Еднодневна екскурзия до съседна Румъния с панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ, транспорт и екскурзовод от Лъки Холидей!

УСЛОВИЯ

Описание:

Въпреки че е на една крачка разстояние, никога не си ходил в Румъния? Добави още едно ново кътче в колекцията си на пътешественик, с ваучер за лятно предложение на Lucky Holiday!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ
 • Посещение на Природонаучния музей
 • Посещение на Националния музей на селото "Димитре Гущи"
 • Екскурзоводско обслужване
 • Всички трансфери по програмата
 • Магистрални и пътни такси
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.

Доплащания:

 • Медицинска застраховка за лица от 65 до 79.99 г. - 6 лева
 • Входна такса за Природонаучния музей - 20 леи (около 9 лв.) за възрастен, 10 лей (около 4.50 лв. за пенсионери, 5 леи (около 2 в.) за ученик или студент след предоставяне на ученическа карта/студентска книжка
 • Входна такса за Музея на Селото - 10 леи (около 4.50 лв.) за възрастен, 2.5 леи (около 1лв.) за учащи

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на отпътуване: 09.07.2016 г., според избрания ваучер
 • Ваучерът е валиден до 08.07.2016 г. за закупуване и сключване на договор
 • Необходимо е преди да закупите Вашия ваучер да се свържете с агенцията за наличните свободни места за периода на пътуване
 • След като закупите Вашия ваучер е необходимо до 3 работни дни да сключите договор в офиса на агенцията
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при сключване на договора
 • Адреси на офисите на агенция Лъки Холидей:
 • София, ул. "Удово" 5, 0887 260 535, 02/981 83 24
 • Хасково, бул. "Съединение" 2, 038 / 66 82 82
 • Варна, ул. "Г. Столетов" 85, 052/ 580393; 0885104491, varna@luckyholiday.eu
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

Отпътуване от: Варна в 05:00ч от ул. Антим I; Шумен в 06:00ч пред Хотел Шумен,; Разград в 6:40 от Автогара,  Русе в 08:00ч от бензиностанция OMV на Централна жп гара. Желателно е в гр. Русе да си закупите храна, поради натоварената програма .  Пристигане около 10:30ч в Букурещ - градът, известен още като "Малкия Париж" - една от големите столици на Балканите (малко над 2 милиона население). Панорамна автобусна обиколка на града с местен екскурзовод: Патриаршията и Църквата с мощите на Св.Димитър Басарбовски; Дворецът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона (фото пауза); Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на Свободния печат - сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът - най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът; Природонаучният музей, където ще видите огромни скелети на динозаври, над 300 000 артефакта, експонати, представени в естествена за тях среда с размери 1:1, пещера със сталактити, сталагмити и сталактони, изригващ вулкан, древни бозайници, мекотели, ракообразни, минерали, скъпоценни камъни и други.Музеят разполага и с прекрасна колекция от пеперуди, както и цял етаж, посветен на морската флора и фауна.  Ориентировачно време за посещение на Природонаучния музей – 1 час.

Следва посещение на Националния музей на селото "Димитре Гущи", който е считан за най-големия музей на открито в Европа, чиято колекция наброява над 350 експоната. Къщите в музея представят автентична румънска архитектура и свидетелстват за бита и традициите в различни части на Румъния. На територията му има 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора, както и красиви езера и градини. Ориентировъчно време за посещение на Музея на селото – 1.30 часа

Следобед (след 16:00) – Свободно време за разходка и шопинг. Възможност за самостоятелна  пешеходна разходка в старият град на Букурещ, където ще се полюбувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица Липскани. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш - владетелят, увековечен от Брам Стоукър  като Дракула. Тук се намира и най-голямата книжарница в Румъния - Carturesti Carusel (в превод: "Въртележка от светлина"). 6-етажното сдание, построено през 1860г, винаги е било важен търговски обект - банка, базар, а в момента - снежно бяло царство на приказките и културата. Тук е и старата княжеска църква - най-старата сграда в Букурещ, както и бившият хан Луи Манук - в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера. Свободно време за разходка и шопинг. Отпътуване обратно за България в 18:30ч. Пристигане в Русе в около 20:30ч, в Разград около 21:00,  в Шумен  около 21:30ч, и във Варна около 22:30

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 1 лея ≈ 0.48лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40 души.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: Капаро 50 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Лъки Холидей ЕООД притежава Удостоверение за регистрация 3968/ 28.01.2005г. Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  "Алианц България". Сертификатът към застрахователната полица е с номер 113160153830000008, гр. София.

*****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Топ цена от 35.00 лв.

За Туристическа агенция "Лъки Холидей":