Екскурзия до Румъния - страната на граф Дракула, с посещение на Букурещ, Синая, Бран и Брашов! 2 нощувки, закуски, екскурзовод и транспорт от Пловдив!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Преживейте незабравими дни в Букурещ!
На добър път с Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози. Отпътуване от Пловдив, паркинга на хотел "Тримоциум" в 05:00 ч.
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3 * в Синая
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването

Доплащания:

 • Медицинска застраховка за лица до 65 г. - 6 лева
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лева
 • Панорамна обиколка на Букурещ - 20 лева
 • Екскурзия до Замъка на граф Дракула,Замъка Ръшнов и град Брашов - 36 лева
 • Вечеря в типичен ресторант с жива музика - 40 лева
 • Входна такса за замъка "Бран" - 35 RON
 • Входна такса за замъка "Пелеш" - 20 RON
 • Входна такса за крепостта "Ръшнов" - 15 RON
 • Входна такса за Синайския манастир - 5 RON
 • Входна такса за музея на селото - 10 RON

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Периои на екскурзията: 21.10.2016 - 23.10.2016 г.
 • Ваучерът е валиден 19.10.2016 г. за закупуване
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА 

МАРШРУТ: БУКУРЕЩ -СИНАЯ –БРАН-БРАШОВ 

 

1-ви ден: Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримоциум" в 05:00 ч.,  по посока Стара Загора-Прохода на Републиката-Велико Търново-Русе-Букурещ.
Пристигане в Букурещ- столицата на Румъния и най-големият град в страната, промишлен и търговски център.Град преплел в себе си история,изкуство и десетки очарователни сгради,строени от френски архитекти в характерен за края на 19 век стил. Това е причината града да прилича на френската столица и да бъде наричан Малкия Париж.
Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота, могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка(срещу допълнително заплащане).Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество,който по желание може да посетите(има входна такса).Подобни комплекси има още четири в света. Разположен край езерото Херастрау,в парковата част на Букурещ, етнографския парк разполага с 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора, запознавайки ни с бита на различните области на Румъния.Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове,вятърни мелници,дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка, ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането, че наистина сте в старо румънско селце.

След това ще се отправим към следващите забележителности, с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей), където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година,по подобие на арката в Париж,в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния.Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията,от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску, Националната Библиотека, Народния театър.
Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния.Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ.Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско. Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници. След като направим едни от-най красивите снимки, пред една от най-внушителните сгради в града, ще се отправим към курортното градче Синая. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка. 

2-ри ден: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Замъка на граф Дракула,Замъка Ръшнов и град Брашов (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на граф Дракула (с входна такса). Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служел като крепост и граница между две исторически княжества-Влахия и Трансилвания. В момента замъка се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации в Румъния. Легендата разказва, че замъкът, някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш известен още под прозвището Граф Дракула. Ирландският писател Брам Стонър овековечава неговият образ в своя роман "Дракула".

Отпътуване за замъка Ръшнов.Намира се на каменист хълм над градчето Ръшнов на около 15 км от Брашов и на приблизително същото разстояние от замъка Бран. Край крепостта минава прохода Рукър-Бран, важен пътен възел между Влашко и Трансилвания. Изгледът от замъка е величествен.
Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Сгушен в полите на южните Карпати и блестящ с готическа, барокова и възрожденска архитектура, както и изобилие от исторически забележителности, Брашов, е едно от най-посещаваните места в Румъния. Старата част на Брашов е много добре съхранена и към нея се открива невероятна панорамна гледка от планината Тампа, до която води кабинков лифт. Ще разгледаме едни от най-емблематичните забележителности в града : Черната църква (Biserica Neagra) – най-голямата готическа църква в Румъния. Сградата датира от 1477 г., когато заменя по-стара църква от 1385 г., а името и идва от почернените от големия пожар през 1689 година стени; Старинния главен площад, където се извисява Старото кметство; Най-тясната улица в Румъния - "Въжето", чиято ширина варира между 111 и 135 см., а дължината и е 83 метра. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на типичен румънски ресторант с жива музика и шоу програма. Нощувка. 

3-ти ден. Закуска. Посещение на замъка Пелеш (с входна такса) - бившата лятна кралска резиденция на първия румънски крал Карол I. Замъкът е смятан за една от най-красивите постройки не само на Балканите, а и в Цяла Европа. Наречен е "Перлата на Карпатите" заради своята уникална архитектура съчетаваща изяществото на немския неоренесанс с италианските традиции и барок.  Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

* Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

ЗАБЕЛЕЖКА
*Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
*Цената на допълнителните посещения, заплатени по време на екскурзията, се увеличава с 20 %.
*Цената е валидна при миимум 40 туриста.
*Срок за уведомление при недостигнат брой туристи - 5 дни преди датата на отпътуване.
*Настаняването в автобуса става по реда на записването!

 ****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
  Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****
ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА "Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на Туроператора", сключена със "ЗД ЕВРОИНС" АД, със седалище” гр. София бул. "Христофор Колумб" 43. Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015 г. до 31.03.2016 г.,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Топ цена от 129.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти