Класическа Италия! Екскурзия през април до Загреб, Рим, Пиза и Верона! 7 нощувки със закуски и вечери, транспорт и програма!

УСЛОВИЯ

Описание:

Усетете духа на красивата Италия! Насладете се на най-големите и забележителности! 
Пътувайте с Дидона Тур!


Офертата включва:

 • С един ваучер предплащате 100лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • Транспорт с туристически автобус /климатик, видео, минибар /.
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Загреб.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Лидо ди Йезоло.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Флоренция или Пиза.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2/3* в района на Рим.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Верона.
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 * в Любляна или Загреб.
 • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Рим.
 • Пешеходната обиколка във Венеция.
 • Пешеходна обиколка на Флоренция с местен екскурзовод.
 • Разглеждането на Пиза.
 • Медицинска застраховка с асистънс в размер на 4 000 евро.
 • Останалата сума от пакета, доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка.

Доплащания:

 • Входните такси за музеите - около 50 EUR /таксите са ориентировъчни /.
 • Таксата за разглеждане на Ватикана и Сикстинската капела с екскурзовод на български език и слушалки - 18 евро.
 • Билетите за градски транспорт в Рим - 1.50 евро.
 • Корабчето до Венеция и обратно заедно с входната такса за автобуса - 20 евро.
 • Слушалките за Рим и Флоренция по 3 евро в град.
 • Сити такса по 1-1.50 евро на всеки хотел на ден.
 • Допълнителни мероприятия.
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 16.04 - 23.04.2016г.
 • Ваучерът е валиден до 05.04.2016г. за подписване на договор с агенцията.
 • След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Глобус Тур- Дидона на ул. Неофит Рилски № 50 или по е-мейл: didonatur@abv.bg след изпращане на номерата на ваучера.
 • Ваучерът трябва да се представи разпечатан в офиса на агенцията.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички условия на Травел Дийлс ООД.

Маршрут: СОФИЯ - ЗАГРЕБ - ВЕНЕЦИЯ - САН-МАРИНО - РИМ - ПИЗА - ФЛОРЕНЦИЯ - ЛАГО ДИ ГАРДА - ЛЮБЛЯНА - СОФИЯ

Програма
16.04 - 23.04.2016

1 ДЕН - Отпътуване от София пл. „ Ал. Невски „ в 06:00 ч. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане на Пунта Сабиони от където
с кораб се пътува през лагуната за Венеция - Перлата на Адриaтика: туристическа програма в сърцето на града площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Двореца на Дожите /отвън/, Моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и още много реликви, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време. По желание може да се разходим с гондола * из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни двор-ци, къщи и катедрали . Връщане отново на Пунта Сабиони и известния курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3***. Вечерта разходка в курорта известен с живописните си крайбрежни улички, комфортни хотели, множество магазини, ре-сторанти и зелени оазиси. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Сан Марино - висок конически връх, някогашен вулкан, почти непрестъпен, върху който е разположена най-дългогодишната репу-блика Сан Марино с територия 61кв.км. и едноименна столица, население около 30 000 души, главно католици, говорещи италиански. Шестнадесет вековната история е изписана с много кули, крепости, базилики, замъци и дълги защитни стени. Тес-ните и стръмни улички, старателно подредените лозя и градини и уникалните ико-ни и картини, запазени в дворци и манастири. Разходка из столицата с разглеждане на: Крепостта Гуанита, която е най-старата от трите кули, издигнати на грандиозн-ия връх Монте Титанос с музей на оръжията, които са се използвали в периода 14-19 век, Палацо Публико - един от най-атрактивните дворци и в миналото е служил като модел за подражание на много други дворци, появили се след него, площад „Либерта”; Базилика Сан Марино, Восъчният музей и др. Разходка из стария град, която може да бъде изключително изненадваща: средновековни къщички, малки висящи градин, балкони, пълни с цветя, обелиски. Свободно време. Продължаваме за Рим. Настаняване в хотел периферно разположен. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Рим. За централната част е необходимо ползване на градски транспорт. Туристическа обиколка на Рим - "център на света, към който водят всички пътища, град на светлината…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: разходка на Капитолийския хълм - най-важния от седемте хълма седалище на древното римско правителство, Пала-тинския хълм, Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха и място за гладиаторски битки, Римският форум–сърцето на стария Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града, Арката на Константин - най-величествената арка, издигната в чест на победата на император Максенций, Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи, площад Венеция, стълбата на Микеланджело, Пантеона - най-добре запа-зената постройка от древен Рим, където са погребани Виктор Емануил II, Рафаел и др., площад ди Треви с фонтана „Ди Треви„ най - известният и красив в цяла Ита-лия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина, площад Испания, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак, пиаца дел Пополо и др. Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка в хотел в района на Рим.

5 ДЕН - Закуска. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана (UNESCO), най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на катедралата "Св. Петър" и разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Разглеждане на Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело .Свободно време. Отпътуване за курорта Монтекатини. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Кратка туристическа програма в Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с Катедралата, Баптистериата и известната наклонена кула. Свободно време за разходка из колоритните сергии и магазинчета за сувенири. Продължава-ме за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език
(около 1 ½ ч.) и слушалки : катедралата " Санта Мария дел Фиоре " - един от най - големите храмове в света с неповторимия Купол на Брунелески - шедьовър на ре-несансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град, Площад " Синьория " - политическият и културен център на града с " Палацо Векио " и църквата " Санта Кроче " - пантеонът на Италия, където са по-гребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - с многобройните златарски магазинчета, двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и др. Настаняване в хотел в района на Верона. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Отпътуване за езерото Гарда и „ Гардаленд „ - третият по популярност увеселителен парк в Европа. Посещение на парка срещу допълнително заплащане. Тези които няма да посетят парка могат да посетят по желание малкото и красиво градче потънало в зеленина и цветя Сирмионе. Отпътуване за Словения или Харватия. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ДЕН - Ранна закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през, Хърватска и Сърбия. Пристигане в София вечерта.

*****

Необходими документи:

Лична карта или валиден задграничен паспорт.
За деца, пътуващи без родители или с единия от тях, се изисква нотариално заверено пълномощно от единия или съответно от двамата родители удостоверяващо, че детето може да пътува с придружаващото го лице.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Агенцията не носи отговорност за лица не допуснати от граничните власти. 

****

Туроператор " Глобус Тур” ООД  притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “Алианц България” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Княз Дондуков” 59, застрахователна полица № 1316015312000000 1 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2015 г. до 24:00 часа на 31.12.2015 г. с лимит на отговорност 25 000 лв. 

****

ВАЖНО!

Можете да се възползвате от актуалната промоция, само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 740.00 лв.

За Глобус Тур ООД - офис Дидона:

Подобни оферти