Еднодневна екскурзия до Пирот, Сърбия за фестивала на Пегланата колбасица - транспорт и водач от агенция По света и у нас!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Заповядайте на фестивала на пегланата колбасица, наричана още ''сръбската виагра'', който се провежда ежегодно в Пирот!

Изберете агенция ТА По света и у нас!


Офертата включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус на дата според избрания ваучер.
 • Водач от агенцията по целия маршрут.
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК УНИКА /за лица над 65г. има доплащане 2лв./.

Доплащания:

 • Входна такса за фестивала на пеглaната кобасица - 400 динара – около 7 лева.
 • Медицинска застраховка за лица над 65 години - 2 лева доплащане. лица над 79-годишна възраст не се застраховат.
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на провеждане на екскурзията: 30.01.2016г. или 31.01.2016г., според избрания ваучер.
 • Ваучерът е валиден до 28.01.2016г. за сключване на договор в агенцията.
 • За повече информация и записвания тел. 02/988 08 42, 0899043076, 0893618470.
 • В рамките на 3 дни след закупуване на Вашия ваучер е необходимо да сключите договор в офиса на агенцията.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашият ваучер при сключване на договора.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Програма:

Отпътуване в 7.30 часа от стадион Васил Левски - София. Преминаване през граничните пунктове Калотина/Градина. Пристигане в Пирот разположен на р. Нишава. Градът има богата история и традиции. Фестивалът на Пегланата колбасица, привлича много почитатели на колбасите ежегодно. Спирка за снимки на крепостта на Пирот. Свободно време в града и посещение на фестивала. Отпътуване за София вечерта.

За фестивала:

През 2016 година фестивалът ще се проведе за шести път. Организира се обикновено в края на януари /последната събота и неделя/, когато търговията е замряла след новогодишните трапези.
Според поверието, Пеглана прави мъжете по-силни, а жените – по-палави. Причина за това е в изобилието от изкустно подбрани подправки и чисто месо, които се слагат в колбаса. Именно Пирот и района се славят като най-изкусни производители на прочутата луканка. Местните на шега я наричат „сръбската виагра” заради невероятния вкус, съдържащата се в нея енергия и не на последно място, заради качествата й на най-добро мезе към всички видове напитки – най-вече ракия и вино.
Смята се, че историята на пеглана започва още от Османската империя, поради което в нея не е прието да се слага свинско месо. Обикновено се прави от козе, овче или телешко месо, като се подбира най-доброто без излишна тлъстина. Според ценителите, ако се консумира гореща се усеща по-силно нейния приятно лютив вкус.Най-подходящото време за продукцията е периодът между началото на ноември и края на декември, тъй като тогава температурите са най-подходящи за производството на този местен деликатес. Те трябва да бъдат между – 5 и + 5 градуса по целзий с минимална влажност на въздуха. След като се напълни, колбасът се оформя като подкова и се оставя да съхне. Именно тук се проявява майсторството на производителите. На всеки 2-3 дни пеглана се изглажда, пресова и оформя, обикновено с помощта на стъклена бутилка, внимателно и на ръка. По този начин се отстранява излишната влага и въздушни мехурчета в сместа. От този процес тя получава и своето име, което буквално означава „изгладена”. Освен богата история и невероятен вкус, пеглана има още едно голямо предимство – в нея всичко е натурално и не се слагат никакви консерванти и оцветители.
Любителите на кулинарията на фестивала ще могат да опитат и други благини произведени от комшиите. По щандовете в Спортния дворец Kej има и сирене, кашкавал, извара, домашно вино и ракия, замразени боровинки, буркани с домашни сладка, домати, лютеница, айвар,боб и леща. Освен вкусните гозби, в програмата на фестивала са включени и концерти, ревюта и конкурси. И всичко това е под звуците на сръбска музика.

***** 

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта/ задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите.

********

Туроператор "По света и у нас" притежава лиценз за туроператор и турагент N: РКК-01-6094 и застраховка отговорност на туроператора № 131 60153320000019 при застраховател ЗАД "Алианц България" валидна до 22.04.2016 г.

********

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg

 • 1
  Надя Мокришева от 01.03.2016 г. 09:45

  Не е въведен коментар.

Топ цена 16.00 лв.

За туристическа агенция "По света и у Нас":

Подобни оферти