Еднодневна екскурзия до Кавала и пещерата Алистрати в Гърция с транспорт и екскурзовод от Дрийм Тур! Отпътуване от Пловдив!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Разходете се за един ден с Дрийм Тур до съседна Гърция!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • Медицинска застраховка
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването

Доплащания:

 • Входна такса на пещерата Алистрати
 • Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дати на екскурзията: 25.06.2016 или 23.07.2016
 • Ваучерът е валиден 21.07.2016 г. за сключване на договор с агенцията
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер на място в агенцията
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА:

Отпътуване от гр. Пловдив, от паркинга на хотел Тримонциум  в 00.30 часа, посока Юндола – Гоце Делчев – ГКПП Илинден.

Сутринта кратка почивка за кафе в град Драма. Отпътуване за Кавала. Панорамна обиколка на града. Застроен амфитеатрално нагоре по стръмните склонове над залива, Кавала е един забележително красив град, съчетаващ природни дадености и великолепна гледка към брега и залива с археологически находки, разкриващи богатото му минало. Просторните площади, съвременните сгради и търговски центрове в западната част на града са в приятен контраст с тесните павирани улички, старинните къщи в традиционен стил с дървени чардаци, миниатюрните им градини с цветя, и павираните алеи в източната му част.

Стръмните, виещи се нагоре по склоновете улички водят до най-впечатляващите гледки на града - старите крепостни стени, голямата и красива сграда на църквата „Панагия”, импозантната византийска крепост, както и до акведукта, строен още по времето на римляните, но в последствие разрушен и възстановен отново от Ибрахим паша, великият везир на султан Сюлейман II в началото на ХVI в.

В Кавала е роден един от най-прогресивните за времето си владетели - египетския султан Мохамед  Али паша. Албанец по рождение, той се смята за основоположник на съвременен Египет.Разхождайки се по тесните калдъръмени улички в стария град,с гледка към морето и с къщи с типична османска архитектура,стигаме до родната му къща-музей,която е запазена и до днес.Тя се намира на площада,където се издигна и  бронзова конна статуя в негова чест.Тук ще видим и сградата Имарет-тя е класически пример за ислямска архитектура от 19 век.Построена е от Мехмет Али,като приют за религиозни ученици,а името и означава „място за милосърдие”.Днес сградата е превърната в луксозен хотел.Особено колоритно е и пристанището на града със своите малки рибарски корабчета, заобиколено от десетки малки таверни и магазини. 

Свободно време в града за шопинг, разходка, и обяд. На обяд отпътуване за пещерата Алистрати. Истинско чудо на природата Алистратската пещера днес с право се счита за една от най-красивите пещери в Европа, като поражда страхопочитание и възхищение у посетителя с нейния несравним подземен чар. Пещерните образувания са впечатляващи. Сталактитите, сталагмитите и хеликтитите композират уникални изображения.

До Алистратската пещера се намира каньонът на река Ангитис с дължина 15 км. и дълбочина до 80 м., където според гръцката митология се намират портите на ада. Гостите могат да се възхитят на меандрите на реката, а също и на прочутите древни скални рисунки, датиращи от около 2500 години. Регионът на каньона е подходящ за редица дейности, като рафтинг, рапел, планинско колоездене, пешеходен туризъм и др.Флората и фауната тук са от най-рядко срещаните – може да  се видят орли, соколи, птици от семейство Чапли, Сива Чапла и др. Късния следобед отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

*****

Забележка:
Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туристи.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
Цената на допълнителните посещения, заплатени по време на екскурзията, се увеличава с 20%. 
Цената е валидна при минимум 40 туриста.
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи - 5 дни преди датата на отпътуване.
Настаняването в автобуса става по реда на записването.

****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 

 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****

ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, застрахователна полица N 212116156000001/2016г,с валидност на действие от 01.04.2016 г. до 31.03.2017г.,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

Топ цена 47.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти