Нова година 2017 в Сараево: 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Италия 3*, транспорт, водач и програма! Без нощни преходи!

УСЛОВИЯ

Описание:

Нова година в Сараево с туристическа програма и празничната новогодишна вечеря на шведска маса, жива музика, алкохолни и безалкохолни напитки - без лимит!

Изберете София Турс!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с удобен автобус, с климатик, лицензиран за международни превози, по маршрут: София-Ниш-Крагуевац-Сараево-София
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Сараево, в хотел Италия, 3 звезди, на 2 км.от идеалния център на града. Едната вечеря е празничната Новогодишна вечеря
 • Пешеходна и панорамна обиколка с екскурзовод на Сараево
 • Пътуване с екскурзовод до Пирамидата на Слънцето и пътуване до тунела към Пирамидата на Слънцето (посещение на тунела с водач), ако метереологическите условия позволяват това
 • Еднодневна екскурзия до Мостар, столицата на Херцеговина, най-посещавания град в бивша Югославия. Пешеходна разходка с екскурзовод в Мостар, свободно време
 • Пътуване до Текето суфи
 • Фотопауза на дървения град на Костурица
 • Фотопауза на известния мост от 16-ти век над река Дрина във Вишеград и посещение на Андричград, каменния град на Костурица
 • Фотопауза на манастира Добрун
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 2000 евро. Доплащане за лица над 65 год. - 1 лв.на ден. Лица над 80 години не се застраховат и туроперторът не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията
 • Деца до 6 ненавършени години, настанени в стая с 2-ма възрастни – безплатно. Плаща се само седалката в автобуса - 80 лв.

Доплащания:

 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Такса за пирамидата на Слънцето (3 евро) и входна такса за тунела (5 евро). Билетите се плащат на място, индивидуално: общо 8 евро
 • За ползване на двойна седалка от един турист: 80 лв.
 • Пътуващите, които не са от София, могат да ползват настаняване в стая с 2 до 3 легла, на изключително изгодна цена от 20 лева на човек, без закуска, в новия хотел Александър

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 30.12.2016 – 02.01.2017
 • Валидност на ваучера за закупуване: 22.12.2016
 • Необходимо е след закупуване на ваучера до 3 работни дни да подпишете договор в офиса на агенцията или на e-mail: info@sofiatours.com
 • Телефони за контакти: 02/ 920 1496; 0887 249129
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция можете да се възползвате единствено чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс

ПРОГРАМА

Пътуващите, които не са от София, могат да ползват настаняване в стая с 2 до 3 легла, на изключително изгодна цена от 20 лева на човек, без закуска, в новия хотел Александър.
Хотелът се намира в близост (100-150 метра) до метростанция и до спирка на градския транспорт.
Хотел Александър разполага с безплатен собствен паркинг, където можете да оставите колата си до датата на завръщането.

Програма:

Първи ден: София-Сараево, 590 км.
Отпътуване от София в 06:30 от площад Ал.Невски, в 07:00 - от метростанция Сливница, по маршрут София-Ниш-Крагуевац-Сараево.
Пътьом фотопауза при един от най-старите в района на днешна Босна православен манастир "Успение Богородично“, известен още като манастира Добрун.
Пристигане в Сараево. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване с екскурзовод за Пирамидата на Слънцето, най-лековитото място на земното кълбо, а след това продължаваме пътуването си към местността Високо, където влизаме с водач в тунела, свързващ Пирамидата на Слънцето с Пирамидата на Луната, от който тунел са прокопани вече над 900 м. Там ни очакват още изненади, които учените ще продължат да изследват и проучват.
На път за пирамидата на Слънцето панорамна обиколка на Сараево, град, известен като Малкия Йерусалим, съчетал в себе си културите на Ориента и Европа.
Пешеходна обиколка с екскурзовод в старата, историческата, част на Сараево: Джамията на Хусрев бег; Латинския мост, където е извършен станалият повод за избухването на Първата световна война атентат, с убийството на австро-унгарския престолонаследник, Католическата катедрала Свето Сърце Исусово, Националния театър, Синагогата, Кметството, Морича хан, единствения съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и битов ресторант.
Свободно време в Сараево. Посрещане на Новата 2017 с празнична вечеря, жива музика и напитки местно производство, без лимит. Нощувка.

Трети ден: Сараево-Мостар-Сараево, 280 км. Късна закуска. Еднодневна екскурзия до Мостар, столицата на Херцеговина, най-посещаваната туристическа дестинация в бивша Югославия. Пешеходна разходка с екскурзовод в Мостар, разположен на двата бряга на река Неретва: Стария мост, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, дал през 16-ти век името на града; Карагьоз Бей джамия. Свободно време в Мостар. Пътуване до Текето, суфи светилище, при извора на река Буна в Благай, построено около 1520 год. на мястото, където е изчезнал "добрият" Евлия. Запазени до днес, сред изключително красива природа, са жилищна сграда, тюрбето (мавзолея, където е гробницата на "добрия" Евлия), останките от Текето и мелниците на реката. Скалите и водата до Благай Теке са неразделна част от това свято място. Възможност за обяд. Наоколо има рибни ресторантчета, в които се сервира току що уловена речна риба. Отпътуване обратно за Сараево. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден: Сараево-Вишеград-манастира Добрун-София, 590 км. Закуска. Отпътуване за България. По пътя - фотопауза във Вишеград, на един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", познат още като "Моста на Мехмед паша Соколович".
Този забележителен образец на османската архитектура от средата на 16-ти век, в близкото миналото е свързвал заселилите се на двата противоположни бряга мюсюлманска и християнска общности. Днес мостът е под закрилата на ЮНЕСКО. Посещение на Андричград. Пристигане в България вечерта. Записваме до изчерпване на местата. 

****

Пътуващите, които не са от София, могат да ползват настаняване в стая с 2 до 3 легла, на изключително изгодна цена от 20 лева на човек, без закуска, в новия хотел Александър.
Хотелът се намира в близост (100-150 метра) до метростанция и до спирка на градския транспорт.
Хотел Александър разполага с безплатен собствен паркинг, където можете да оставите колата си до датата на завръщането.
 

Начин на плащане:
Депозит 100 лв. на човек при записването.
Доплащане на екскурзията най-късно 14 дена преди отпътуването.

Полезна информация:

Валутни курсове: 1 лв. = (приблизително) 1 босненска марка (BAМ); 1 евро = 2 BAМ
Часово време: България – 12:00; Сърбия – 11:00; Босна и Херцеговина – 11:00

Цената е калкулирана при група от мин. 40 туриста.
Предупреждение за несъбран минимум – 7 дена преди пътуването.
Фирмата си запазва правото за промени в последователността изпълнението на услугите и за промени в цената, в случай на значително поскъпване на горивото.
Фирмата-организатор не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от фирмата причини, а също така ако някои от входните такси на посещаваните туристически обекти междувременно са били променени.

При пътуване в чужбина Ви препоръчаме да си направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото Ви пътуване, ако се наложи да го анулирате поради непреодолими обстоятелства, като злополука, заболяване, смърт, съкращаване или прекъсване на пътуването, закъснение или отмяна на самолетен полет, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадената екскурзия или почивка. За подробности може да се свържете с нас.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на пътуването.

******

ЗАБЕЛЕЖКИ

Цената е валидна при минимум 40 плащащи туристи.
Местата в автобуса се определят по реда на записването.
Внасяне на депозит 30% от цената. Пълната сума за почивката трябва да се плати най-късно до 20 дена преди началото на пътуването.
При отказ до 1 месец от датата на отпътуването се удържат неустойки в размер на 10% от цената плюс направените до момента разходи за резервации и други плащания.
П
ри отказ от 1 месец до 2 седмици преди датата на отпътуването се удържат 40% от цената плюс направените до момента разходи за резервации и други плащания. При отказ 14 до 3 дена от датата на пътуването се удържат 75% от цената.
При отказ по-малко от 3 дена от датата на отпътуването се удържа цялата сума.
Уведомление за несъбран минимум
7 дена преди датата на пътуването.
Фирмата си запазва правото за промени в последователността изпълнението на услугите по програмата и за промени в цената, ако междувременно настъпи значително поскъпване на горивото или услугите или ако не се събере необходимия за пътуването минимум.
При пътуване в чужбина Ви препоръчаме да си направите застраховка ''Отмяна на пътуване'', за да ви се покрият неустойките в случай на невъзможност да тръгнете по здравословни или в случай че настъпят форсамажорни събития.
За подробности може да свържете с нас.

Kоментари за Босненските пирамиди:

Пирамидата на Слънцето лекува! През септември 2011 год. беше проведена Втората международна научна конференция за най-древното, уникално пирамидално съоръжение в света, с тайнствена енергия и с хиляди години по-старо от египетските пирамиди, в сърцето на Балканите, и нейното заключение е, че "учебниците по история ще трябва да се променят, след откриването на босненските пирамиди и тяхното датиране".
"Моето откритие променя историята на човечеството, защото доказва, че човешката цивилизация започва от Балканите!" Проф.Сам Османагич

ФАКТИТЕ И НАУЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ СА НАЙ-СИЛНИЯТ АРГУМЕНТ

…оттам нататък всеки може да си има собствено мнение 

Аз бях там вече два пъти и видях и чух изумителни неща!
Блоковете на северната страна на Пирамидата на Слънцето имат наклон 53 градуса – колкото и при Хеопсовата пирамида.
Според официални геодезически изследвания три от петте пирамидални обекта (Слънцето, Луната и Драконът) са прецизно разположени по върховете на равностранен триъгълник.
Стените им, също равностранни триъгълници, са точно ориентирани по посоките на света.
Освен това спътникови снимки са разкрили особената термодинамика на тези хълмове т.е.те се загряват и охлаждат с бързина, различна от тази на околния терен, което подсказва, че са изградени от различен материал или евентуално съдържат големи кухи пространства.
Пирамидите на Слънцето, Луната и Земята оформят правилен равностранен триъгълник с дължина на страната 2 170 метра.
Ориентацията на страните на всички пирамиди е правилна, спрямо космическия север.

Коментари:

"Тук има постоянна и неизменна от външни влияния температура и влажност. Под пирамидата са намерени три подземни камери и малко синьо езеро.
Езерото е със стерилно чиста вода, няма бактерии, водорасли, плесени, микроорганизми, животинки, нито мъх и тиня. Наричат я жива вода, защото пречиства мощно организма. Нивото на отрицателните йони в галериите е 43 пъти по-високо, отколкото е средното ниво навън. Това може да означава, че тези съоръжения са служели и за "лечебни стаи!".
"В лабиринта не съществува вредното излъчване от космическите енергии (мрежи на Хартман, Кириев и Шнайдер) или пък разболяващата енергия от подземни водни течения. Те са неутрализирани по непознат за човечеството начин с огромни обли камъни. Това прави лабиринта едно от най-сигурните места на планетата, способно не само да защити здравето на човека, но и да възстанови неговото тяло. 
Концентрацията на отрицателни йони очиства атмосферата от бактерии и вируси и това обяснява благотворното влияние на тунела върху нашето усещане за лекота и свежест. Някои от стените са укрепени с подпори. Те са непременно от дърво, защото металните биха нарушили баланса на електромагнитните сили в пирамидите. Внасят се трупи, по които има неизбежно внесени отвън червейчета, ларви, насекоми, мъхове. Всички те след известно време загиват и дървото става абсолютно чисто. Вибрациите допускат само хора, тук не могат да живеят нито мишки, нито кучета, нита червеи или друг представител на животинската фауна. Очевидно тези лечебни енергии са предвидени само за хората. 

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
  Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

СОФИЯ ТУРС ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица №0370010000086, сключена на 08.12.2015 г. в „ЗД Евроинс“ АД за срок от 30.12.2015 до 29.12.2016 г.

****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 382.00 лв.

За София Турс:

 • София Турс
 • гр. София 1309, ж.к. Света Троица, бл.145, вх. Б
 • Тел: 02/ 920 14 96; Тел./ Факс: 02/ 920 14 36; 0887 249129
 • Понеделник - петък: 13:00 - 19:00 ч.