Екскурзия до Ивановски манастир, Басарбовски манастир и Букурещ, с Бамби М Тур! 2 дни, 1 нощувка и закуска в Русе, транспорт и екскурзовод!

УСЛОВИЯ

Описание:

На рзаходка до Букурещ, наричан още "Малкият Париж" заради приликата си с френската столица - красива архитектура от ХІХ век, протичаща река през града и Триумфална арка, Ивановския скален манастир край Русе, включен в списъка със защитените световни културни паметници на ЮНЕСКО и Басарбовския манастир - единствения действащ скален манастир в България! Ще разгледате и забележителностите на Русе - вратата към Европа и градът, в който европейската градска култура е навлязла в България в края на 19 и началото на 20 век. 

Направете вашето пътуване с Бамби М Тур!


Офертата включва:

 • С един ваучер предплащате 30 лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 * в Русе
 • Екскурзоводско обслужване
 • Панорамна обиколка на Букурещ
 • Посещение на Ивановски и Басарбовски скални манастири
 • Разглеждане забележителностите на Русе
 • Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си

Доплащания:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка- до 65 г. - 4 лв.; от 65 г. до 70 г. - 7 лв.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуване: 22.10. - 23.10.2016г. Отпътуване от София, Русе
 • Ваучерът са валиден до 10.10.2016г. за сключване на договор с Бамби М Тур, но не по- късно от 3 дни преди избраната дата на пътуване
 • След закупуване на ваучер, в 3-дневен срок, трябва да сключите договора си в офиса на туроператора или по е-мейл: bmtur@abv.bg
 • От промоционалната цена можете да се възползвате само след закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Deals.bg

ПРОГРАМА:

1 ден:
Отпътуване от София - ст.“Васил Левски“ в 06:00ч.
Преминаване на ГКПП Русе- Гюргево. Пристигане в гр. Букурещ. Букурещ е столица на Румъния и същевременно най-големия град в страната, промишлен и търговски център. Столицата на Румъния е наричана Малкия Париж, заради известната прилика с френската столица Париж. Панорамна обиколка на Букурещ: площад Виктория; Атенеума; Сградата на Националната Военна Академия; Националната банка; Двореца на Парламента; Площад Революция; Националната Библиотека; Националния театър; Университетския площад; Парка Чишмиджиу; Триумфалната Арка; Двореца на Чаушеску - сега действащ Парламент на Румъния. (с предварителна резервация). Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. Посещение на един от търговските центрове. Следобед отпътуване за Русе.
Нощувка.

2 ден:
Закуска.
Посещение на Ивановски скален манастир, той е включен в списъка със защитените световни културни паметници на ЮНЕСКО. Скалният манастир е напълно различен от другите манастирски комплекси в България. Ивановският представлява своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом. Разглеждане на скалния комплекс. Свободно време. След това отпътуване за Басарбовския манастир - той е единствения действащ скален манастир в България. Манастирът води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIV в.), но най-ранните данни датират от османските данъчни регистри от XVI век. Отпътуване за гр. Русе. Разглеждане на града: къща-музей „Градски бит на Русе“, известна като Къщата на Калиопа, сграда, построена през 1864 г. и в която експозицията представя ролята на град Русе като врата към Европа и навлизането на европейската градска култура в България в края на 19 и началото на 20 век., показани са примерни интериори на гостна, всекидневна, музикален салон и спалня, с мебели от Виена, както и колекции от градско облекло, от накити и други аксесоари, сребърни прибори и порцелан, които бележат промените, настъпили във всекидневието на русенци, първият роял, внесен в България от Виена; Пантеонът на възрожденците - национален паметник-костница, намиращ се в град Русе. В него са погребани 39-ма известни българи, сред които Любен Каравелов, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Панайот Хитов, Никола Обретенов и др.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Входните такси на посещаваните обекти:
Вход за Музея на селото – 5 евро;
Вход за Природонаучния музей – 6 евро
Вход за Палата на Парламента

**** 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

Изисква се валидна лична карта. За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина, както и паспорт или лична карта.
Няма визови, медицински и санитарни изисквания.

Туроператорът сключва застраховка „медицински разходи при болест и злополука на туриста“ при застрахователен брокер „Юнайтед Брокер”.
Можете да доплатите по желание за сключване на застраховка „Отказ от пътуване“.

*****

Туроператор Бамби М Тур има Удостоверение за регистрация за туристическа дейност РК-01-7307/03.09.2014г и сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ застр.полица N 2403000000015 при „ХДИ Застрховане“АД.

*****

ВАЖНО!
Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 • 1
  ИРЕНА КАСОВА от 22.11.2016 г. 20:57

  Екскурзията беше чудесна. Всичко беше организирано много добре. И пътуването, и хотелът, и екскурзоводното обслужване беше на ниво. За всичко беше предвидено достатъчно време. Поздравления за организатора "Бамби М Турс"!

Топ цена 69.00 лв.

За Бамби М Тур:

 • Бамби М Тур
 • гр. София, бул. Г.С. Раковски 125
 • 0894 416 277
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти