Екскурзия до перлите на Адриатика - Хърватия и Черна гора: 2 нощувки със закуски, посещение на Котор, Будва и Дубровник, транспорт от Холидей Бг Тур!

УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете перлите на Адриатика - Хърватия и Черна гора!

Изберете Холидей БГ Тур!


Офертата включва:

 • 2 нощувки, 2 закуски в хотел 3*.
 • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/.
 • Представител от фирмата, придружаващ групата.

Доплащания:

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро – 5 евро.
 • Пътни, гранични такси – 8 евро. /задължително/
 • Местен екскурзовод за обиколката в Дубровник – доплащане – 10 евро на човек.
 • Местен екскурзовод за обиколката в Котор и Будва – доплащане –18 евро на човек.
 • Курортна такса -1.3 евро на ден (заплаща се на рецепция при настаняване). /задължително/
 • Вечеря на блок маса – 6 евро на вечер.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 21.05 - 23.05.2016 г.
 • Валидност на ваучера за сключване на договор с туроператора: 30.04.2016 г.
 • Необходимо е да сключите договор с агенцията, след обаждане на тел: 0886 414 313, 0889 531 091, 0889 580 058, 056/ 850 249.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА

21.05.2016: Отпътуване от Варна - Антим I, Бургас на - ул.Булаир в 04:00 ч., Тръгване от района на Сливен и Ямбол - Бензиностанция Шел/Макдоналдс, Стара Загора, район Пловдив - Пазарджик - (от магистралата) бензиностанция Еко / Макдоналдс, от София - ст.Васил Левски. Пътуване през Сърбия и Босна и Херцеговина с кратки почивки. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка. 

22.05.2016: Закуска на блок маса. Отпътуване за черногорски курорт Будва. Туристическа програма на стария град:църквата Света Тройца построена във венециански стил в началото на XIX в., отличаваща се със своята пъстра фасада, привличаща множество туристи; Църквата Свети Йоан разполагаща с богата библитека даваща сведения за историята на града до края на XVIII в.; Цитаделата, която придобива сегашната си форма през втората половина на XIX в. Сега тя се използва като сцена на открито за множество концерти и събитя, които се провеждат в града. Свободно време за обяд. Опътуване за град Котор. Градът е един от обектите на световното наследсто на UNESCO. Обиколка на старата част на града включва впечатляващата градска стена; Централния площад на града, където се издига величествената катедрала Свети Трифон, днес една от католическите катедрали на Черна Гора съхраняваща мощите на светията, който е пазител и патрон на града. Часовниковата кула издигната през XVII в. е смесица от барок и готически стил. Пред нея се намира подобно на обелиск монумент, който се нарича „Стълб на срама”, използван за публично наказание на провинилите се граждани; Двореца на Дуковете построен през XVIII в. използван в миналото да приема Венецианските управници при своите визити в града. Кратко свободно време и Връщане в хотела. Вечеря на блок маса. Нощувка.

23.05.2016: Закуска на блок маса. Организирана пешеходна обиколка на стария град на Дубровник с местен екскурзовод: улица Страдун главната улица на Дубровник с множество заведения и магазини. В края на улицата се намира часовниковата кула висока 31 м. и е един от символите на града;Фонтана на Онуфрий построен през 1438 г. като крайна точка на сложен водопровод с дължина от 12 км., носи името си на своя архитект – Онуфрий Дела Кава; Двореца Княжев двор - първоначално построен като защитна стена, която е била разрушена от пожар през 1435 г. и след това градската управа решава на нейно място да се построи  дворец. За тази задача бил ангажиран отново Онуфрий Дела Кава. През 1520 г.  силно земетресение разрушава двореца и отново той е възстановен през 1667 г. Днес в в сградата се намира Музея на Дубровник от 1872 г.;Църквата Св.Спас – нейното строителстовото започва през 1520 г., по възложение на местния сенат, като благодарност, че града е бил пощаден от силното земетресение ударило Дубровник през това време. Монументалния надпис вграден над главния вход свидетелства точно за това събите; Францисканския манастир - състои се от часовникова кула, кладенец от XV в., барокова църква и аптека, която е третата най-стара в света и функционира до днес; Доминиканския манастир е изграден в съчетание от готически и ренесансов стил, вътре се съхраняват произведения на изкуството на италиански и хърватски автори, а в градината на манастира има все още действащ кладенец от XIVв.; Дубровнишката катедрала; Църквата Св.Влах - издигната през 1716 г. като на главния олтар има позлатена статуя на светеца покровител на града, изработена от местни майстори през XV в. Свободно време в Дубровник. Отпътуване за България през Босна и Херцеговина. На Вишеград кратка фотопауза на известния каменен мост над река Дрина, построен през XVI в., включен в списъка на световното културно наследство на UNESCO.

******
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
  Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

***
Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
*****
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Топ цена 199.00 лв.

За Холидей БГ Тур:

 • Холидей БГ Тур
 • Бургас, Център, ул. Кирил и Методий 31, ет. 1, офис 2
 • 0886 41 43 13, 0889 58 00 58, 056/ 850 249
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти