12 юни (неделя), НДК: Духов квинтет "Пилекадоне" в концертен проект с актьора Валентин Ганев "Поезия на Барда и музика от неговото време", МФ "Софийски музикални седмици"

УСЛОВИЯ

Описание:

НДК отваря врати за Софийски музикални седмици 2016!

Пълната програма на МФ "Софийски музикални седмици" е публикувана във фестивалния сайт.

 


Офертата включва:

 • 12 юни (неделя) – НДК, зала 6, 18 часа – „...че радва Музата ми днес света" - 400 години от смъртта на Уилям Шекспир. Поезия на Барда и музика от неговото време - духов квинтет "Пилекадоне" с актьора Валентин Ганев
 • В програмата: Уилям Бърд, Тилман Сусато, Клод Жервез, Клемънт Удкок, Гил Фарнаби, Джон Дауланд, Джон Фармър
 • Ваучерът (принтиран) дава право на вход и се ползва като входен пропуск за концерта
 • 1 ваучер важи за 1 човек

Доплащания:

 • .

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден на 12.06.2016 г., от 18.00 часа
 • Местата са ограничени, необходимо е да имате платен ваучер (не само заявка) до изчерпване на лимита
 • Ваучерът се представя разпечатан на входа на зала 6 на НДК в деня на концерта (ползва се като входен пропуск)
 • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички условия на Deals.bg

12 юни – НДК, Зала 6, 18 часа

Поезия на Барда и музика от неговото време - духов квинтет „Пилекадоне“ с актьора Валентин ГаневВ програмата: Уилям Бърд, Тилман Сусато, Клод Жервез, Клемънт Удкок, Гил Фарнаби, Джон Дауланд, Джон Фармър

-------

Официален сайт на фестивала: www.sofiaweeks.com

--------

История на фестивала:

Международният фестивал "Софийски музикални седмици" се открива за първи път на 24 май 1970 година. Постепенно се утвърждава като най-значимото за София и страната международно музикално събитие.

Отстоявайки основната си цел - да представя пред българската публика най-значимото от световното и българското музикално творчество и изпълнителско изкуство на най-високо равнище - фестивалът получава международно признание с приемането му през 1982 г. в Асоциацията на европейските фестивали за музика, театър и балет, в която членуват престижните фестивали от цяла Европа.
 
Доказателство за високия авторитет, завоюван от "Софийски музикални седмици" е участието във фестивала на симфонични оркестри, като Виенската, Берлинската, Ленинградската филхармония, оперни театри и балетни трупи от Италия, Франция, Швеция, Великобритания и др. страни, диригенти от световна величина (Клаудио Абадо, Генадий Рождественский…), знаменити инструменталисти и певци (Хенрик Шеринг, Леонид Коган, Алексис Вайсенберг, Янош Штаркер, Елена Образцова, Хосе Карерас, Мирела Френи, Пиеро Капучили...), световноизвестни камерни състави ("Виртуози ди Рома", "Московски виртуози", квартет "Амадеус", квартет "Сметана"...) и много други. Българското присъствие е достойно защитено от Софийската филхармония, Софийската опера, Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Симфоничия оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, Камерния ансамбъл "Софийски солисти", извънстолични хорове и оркестри (Пловдив, Русе, Варна, Бургас), изявени солисти-инструменталисти и певци (Минчо Минчев, Георги Бадев, Антон Диков, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Александрина Милчева ...).
 
Освен концерти, оперни и балетни спектакли, в програмите на фестивала се включват и други форми: научни конференции (кръгли маси) в областта на музикалната теория, фотоизложби, прожекции на филмирани опери, майсторски класове за млади инструменталисти и певци. Отбелязват се годишнини на български и чужди големи композитори, осъществяват се първи изпълнения на значими музикални творби (в това число и нови), цикълът "Подиум на младия изпълнител" е трибуна на талантливи млади български и чуждестранни музиканти.
 
Фестивалът се провежда в най-добрите концертни зали на София - Зала "България" (голяма и камерна), залите на Националния дворец на културата, Националната художествена галерия и др.
 
Съорганизатори на седмиците са Столична община, Министерство на културата, Национален дворец на културата. Фестивалът сътрудничи много активно с чуждестранните посолства и културни институти у нас.  Проявите на фестивала се афишират и отразяват от всички национални медии - телевизии, радиа, електронните медии и печатните средства за масова информация.
 
Фестивалът разполага със страница (в която се отпечатва програмата, както и с възможност за поместване на реклама) в ежегодната брошура на Асоциацията на европейските фестивали, която се издава в 50-хиляден тираж и се разпространява в целия свят.

* * *

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 • 1
  Красимира Мукарева от 13.06.2016 г. 15:56

  Добре осмислен проект, реализиран с професионализъм и прекрасна емоция. Една забележка към организаторите на концерти в зала 6 на НДК: поставянето на подиума под баталната фреска почти е сигурно, че няма да хармонира със съдържанието на концерта (както беше в скучая). Преди няколко години бях пак там на концерт и подиума беше пред прозорците с великолепната витошка панорама. Публиката беше с гръб към баталната фреска.

-50% 12.00 лв. 6.00 лв.

За Фондация Международен фестивал "Софийски музикални седмици":

Подобни оферти