УСЛОВИЯ

Описание:

Всяка година на остров Тасос се провежда Карнавал - традиция, която е естествено продължение на древен обичай, свързан с почитане на Дионис – Богът на виното и веселието. Тържествата започват от четвъртък „Tsiknopempti”, за да достигнат своята кулминация на чист понеделник. Присъединете се към празнуващите островитяни, разпределили празника по дни във всяко градче от острова си. Почувствайте духа на радост в парада на маските, потопете се в партита с много танци и разбира се, опитайте от богатите софри и изобилие от леещо се вино на площадите в градчетата в чест на Дионис. 

Възползвайте се от предложението на Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус, с климатик, минибар, DVD.
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* на о.Тасос при настаняване в двойна стая.
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията.

Доплащания:

 • Гръцка вечер с жива музика и програма – 25 евро.
 • Панорамна обиколка на остров Тасос 15 евро.
 • Фериботни билети 5 евро.
 • Медицинска застраховка – 6 лв.
 • Доплащане за единична стая – 70 лв.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 12.03.2016-14.03.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 28.02.2016 г. за закупуване и сключване на договора с агенцията.
 • Необходимо е до 3 дни след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg . Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при подписване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Програма

КАРНАВАЛ НА ОСТРОВ ТАСОС 2016

Първи ден
Отпътуване от Пловдив 05:00 ч. по маршрут Илинден – Ексохи – Драма – Кавала. Пристигане в Кавала, един от най-красивите градове в Северна Гърция, амфитеатрално разположен в подножието на планината Пангео. Пешеходна разходка в стария град, рацположен на полуостров Панагия: Имарета, Църквата Св. Богородица, Пристанището, Паметника и къщата на египетския халиф Мехмет Али, Аквадукта, Крепостната стена и др. Отпътуване за Керамоти, откъдето с ферибот се пътува за о-в Тасос. Пристигане на о.Тасос. Настаняване. Свободно време. По желание вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Панорамна обиколка на празнуващия остров Тасос. Тасос е с почти кръгла форма и обиколката му е приблизително 100 км, километри живописен път покрай планината Псарио, заела централната част, с най-висок връх Ипсарио 1203 м. Пътят ни преминава покрай закътани заливи и плажове до женския манастир Св. Архангел Михаил, посветен на светеца закрилник на острова. Посещение на манастира. Отпътуване за Потамия, за да се присъединим към празничния карнавал тук. В неделя преди Чист понеделник е отредено Потамия да посреща гости от острова и извън него – всички са добре дошли, а общинската управа щедро черпи всеки гост на града с безплатно вино! Веселие цари навсякъде, скари димят и предлагат сувлаки, а в съседство черпят с различни вина: розе, бяло и червено. Парадът с маските се подготвя, а на челно място задължително е платформата с Бог Дионис. Хора, облечени в костюми на приказни герои или осмиващи политици, внасят пъстрота в тълпата, а музика оглася площада. След около два часа отпътуване за градчето Панагия – старата столица на острова. Разходка по тесните живописни улички на града и посещение в църквата Св. Богородица, където се пази част от личното знаме на Ричард Лъвското сърце. Разглеждане на Лименас, вастоящата столица на Тасос. Свободно време за посещение на местния археологически музей, за сувенирните магазинчета или за чаша кафе. Привечер връщане в хотела. По желание гръцка вечер с жива музика и вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Честит Празник! В 11.00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Лименас, столицата на остров Тасос. Днешният ден – Чист Понеделник е отреден за Лименас да бъде домакин на всички гости от острова и извън него. Спонсори на тържествата в столицата са местните рибари. Около 12:00 часа започват да се събират гостите в района на старото пристанище, скари димят и предлагат морски дарове, а вино и узо се лее безплатно за всеки, който е добре дошъл на гости в столицата в този ден. На Чист Понеделник гости приемат и градчетата: Панагия и Рахони. В ранния следобяд отпътуване от празнуващия Тасос с ферибот за Керамоти. Тръгване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

****** 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

• за лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
• за лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****
ТА "Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.
ТА "Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43  Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие  от 01.04.2015г до 31.03.2016г,с лимит на отговорност 25 000 лв

*****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Топ цена 150.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...