Активни оферти на Туроператор Поход (1/)

Екскурзия през октомври до Русе и Букурещ: 2 нощувки със закуски с транспорт и екскурзовод от агенция "Поход"

УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете любопитни кътчета с агенция Поход!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрут София - Русе - Букурещ - София
 • 1 нощувка в двойна стандартна стая със закуска в Русе
 • 1 нощувка и закуска в Букурещ
 • Разходка в Русе
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Посещение на Бесарбовски манастир
 • Медицинска застраховка
 • Посещение и разходка в Букурещ
 • Останалата част от сумата доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Посещение на замъка на граф Дракула - 10 лева
 • Вечеря в Русе 28 лева /салата, основно ястие, музика + 1 питие/
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 29.10. - 31.10.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 27.10.2016 за закупуване
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучер сключване на договор в офиса на агенция Поход, по факс или е-mail: pohod@mail.bg
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА: 

Отпътуване от София на 29.10.2016 г. в 6.00 ч. по маршрут София - Русе. По пътя спирка и разглеждане на Бесарбовски манастир- Басарбовския скален манастир води началото си още от 2-то българско царство, но за пръв път името му е се споменава в османски данъчен регистър от 1431г. Най-известният обитател на манастира е родения през 1685г. в близкото с. Басарбово - Св. Димитър Бесарбовски, който прекарал целия си живот тук. Той дори е споменат от Паисий Хилендарски в неговата "История славянобългарска". След смъртта си, монаха бил погребан в селската църква, но по време на руско-турската война от 1768-1774г. мощите му били пренесени в Букурещ в църквата "Св.св. Константин и Елена", където се намират и до днес.

През 1911 г. археолога Карел Шкорпил посетил Басарбовския манастир и подробно го описал. През 1937г. в манастира се настанил монаха Хрисант и започнал да го обновява. Същата година бил създаден и комитет за построяване на параклис посветен на Св. Димитър Басарбовски. Параклисът бил построен, но просъществувал до 1940г., когато бил разрушен от наводнение. Въпреки това отец Хрисант започнал да събира дарения и успял да построи две килии срещу църквата. След неговата смърт през 1961г., за манастира се грижели монах Партений, архимандрит Севастиен, протойерей Йордан Фичев, ставрофорен свещеноиконом Недялко Мавродиев и Минко Казаков. От 1993г. до 1999г. манастира обитавал йеромонах Иларион, а днес игумен е йеромонах Емилиан.
Отпътуване и настаняване в Русе хотел Рига. Разходка в града - Русе е град с 20-вековна история, която започва с изграждането на тракийско селище, наследник на което през римско време става крепостта Сексагинта Приста (на латински Sexaginta Prista, „пристанище на 60 кораба“). Тя е военно средище и флотска станция. Възниква по време на управлението на император Веспасиан (69 – 70) като част от укрепителната система по северната дунавска граница на римската провинция Мизия, създадена 15 години сл. Хр. Крепостта е разположена на главния път от Сингидиум (днешен Белград) до делтата на Дунава. Тук през различно време стануват кохорти от по 600 души и други военни единици.

Значението на Сексагинта Приста като твърдина и станция на дунавската флотилия е важно, защото превозът на продоволствия и оръжие се осъществява по реката. Крепостта по-късно е унищожена от нападенията на авари и славяни през 6 век.По желание може да бъде организирана вечеря. Нощувка.

30.10.2016 г. Закуска. Отпътуване за Букурещ. Настаняване в хотел 2/3. Разходка с разглеждане на града- Най-ранните сведения за Букурещ се отнасят към 1459 година, когато крепостта е една от резиденциите на влашкия владетел Влад Цепеш. През 1476 година градът е разграбен от молдовския княз Стефан Велики, но запазва значението си на важно влашко укрепление. Градът и крепостта му са допълнително укрепени в средата на 16 век от княз Мирча Чобанул. През следващите десетилетия градът е неколкократно разграбван от претенденти за влашкия трон и от османски войски, а след бунт през 1594 година е почти напълно разрушен от Синан паша.

В началото на 17 век градът постепенно се възстановява и при войводата Матей Басараб е една от двете столици на Влашко, наред с Търговище. През 1655 година е превзет за кратко от разбунтували се сеймени, а войводата Константин Шербан сам запалва града, за да не бъде превзет от съперниците му. Въпреки това с нарастването на османското влияние и на търговските връзки с Балканите, Букурещ, който се намира в южната част на Влашко, увеличава значението си и в края на 17 век вече е най-големят град в страната.

През 18 век, с утвърждаването на управлението на фанариотите, Букурещ става безспорна столица на Влашко. Градът на няколко пъти е завземан от Хабсбургски (1716, 1737) и руски (1769, 1771, 1806, 1828) войски. Столицата на Румъния е наричана Малкия Париж както заради известната прилика с френската столица (характерната архитектура в града от 19 век, протичащата река, Триумфалната арка), така и поради стремеж да се подчертае европейското в Букурещ.Нощувка.

31.10.2016 г. Закуска. Отпътуване за замъка на граф Дракула/ срещу допълнително заплащане/ свободно време за разглеждане и снимки.Отпътуване обратно за България . Пристигане късно вечерта.

 *****

Туроператор ЕТ  „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД” с Удостоверение за регистрация РКК-01-6050 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЗД „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ”. Номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма 13160153540000045.

*****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

 

Топ цена 135.00 лв.

За Туроператор Поход:

 • Туроператор Поход
 • гр.София, ж.к.Студентски град, ул.Проф.Кирил Попов 27
 • Тел: 02/962 20 18 ; 02/ 483 32 59
 • Няма фиксирано работно време...