УСЛОВИЯ

Описание:

Разгледайте уникалните Ивановски скални манастири, Бесарбовски манастир и Букурещ в два дни!

Пътувайте с ТА Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*.
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Русе.
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
 • Останалата сума доплащате в агенцията.

Доплащания:

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица до 65 г..– 5 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 7 лв.
 • Входна такса за Ивановски манастир - 4 лв. (заплаща се на място.
 • Входна такса за Музея на селото - 10 леи (заплаща се на място).
 • Панорамна обиколка на Букурещ - 20 лева.
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Периоди на пътуване: 05.03.2016 - 06.03.2016 и 16.04.2016 -17.04.2016, според избрания ваучер.
 • Ваучерът е валиден до 18.03.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
 • Необходимо е до 3 дни след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg . Телефони за контакт: 0878 626220 ; 0878 20 62 62
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при подписване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

 Ивановски скални манастири - Басарбовски манастир - Русе-Букурещ

Първи ден
05:30 ч. отпътуване от Пловдив, паркинга на хотел "Тримонциум", по посока Русе-Букурещ. Посещение на Ивановския скален манастир, който е включен в списъка със защитени световни културни паметници на ЮНЕСКО. Скалният манастир всъщност е напълно различен от другите манастирски комплекси в България. Представлява своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом. Разглеждане на скалния комплекс. Свободно време. След това отпътуване за Басарбовския манастир - единственият действащ скален манастир в България. Води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIVв), но най-ранните данни датират в османските данъчни регистри от XVI в. Отпътуване за Русе. Настаняване. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Преминаване на ГКПП Русе - Гюргево. Пристигане в Букурещ, столицата на Румъния и същевременно най-големият град в страната, промишлен и търговски център. Наричан е Малкия Париж заради известната прилика с френската столица. Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота,могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка(срещу допълнително заплащане). Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество,който по желание може да посетите(има входна такса). Подобни комплекси има още четири в света.Разположен край езерото Херастрау,в парковата част на Букурещ,етнографския парк разполага с 298 постройки,разположени в 46 селскостопански двора,запознавайки ни с бита на различните области на Румъния. Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове,вятърни мелници,дървени църкви,воденици и дори стара панаирна въртележка,ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането,че наистина сте в старо румънско селце.
След това ще се отправим към следващите забележителности,с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей),където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година,по подобие на арката в Париж,в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния.Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията,от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску,Националната Библиотека, Народния театър. Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния.Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско.Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници. Парламента ще видим само отвън,защото посещението на самата сграда се извърша при предварителна заявка и записани минимум 20 туриста. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града, посещение на търговски център "Унири". Следобед отпътуване за България.

ЗАБЕЛЕЖКА
*Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
*Цената на допълнителните посещения, заплатени по време на екскурзията, се увеличава с 20 %.
*Цената е валидна при миимум 40 туриста.
*Срок за уведомление при недостигнат брой туристи - 5 дни преди датата на отпътуване.
*Настаняването в автобуса става по реда на записването!

*****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
• за лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .
• за лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****
ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43 Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015г до 31.03.2016г,с лимит на отговорност 25 000 лв.
*****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

Топ цена 89.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...