По стъпките на Освобождението! Екскурзия до Шипка, Казанлък, Калофер, Карлово, Панагюрище, Сопот и Копривщица: 2 нощувки, 1 закуска и транспорт от Варна!

УСЛОВИЯ

Описание:

Добави още едно ново кътче в колекцията си на пътешественик, с ваучер за лятно предложение от Лъки Холидей!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
 • Екскурзоводско обслужване
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за застраховка, лица над 64,99 г.- 6 лв

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуване: 15.07. - 17.07.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 14.07.2016 г. за закупуване
 • Необходимо е преди да закупите Вашия ваучер да се свържете с агенцията за наличните свободни места за периода на пътуване
 • След като закупите Вашия ваучер е необходимо до 3 работни дни да сключите договор в офиса на агенцията
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при сключване на договора
 • Адреси на офисите на агенция Лъки Холидей:
 • София, ул. "Удово" 5, 0887 260 535, 02/981 83 24
 • Хасково, бул. "Съединение" 2, 038 / 66 82 82
 • Варна, ул. "Г. Столетов" 85, 052/ 580393; 0885104491, varna@luckyholiday.eu
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

1-ви ден: Варна – Шипка – Енина – Казанлък
Отпътуване от гр. Варна в 06:30 от  ул. „Антим 1-ви”. Преди обед, пристигане на Паметника на свободата, познат повече като „Паметника на Шипка“. Разположен на връх Свети Никола, той е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка.

Свободно време  с екскурзовод до върха на мемориала. След това продължаваме към китното селце Енина. Много от Вас може да не съм чували за него, но точна там извира река Енина и приготвят най-вкусната речна Пастърва. Време за обяд и лека почивка под дебелата сянка на Стара Планина.

Отпътуваме към гр. Казанлък. Известен е като център на Розовата долина на България. Историята на града започва още през неолита. През V-IV век пр. Хр. на мястото на днешния град е съществувало тракийско селище, наречено Севтополис. Днешният Казанлък е възникнал в началото на XV век. Казанлъшкия район е с вековни традиции при извличането на розово масло и на други етерични масла — мента, лавандула, босилек, невен.

Казанлък е атрактивна туристическа дестинаци - най-голямата забележителност е Тракийската гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО. Слвдващата ни спирка е новооткритият Музей на Розата и Къщата на Чудомир. Остатакът от динамичния ден, изпълнен с множество емоции, чувство на родолюбие и гордост ще прекараме в Етногравския комплекс на града. Настаняваме се в комфортен хотел в района на града и по желание групово посещение на традиционна механа за вечеря.

2-ри ден: Казанлък – Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица
Събуждаме се, закусваме и около 09:00 стринта отпътуваме за гр. Калофер – родното място на Христо Ботев. Обиколката на града стартира с посещение на едноименната къща-музей на големият български писател  и революционер Христо Ботев. След това кратка фото пауза на едноимменият паметник в центъра на града.
Отпътуваме към гр. Карлово.  Това малко Старопланинско градче  е събрало в  себе си патриотичното чувство на цяла една нация, не само защото това е родното място на Апостола на Свободата – Васил Левски, а и заради автентичността която е съхранена през годините на това толкова специално място за всеки един българин. Тук ще отеделим повече време и ще се потопим в света на Дякон Левски в „Националния Музей – Къща Васил Левски“.
С приповдигнато настроение и национална гордост, леко изморени и пригладнели отпътуваме към гр. Сопот. Време е за обяд и свободно време с екскурзовода, които е на Ваше разположение през целият исторически обход.
Сопот играе съществена роля по време на Априлското въстание и Руско-турската освободителна война – ако не сте сигурни точно каква, елате с нас и се потопете в това незабравимо преживяване. Тук ще посетим родната къща на „Патриарха на българската литература“ -  Иван Вазов, Девическият метох “Въведение Богородично” – сградата получила и основна роля и във филма „Под Игото“ и Паноптикум „Бръснарницата на Хаджи Ахил” – автентична бръснарница с восъчни фигури на известни литературни герой от произведенията на Иван Вазов.
Мобилните апарати и фотоапарати почети са с изтощени батерии, но остана още малко от днешният ден. Потегляме към нашата крайна дестинация – гр. Копривщица. Точно тук, на това паметно за България населено място, ще разделим нашата програма на две в зависимост от времето с което разплагаме. Ще посетим „Къщата Музей на Любен Каравелов“ и  „Къщата музей на Димчо Дебелянов“ . Следва настаняване в избран хотел или комплекс и свободно време. По желание – организирана вечеря в традиционна механа „Дядо Либен“.

3-ти ден: Копривщица – Варна
В последният ден от нашето вълнуващо приключение „По стъпките на освобождението“, ще посетим „Къщата Музей на Тодор Каблешков“ и „Къщата Музей на Георги Бенковски“.
Следва отпътуване за гр. Варна. По време на самият преход, ще спрем за отдих и обяд в избрано населено място и привечер пристигаме в гр. Варна заредени с патриотичен дух, добро настроение и препълнени със селфита, клипове и най-вече полезна информация, която не знаехме.

*****

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: Капаро 50 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 ПРИ ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ: до 30 дни преди датата на отпътуване 100 % възстановяване на сумата по аванс; до 20 дни преди датата на отпътуване- 50 % от сумата по аванс и до 10 дни преди датата на отпътуване 25 % от общата сума.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Лъки Холидей ЕООД притежава Удостоверение за регистрация 3968/ 28.01.2005г. Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  "Алианц България". Сертификатът към застрахователната полица е с номер 113160153830000008, гр. София.

*****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Топ цена 159.00 лв.

За Туристическа агенция "Лъки Холидей":

Подобни оферти