv.bg.
 • След закупуване на ваучера е необходимо в 3-дневен срок да сключите договор в офиса на туроператора или по е-мейл: venitravel@abv.bg
 • Необходими данни за резервация – 3-те имена на латиница (по лична карта или задгр. паспорт), ЕГН на всеки турист; адрес, лична карта/задгр. паспорт - номер и дата на издаване и дата на валидност.
 • Необходимо е да предоставите ваучера на Вени Травел, разпечатан или по е-мейл.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Хотел Malvina 3*
Местоположение: В курортната зона на Дуръс, на брега на морето
В хотела: На своите гости хотелът предлага ресторант, паркинг, Wi Fi интернет достъп. 
Стаи: Стаите са оборудвани с Wi Fi интернет достъп, сателитна телевизия, сешоар в банята, климатик.

1-ви ден РУСЕ –ВЕЛИКО ТЪРНОВО-ГАБРОВО –ПЛОВДИВ -СОФИЯ – СКОПИЕ – ДУРЪС
Отпътуване от:
Русе в 21.00ч.,
Велико Търново в 22.30ч,
Габрово в 23.30ч,
Стара Загора –в 01.30ч, 
Пловдив в 03.00 ч,
София в 5,00 ч за Македония.
2 - ри ден. Около обяд пристигане в Скопие. Кратък престой за обяд и разходка в централната част на града. Привечер настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря и нощувка.
3 - ри ден - ДУРЪС
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.
4 - ти ден - ДУРЪС-ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или туристическа програма по желание: екскурзия до Тирана и Круя (срещу допълнително заплащане, 5-6 часа). Отпътуване за гр.Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендербег. По желание посещение на националния исторически музей. Свободно време в Тирана. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.
5 - ти ден – ДУРЪС
Закуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, джамията “Фатух Джами”, Венецианската кула, пристанището. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.
6 - ти ден - ДУРЪС – БЕРАТ – АРДЕНИЦА – ДУРЪС
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до гр.Берат и селището Арденица (срещу допълнително заплащане). Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.
7 - ми ден -  ДУРЪС – ОХРИД - СОФИЯ –ПЛОВДИВ –ГАБРОВО –ВЕЛИКО ТЪРНОВО-РУСЕ
Закуска. Отпътуване за България с кратък престой в Охрид за обяд и разходка. Късно вечерта пристигане в София –Пловдив-Стара Загора –Габрово –Велико Търново –Русе .

 

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – туроператора и фирмата партньор могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от застрахователя или негов представител.

Входни такси по обектите:
Охрид:
вход за църквата Св.София - 100 денара
вход за църквата Св.Богородица - 100 денара
крепостна стена - 30 денара (1лв)
Албания:
Дурас - амфитеатър и археолофически музей - 300 лека (2Е)
Круя - музей на Скандербег - 200лека (1.5Е)
Тирана - Национален исторически музей - 200лека (1.5Е)
Берат:
Вход в Крепоста Берат - 250 лека (2Е)
Вход - Музей Онуфрий - 200 лека (1.5Е)
*Цените са ориентировъчни

Допълнителни екскурзии:
- ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС
Тази екскурзия представя албанската столица и родното място на албанския национален герой Скендербег. Тирана съществува като град от ХVІІ век, а е столица на страната от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но има свой колорит. Площадът с паметника на Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІІ век, Пирамидата, замислена като музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, националния музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те укрития от потенциална ядрена атака, строени по комунистическо време, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред с новите, лъскави сгради на банки, офиси, хотели и първия местен небостъргач. А Круя, освен че е родният град на Скендербег, е последното гнездо на съпротивата срещу османското нашествие на Балканите и пада в ръцете на турците едва след смъртта на своя водач. Тук е запазена крепостта от онова далечно време, където е и музеят на най-известния албански национален герой.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги ( български език).
Цена на човек: 40 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11,99 г.
- ДУРЪС – АРДЕНИЦА – БЕРАТ – ДУРЪС
Това е целодневна екскурзия, която ще ви отведе до светини за православното християнство. Манастирът „Рождество Богородично” в Арденица е съществувал още от ХІІІ век, пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като копие на нашия Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи “стъклени очи”, заради което носи и прозвището „Градът на хилядите прозорци”. На връщане за Дуръс ще има възможност за отбивка в семейната винарна „Чобо”. Тук произвеждат качествени бели и червени вина, ще има дегустация и възможност да отнесете някоя бутилка за подарък в България.
Цената включва транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).
Цена на човек: 50 лева за възрастен и 40 лева за дете до 11,99 г.

Необходими за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: - валидна лична карта или задграничен паспорт. 
За деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Валути : Македония (македонски денар ) : 100 MKD= 3лв ; 1лв = 31MKD
Албания (албански лек ) : 100 ALL = 1.40лв ; 1лв = 72 ALL

 

*****

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново се осъществява при минимум 15 туристи от съответния пункт.

Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатерата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг хотел “Тримонциум“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

*****

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори“ със застраховател Евроинс със застрахователна полица № 03700100000859/08.12.15г. с валидност до 04.01.17г.

****
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръчки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg.

Топ цена 395.00 лв.

За Вени Травел:

 • Вени Травел
 • Русе 7000, ул. “Симеон Велики” 6, партер
 • 082/83 12 00; 0899 113 733, 0899 113 731
 • Работно време Пн - Пт: от 09:00 - 18:00 часа