Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Двудневна екскурзия през юли до Скопие, Прищина и манастира Грачаница: 1 нощувка със закуска, транспорт и екскурзовод!

УСЛОВИЯ

Описание:

Пътувайте с Глобул Турс!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Скопие
 • Пътни такси
 • Туристическа програма в Скопие
 • Екскурзоводско обслужване
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Входни такси за музеи и обекти по програмата
 • Екскурзия до Прищина и манастира до с. Грачаница – 25 евро
 • Посещение на езерото Матка – 5 лева на човек
 • Вечеря в традиционен ресторант с музика - около 25 лева
 • Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА до 65 г. – 4 лв.; от 65 г. до 70 г. – 6 лв.; от 70 г. до 75 г. – 8 лв.; от 75 г. до 79 г. – 12 лв. Лица над 79г. не се застраховат

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дати на екскурзията: 02.07.16 – 03.07.16
 • Ваучерът е валиден до 30.06.2016 г. за подписване на договор с агенцията
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони: 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх Йосиф" 29 - безистена; работно време: 10:30 – 17:30 часа
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА:

 

1-ви ден: Отпътуване от София в 7.00 ч. в посока КГПП Гюешево. Преминаваме на територията на Р. Македоня, и продължаваме в посока Скопие. Попътно спиране в Крива Паланка.

*При добри атмосферни условия, и срещу доп. заплащане от 5 лева на човек, посещение езерото Матка - едно от най-впечатляващите места в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири; и манастира "Свети Андрей", чиито запазени фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, вторият син на крал Вълкашин. 

Туристическа пешеходна обиколка на града от старата чаршия и църквата „Св. Спас”. По каменният мост строен още от римляните и един от символите на града преминаване в новият център на града. Пред погледа се открива гледка към множестово паметници и сгради в строеж , издигнати по проект „Скопие 2014”. Тук именно се намират най-високия паметник на Александър Македонски в света, паметниците на цар Самуил, Даме Груев, Император Юстиниан и мн. др. Посещение на музея на Майка Тереза. Свободно време. Настаняване в хотела. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на традиционно заведение с музика на живо. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. По желание срещу допълнително заплащане отпътуване за Косово /при минимум 25 човека/. Разглеждане на един от най-известните манастири в региона – „Успение на Пресвета Богородица” в с. Грачаница. Изграден от крал Милутин, Грачаница е действащ женски православен манастир. Кралската църква представлява петкорабна базилика с оригинално архитектурното решение, причислен към вардарския стил.  Манастира Грачаница с кралската църква са поставени под защитата на ЮНЕСКО през 2006 г. Те са един от четирите обекта на православната култура в Косово които са в списъка на ЮНЕСКО от 2004 г. Отпътуване за столицата Прищина, където се намират Косовския музей, паметника на албанския национален герой Скендербег, в центъра на града, паметникът на Бил Клинтън. Позлатената статуя е открита от самия Клинтън през 2009 г. , а недалеч е надписът от гигантски букви „NEWBORN” (Новороден). В покрайнините на Прищина е и Косово поле, от което идва и името на държавата. На това място е изграден паметник, напомнящ на мемориала на връх Шипка. По време на битката при Косово поле на 15 юни 1389 г., загиват предводителите както на сръбската, така и на османската войска. Монументът се намира на мястото, където е убит сръбският княз Лазар Хребелянович, а  от върха се разкрива чудесна гледка на околността с новите квартали на Прищина в далечината. Пак отвисоко, но малко встрани ще видите друг мемориал - подобен на джамия без минаре. Той е издигнат на мястото, където се смята, че е загинал османският владетел Мурад. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България през Р. Македония. Пристигане в София късно вечерта.  

****

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

****

"ГЛОБУЛ ТУРС"ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000845 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2016 г. до 24:00 часа на 31.12.2016 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

*** 

ВАЖНО! 

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 116.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч