Активни оферти на Комфорт Травел (1/)

Почивка в Черна гора! 5 нощувки със закуски и вечери в Akapulco 3*, транспорт и водач от Комфорт Травел!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Ако някога сте си задавали въпроса съществува ли държава, обявена за екологичен резерват, то бъдете сигурни, че имате основание да питате. През 1991 г. за такава бе обявена една малка страна, с площ 13 812 кв. км, в която са струпани близо 70 планински върха с над 2000 м височина и се гордее с почти 300 км уникално крайбрежие. Тази страна се нарича Черна гора!

Пътувайте с Комфорт Травел!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус на Комфорт транс.
 • 5 нощувки със закуски и вечери на шведска маса в хотел "Akapulco" 3 * в Сутоморе
 • Медицинска застраховка с асистанс с 4000 евро покритие
 • Пътни, магистрални такси и паркинги
 • Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване
 • Останалата сума спрямо избрания ваучер доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Полудневна екскурзия до град Будва – 15 лева
 • Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод – 25 евро
 • Полудневна екскурзия до Котор и Пераст – 25 лева
 • Курортна такса – 7,50 евро възрастен , деца до 12 год. – 2,5 евро , деца от 12 – 18 години – 5 евро за целия престой
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Разходи от личен характер
 • Екскурзия до Бар – 10 лева
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 6 лева

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуване: 24.06. – 30.06.2016 / 15.07. – 21.07.2016 10.08. – 16.08.2016 / 31.08. – 06.09.2016 / 19.09. – 25.09.2016
 • Ваучерът е валиден до 22.06.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
 • Моля, преди да закупите ваучера, се обадeте в агенцията, за да проверите наличните свободни места
 • Необходимо е до 2 дни след закупуване на ваучера, да се свържете с агенция Комфорт Травел, за да потвърдите резервацията си на тел: 02/846 81 07; 0888 825 107 или на адрес: гр. София, ул. Черковна № 70
 • При подписване на договора е необходимо да предоставите разпечатан ваучер
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:  

1-ви ден: Отпътуване от София в 23:00 часа от площад „Ал. Невски” по маршрут: София-Калотина – Ниш - Крушевац – Кралево – Мойковац Подгорица - Сутоморе /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия . След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м, това е най -големият каньон в Европа и втори по големина в света (след Гранд каньон в САЩ) , част е от Национален парк „ Дурмитор “, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО . След преминаване покрай столицата на Черна гора – Подгорица, следва кратка почивка и фотопауза на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров. Нощен преход.

2-ри ден: Пристигане в курорта на Адриатическо море преди обяд. Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. През 19 век е част от империята на Хабсбургите и по-късно от Австро-унгарската империя. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея за разходки са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Настаняване в хотел "Akapulco" 3 *. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. Късния след обяд – па желание -посещение на град Бар /5 евро/. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и неповторимо тюркоазено синьо море.  В началото на ХХ в. до Бар е изградена железница, която влиза в Книгата на рекордите на Гинес, благодарение на селището Лимляни, което остава в историята с най – големия брой гари в света. Бар е и първият град на Балканите, в който е изграден радиотелеграфен пост. Но рекордите, с които е известен градът, не спират дотук. В покрайнините му се намира най - старата маслинова плантация в света. Някои от дърветата надхвърлят 2000 години. Едно от най – старите маслинови дървета също е тук – Старата маслина. Тя вече не ражда плодове , но все още е жива и хвърля сянка с диаметър над 10 м. В Бар минаваме покрай резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г., построен от червени тухли  и обграден от живописни зелени площи, покрай красивите крайбрежни алеи , църквата , изкачване с автобуса до Стария Град – руини от един цял град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена часовникова кула от турско време , останките на катедралата "Свети Георги" и джамия от 17-ти век, изградения от турците през 17 век аквадукт, състоящ се от 17 дъги. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж. След обяд по желание /срещу допълнително заплащане/ -Екскурзия до Будва - метрополисът на Черна гора. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. С  над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, катедралата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино "Црногорски Вранац". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до перлата на Адриатика - Дубровник / Хърватска /. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала , покрай Тиват и през Бока Которска , наричан най - южният фиорд в Европа , макар да се е образувал не от глетчер, а от потънал речен каньон. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане – Каменари. Продължаваме за Дубровник – очарователната перла на Адриатика . Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове -  романски, готически, ренесансов, барок. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска.  Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот . Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света . От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обнединена само в едно име – Дубровник.  Целодневна туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, Крепостите Минчета и Бокарт, улица Страдун - прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас – известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах - покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най - старата аптека в Европа , Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града , паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. Свободно време в Дубровник. Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Полудневна екскурзия до средновековния бисер Котор и Пераст. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна , че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор, на югоизточния бряг на Адриатическо море. Сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града , на северозапад той е заобикален от планинските варовикови масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разположен на самия край на Которския залив, с асиметрична форма, с тесни лабиринтообразни улички и изобилие от културни паметници, Старият град е най-голямото и добре запазено древно селище от градски тип в Черна гора .  Туристическа програма : Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария ”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула . Свободно време в Котор. Отпътуване за Пераст – най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До Пераст се намират два малки острова: единият е Свети Георги, а другият – Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). На всеки от тях има по един живописен параклис. Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Закуска. Отпътуване за България. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в София късно вечерта.

*****

Хотел на 600 м до брега на морето на пясъчен плаж с кристално чиста вода:

Стаи с балкон, мини бар, сейф, климатик, TV , Wi-Fi , баня и тоалетна , тоалетни принадлежности, кърпи.

Красива , оградена градина , подходяща за почивка с деца.

Просторни стаи , оборудвани с всичко необходимо.

► В населено място с много възможности за развлечение и спорт.

С външен плувен басейн и шезлонги.

► С всекидневен трансфер до плажа и шезлонги на плажа.

*****
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията 35 души.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи - 10 дни преди тръгване.
Фирмата не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
Фирмата си запазва правото за промени в часовете и последователността на мероприятията и програмата.
Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните държави.
Агенцията не гарантира комбинации за настаняване в двойна стая при сами пътуващи туристи.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Агенцията не носи отговорност за лица не допуснати от граничните власти.
Агенцията не гарантира, комбинации за в двойна стая при сами пътуващи туристи.
Местата в автобуса са по реда на записване в туристическата агенция.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена , доплащане – до 10 дни преди отпътуване. 

******

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите:
♠ Крепостната стена на Дубровник : вход за индивидуални туристи – 120 HRK;
♠ Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
♠ Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
♠ Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 21 HRK;

Лифт в Дубровник – 120 HRK за група – минимум 15 човека .
♠ Цитаделата с музея на открито в Будва : вход за индивидуални туристи – 3 евро;
♠ Катедралата Св. Трифон в Котор : вход за индивидуални туристи – 2.50 евро


Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/
Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.

*****
Необходими документи: 

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 

 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

******
По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма „КОФОРТ-ТРАВЕЛ 2010” ЕООД е застрахованаот ЗАД “ ЕВРОИНС ” със застрахователна полица № 0064738.

****
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 • 1
  eli simova от 10.01.2017 г. 02:18

  ФИРМАТА ПРОМЕНИ ДАТИТЕ В ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ,ВЕЧЕ СИ БЯХ- МЕ ВЗЕЛИ ОТПУСК. ПРОМЕНИ СЕ МАРШУТА,ОГПАДНА ЕКСКУРЗИЯТА ДО ГР.БАР,КОЯТО ВЛИЗАШЕ В ЦЕНАТА.ЕКСКУРЗОВОДКАТА БЕШЕ НАГЛА И МНОГО БРУТАЛНА.ХОТЕЛА ТАМ БЕШЕ СУПЕР,ОСЛУЖВАНЕТО И ХФРАТА СТРАХОТНИ. НО ПОВЕЧЕ С ТАЗИ АГЕНЦИЯ НИКЪДЕ НЕ ТРЪГВАМ?????

 • Партньор
  от 10.01.2017 г. 11:14
  Просто бих желала да попитам, защо след 4 месеца пишете коментар за пътуването. Датата на отпътуване беше променана с няколко часа. От нощен преход с тръгване в 22.00 ч, на дневен преход с тръгване в 6.00 ч на следващия ден. А промяната се наложи, за да се направи комбинация за транспорт. Хотела си остана , този който е по оферта, защото сме изключително доволни от неговото обслужване , така както и вие отбелязахте. При една такава комбинация, за да не се анулира пътуването , по нягока има малки промени в програмата, а тук на връщане имахте още няколко допълнителни разглеждания, които бяха в офертата на колегите, с които направихме комбинацията. Що се отнася за екскурзоводката, до сега не сме имали оплаквания за нейната работа и държание.
-6% 425.00 лв. от 399.00 лв.

За Комфорт Травел:

 • Комфорт Травел
 • гр. София, ул. Черковна № 70
 • 02/846 81 07; 980 01 66; 0888 825 107
 • Няма фиксирано работно време...