Екскурзия до Хърватска и Черна гора: 5 нощувки със закуски, посещения на Плитвички езера, Трогир, транспорт от Холидей Бг Тур!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете перлите на Адриатика - Хърватия и Черна гора! 

Изберете Холидей БГ Тур!


Офертата включва:

 • С един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус, категория 3*
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3 *
 • Посещения на Плитвички езера, Трогир
 • Представител на фирмата

Доплащания:

 • Туристическа програма в Загреб – 10 евро
 • Туристическа програма в Шибеник – 10 евро; Сплит – 10 евро
 • Туристическа програма в Дубровник с местен екскурзовод – 20 евро
 • Целодневна екскурзия до Котор и Будва с екскурзовод – 45 евро
 • Гранични и пътни такси – 18 евро /задължително/
 • Медицинска застраховка Асистанс – 2 евро на човек на ден
 • Възможност за доплащане за вечеря на блок маса – 5-6 евро на вечер

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 08.04.- 13.04.2016г. или 29.04 - 04.05.2016г. , според избрания ваучер
 • Валидност на ваучера за сключване на договор с туроператора: 31.01.2017 г.
 • Остатъкът от сумата 300 лв. се доплаща в офиса на агенцията или по банка, в срок по уговорка с туроператора
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА

08.04.17/29.04.2017 - Първи ден
Отпътуване от София - ст.Васил Левски. Отпътуване (срещу доплащане) от Варна - Антим I, Бургас на - ул.Булаир, Тръгване от района на Сливен и Ямбол - Бензиностанция Шел/Макдоналдс, Стара Загора,район Пловдив - Пазарджик - (от магистралата), бензиностанция Еко / Макдоналдс, по маршрут - София - Белград – Загреб. Пристигане в столицата на Хърватия. Настаняване в хотел **/ *** в Загреб. Нощувка.

09.04./30.04 - Втори ден
08:30 Закуска в ресторанта на хотела.
Туристическа програма в Загреб: централния площад “Бан Йелачич”, Стария град: Каптол и Градец; Катедралата; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос.
Отпътуване за Плитвички езера – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион туристи годишно. Късния следобед отпътуване за Адриатическата Ривиера. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря. Нощувка.

10.04/01.05 - Трети ден
08:30 Закуска в ресторанта на хотела.
Разходка в Шибеник - Интересни забележителности в Шибеник са: Катедралата Св. Якоб (Джеймс) - една ат най-красивите в Далмация.; Ректорския дворец (Кнежева палац); Замъка Св. Михаил (Св. Ана); Ортодоксалната църква Св. Спас ат 14. век, известна с красивия си иконостас. Разходка в Трогир - Централната историческа част на Трогир е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.  Разходка в Сплит – втория по големина град на Хърватия - този прелестен, старинен пристанищен град е обкръжен с архитектурни забележителности от римляните до днес. Разглеждане на величествения дворец на император Диоклециан, Катедралата, разходка в стария град. Настаняванe в хотел. Възможност за вечеря. Нощувка.

11.04/02.05. - Четвърти ден
08:30 Закуска в ресторанта на хотела.Отпътуване за един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Този неописуемо красив средновековен град е запазил същия онзи вид, който е оформянот 12 до 17 век.
Разглеждане на Дубровник. Панорамна обиколка с автобус . Следва пешеходна разходка в старата част. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св. Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св. Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или по желание разходка с корабче до остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата тук на острова спасение е намерил Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение и на връщане от кръстоносен поход. Отпътуване за Черна гора. Настаняване в хотел. Възможност за вечеря на блок маса. Нощувка.

12.04/03.05. - Пети ден
08:30 Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Котор (UNESCO) - едно изумително съчетание от планина и море. Пешеходна разходка в Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон. Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата. Продължаване по южното черногорско крайбрежие към гр. Будва. Фотопауза при прочутия остров-хотел „Св. Стефан”. Пешеходна обиколка на старата част на Будва, едно от най-старите селища в Европа, с разглеждане на Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Връщане в хотела. Възможност за вечеря на блок маса. Нощувка.

13.04/04.05. - Шести ден
08:30 Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за България.

**** 

Полезна информация:

Национални валути: в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.4 HRK; в Черна гора – евро.
Входни такси с информативен и ориентировъчен характер по програмата:
Дубровник: Крепостната стена на Дубровник – 100 HRK; Княжев двор + 8 обекта (музеи и галерии)  – 100 HRK; Доминикански манастир  – 30 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 30 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK.
Обиколка с корабче на о. Локрум – 10 евро на човек при група от минимум 20 туриста и включва: билети за корабчето в двете посоки, екскурзовод и входна такса за природния резерват; /продължителност 1,30 часа/.
Обиколка с корабче по Которския залив – 12 евро на човек при група от минимум 20 туриста и включва: билети за корабчето в двете посоки, посещение на пиратския град Перес; посещение на Църквата на остров Gospa od Skrpjela /продължителност 3 часа/.
Будва: Цитаделата с музея на открито в Будва – 2,5 €. 
Котор: Музей на морето – 4 €; Катедралата "Св. Трифон"– 2,5 €; Крепостната стена – 1 €.

******
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
  Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

***
Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
*****
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Топ цена 399.00 лв.

За Холидей БГ Тур:

 • Холидей БГ Тур
 • Бургас, Център, ул. Кирил и Методий 31, ет. 1, офис 2
 • 0886 41 43 13, 0889 58 00 58, 056/ 850 249
 • Няма фиксирано работно време...