Гореща лятна почивка в Villa Palma 4*, Дуръс, Албания! 5 нощувки със закуски и вечери, транспорт, посещение на Скопие и Охрид!

УСЛОВИЯ

Описание:

Отправете се на пътешествие до непознатата и красива Албания!

Доверете се на туроператор Валенти 7!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер от 129 лв. на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 5 нощувки със закуски и вечери
 • 1 чадър и 2 шезлонга на плажа пред хотела
 • Кратък престой в Скопие и Охрид
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро
 • Пътни такси
 • Представител на туристическата агенция по време на цялата програма
 • Остатъкът от сумата 300 лв. се доплаща в офиса на агенцията или по банка, в срок по уговорка с туроператора

Доплащания:

 • Допълнителни екскурзии
 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Доплащане за застраховка за лица над 64 г. - 8 лв. на човек

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуването: 25.08. - 30.08.2016г.
 • Валидност на ваучера за сключване на договор с туроператора: 15.08.2016г.
 • Необходимо е да сключите договор с агенцията, след обаждане на тел: 02/ 986 6168, 0879 595 592
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:

Ден 1: СОФИЯ – СКОПИЕ – ДУРЪС: Отпътуване от София в 06.00 ч. (от Пловдив в 04.00 ч.) за Македония. Около обяд пристигане в Скопие. Кратък престой за обяд и разходка в централната част на града. Привечер настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря и нощувка.

Ден 2: ДУРЪС: Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или /по желание/ туристическа програма: целодневна екскурзия до гр. Будва и гр. Шкодра (срещу допълнително заплащане). Заминаване за Черногорското адриатическо крайбрежие. Кратък престой и фотопауза при прочутия остров-хотел „Свети Стефан”. Посещение на Будва с разглеждане на Стария град: църквите “Св.Иван” и “Св. Троица”, Цитаделата. Свободно време в града с възможност за обяд. След обяд отпътуване за Шкодра. Посещение на крепостта Розафа, откъдето се открива панорама към Шкодренското езеро. Привечер връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

Ден 3: ДУРЪС: Закуска. /по желание/ Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, джамията “Фатух Джами”, Венецианската кула, пристанището. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

Ден 4: ДУРЪС - ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС: Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или /по желание/ туристическа програма: екскурзия до Тирана и Круя (срещу допълнително заплащане, 5-6 часа). Отпътуване за гр. Круя – родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендербег. По желание посещение на националния исторически музей. Свободно време в Тирана. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

Ден 5: ДУРЪС – БЕРАТ – АРДЕНИЦА – ДУРЪС: Закуска. Свободен ден за плаж и развлечение или /по желание/ туристическа програма: целодневна екскурзия до гр. Берат и селището Арденица (срещу допълнително заплащане). Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря и нощувка.

Ден 6: ДУРЪС – ОХРИД – СОФИЯ: Закуска. Отпътуване за България с кратък престой в Охрид за обяд и разходка. Късно вечерта пристигане в София (Пловдив).

*****

Входни такси по обектите:

Охрид: вход за църквата Св.София - 100 денара; вход за църквата Св.Богородица - 100 денара; крепостна стена - 30 денара (1лв); Албания: Дурас - амфитеатър и археологически музей - 300 леки (2Е); Круя - музей на Скандербег – 200 леки (1.5Е); Тирана - Национален исторически музей – 200 леки (1.5Е); Берат: Вход в Крепоста Берат - 250 леки (2Е); Вход - Музей Онуфрий - 200 леки (1.5Е)

Цените са ориентировъчни.

Валута: Македония (македонски денар) : 100 MKD= 3лв ; 1лв = 31MKD Албания (албански лек) : 100 ALL = 1.40лв ; 1лв = 72 ALL

Допълнителни екскурзии:

ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС: Тази екскурзия представя албанската столица и родното място на албанския национален герой Скендербег. Тирана съществува като град от ХVІІ век, а е столица на страната от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но има свой колорит. Площадът с паметника на Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІІ век, Пирамидата, замислена като музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, националния музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те укрития от потенциална ядрена атака, строени по комунистическо време, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред с новите, лъскави сгради на банки, офиси, хотели и първия местен небостъргач. А Круя, освен че е родният град на Скендербег, е последното гнездо на съпротивата срещу османското нашествие на Балканите и пада в ръцете на турците едва след смъртта на своя водач. Тук е запазена крепостта от онова далечно време, където е и музеят на най-известния албански национален герой.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език). 

Цена на човек: 40 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – АРДЕНИЦА – БЕРАТ – ДУРЪС: Това е целодневна екскурзия, която ще ви отведе до светини за православното християнство. Манастирът „Рождество Богородично” в Арденица е съществувал още от ХІІІ век, пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като копие на нашия Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи “стъклени очи”, заради което носи и прозвището „Градът на хилядите прозорци”. На връщане за Дуръс ще има възможност за отбивка в семейната винарна „Чобо”. Тук произвеждат качествени бели и червени вина, ще има дегустация и възможност да отнесете някоя бутилка за подарък в България.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език). 

Цена на човек: 50 лева за възрастен и 40 лева за дете до 11,99 г.

ДУРЪС – БУДВА – ШКОДРА – ДУРЪС: След Македония и Албания тази екскурзия е възможност да видите и трета страна от Западните Балкани – Черна гора. Тук целта е Будва и старият й град, основан от финикийците, наследник на две големи цивилизации – на Древна Гърция и Рим, а през Средновековието 3 столетия владение на Венеция. Зад крепостните стени на Будва се крие не само светът на рицарите и на романтичните срещи сред полумрака на тесните улички, кипи и съвременния живот с нестихващия нощен купон, с агресията на търговците – кой да хване повече туристи, с надпреварата на яхтите в пристанището – коя от тях да е по по най, с ароматите от многобройните кръчми, разкриващи палитрата от вкусове на черногорската кухня. След Будва ще ви отведем в Шкодра, но не толкова да откриете чудеса в един обикновен албански град, а от крепостта Розафа, на високия хълм над града, да зърнете цялата панорама на този край от Балканите и най-вече Шкодренското езеро – може би най-голямото в тази част на Европа.
Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език). 

Цена на човек: 80 лева за възрастен и 70 лева за дете до 11,99 г.

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

• за лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
• за лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Валенти 7 притежава удостоверение за регистрация с номер 05417 и е застрахован при ЗД Евроинс АД със застрахователен полица № 03700100000790.

*****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-14% 499.00 лв. 429.00 лв.

За Валенти 7:

 • Валенти 7
 • София, бул. Ал. Стамболийски 15
 • 02/ 986 6168, 0879 595 592
 • Понеделник - Петък: 10:00 - 19:00ч; Събота: 11:00 - 18:00ч.