Елате да се посмеем с моноспектакъла „Аман от магарета“ по разкази на Чудомир, на 08.12. от 20ч, в Театър "Сълза и Смях", камерна сцена

УСЛОВИЯ

Описание:

АМАН ОТ МАГАРЕТA
Театър Абсурд

Авторски спектакъл по мотиви от разкази на Чудомир

Постановка: Мирослав Стоилов

Моноспектакъл на: Владимир Колишкин

Творим с трепет, вдъхновение и мечти картините на своя живот. Не пестим цветовете в палитрата и рисуваме себе си в очите на другите с колоритен възторг. Време е да се вгледаме в черното и бялото за да открием, че сме потънали в цветен разкош от оскотяло общуване.

Като магарета сме се заинатили да битуваме в страсти и дребнодушие! Какво ли биха разкрили пред нас, картините от случайна изложба? Всичко зависи от гледната точка!

Елате да се посмеем над себе си, защото смехът е балсам за душата. Може да не ви излекува, но със сигурност ще ви олекне!

 


Офертата включва:

  • 1 билет за представлението „Аман от магарета”, на на 08.12. от 20ч, в Театър "Сълза и Смях", камерна сцена
  • Необходимо е да имате отпечатан ваучер за касата на театъра
  • Местата са на 3, 4 и 5 ред.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Ваучерът е валиден до на 08.12. до 19.30ч, след тази дата става невалиден.
  • От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от Deals.bg.
  • Всички общи условия на Deals.bg.

Моноспектакълът е изграден върху събитията и героите от разказите на Чудомир ”Де оня глас..” , „Убийство”, „Без късмет”, „Не съм от тях“, „Портрет“ и „Провинциалистки”. Спектакълът цели да предизвика размисли по актуалната тема за отчуждението между хората, за пречките да общуваме с прямота, откровение и искреност.

Димитър Чорбаджийски - Чудомир се появява в нашата литература в началото на 30- те години, но и до днес продължава да ни вълнува с малките си хумористични разкази. Те притежават специфична виталност, която неусетно и интригуващо ни въвлича в събитиен парад от чувственост и емоционалност, за да ни завладее и очарова. В неговите интригуващи усмихнати истории откриваме нравствената същност на българина, богатство от характери и душевности. Хуморът ни предизвиква да се вгледаме съпричастно в собственото си честно и откровено отношение към света.

В моноспектакъла „Аман от магарета“ е развита темата за общуването като неделима част от нашето битие. Общуването, в което много често не разчитаме знака и посланието, и оставаме неразбрани. Общуването, чрез личната си проблематичност, която ни превръща в магарета, заинатили се в собственото си дребнотемие.
С този спектакъл разсъждаваме върху философски категории като мироглед, доброта, благодарност, непокорност, невежество, страдание, които са пряко свързани и влияят на смисловото съдържание и крайния резултат при общуване.

За театър „Абсурд“

Театър „Абсурд“ е създаден през 1998 година. Представленията, с които театъра е познат са кукления авторски спектакъл на Владимир Колишкин „Косе Босе“, постановката „Дядо вади ряпа“- подкрепена от СП „Култура“ – 2009 г., „Омагьосаната гора“ – подкрепена от Министерство на културата – 2010 г., „Тото и момичето“ – подкрепена от Министерство на културата – 2011 г.

Владимир Колишкин и театър „Абсурд“ са носители следните награди: „Най-добър актьор“ за ролята в „Косе Босе“ на Х-ти МТФ „Вълшебната завеса“, гр. Търговище, 2009 г.; Награда за сценична композиция, кукли, актьорско майсторство и общуване с детската публика за „Дядо вади ряпа“ на ХI-ти МТФ „Вълшебната завеса“, гр. Търговище, 2010 г.;

За Фондация Театър Корсар

Фондация Театър Корсар е създадена през 2014 от артисти желаещи да следват своите собствени творчески търсения. Основните цели на фондацията са създаване на високохудожествени представления и разпространението им в страната, организиране на творчески лаборатории и тренинги за актьорско майсторство. За изминалите две години от създаването на фондацията, са реализирани турнета и представяне на спектаклите “Разкази от бъчвата” – награда за главна мъжка роля от VII Международен Куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро” 2011 и “Новите правила на играта”, както и ”Да бъда или не?” - финансиран от програма Култура 2015 на Столична община.
Учредителният съвет на фондация Театър Корсар, в чиито представления участват и много други артисти се състои от:
Димитър Живков, доказва своите актьорски умения освен на сцената на Сатиричен Театър „Алеко Константинов”, така и още по-успешно на сцената на свободния театър (Аскеер 2013 за изгряваща звезда).
Юлиян Балахуров е бил част от трупите на Родопски Драматичен Театър и Драматичен Театър „Н.О. Масалитинов” Пловдив (в който все още играе) и е заслужил мястото си на сцената с представления, като „Когато гръм удари” (реж. Стайко Мурджев) и „Автопортрети за разпознаване” (реж. Юлия Огнянова).
Димитър Стефанов е куклен актьор и режисьор с над 10 представления както в столични („Тиква” Сатиричен Театър „Алеко Константинов”, „Пипи дългото чорапче” Театър София, „Разкази от бъчвата II – Жената с главно М” Столичен куклен театър) така и в театри извън София, а от 2014 година и асистент по актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Важно! От актуалната промоция може да се възползвате САМО чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. 

-30% 10.00 лв. 7.00 лв.

За Театър Корсар:

  • Театър Корсар
  • София, ул. Г.С. Раковски № 127
  • тел. 02/ 987 58 95
  • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти