Почивка през септември в Албания! 5 нощувки със закуски и вечери в Дуръс, транспорт от Пловдив и София, разходка в Охрид, Елбасан и Скопие!

УСЛОВИЯ

Описание:

Непознатата и дивно красива Албания е смесица от различни цивилизации и култури, които правят тази европейска страна уникална, доказателство за което са многобройните замъци и крепостни стени. Богатството на Албания е топлият средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове със ситен пясък, снежните планини и водопади, множеството езера и реки, трудолюбивото и приятелски настроено население. 

На добър път с Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Бонус: разходка в центъра на Дуръс
 • Бонус: разходка в Елбасан
 • Бонус: разходка в Скопие
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията
 • Срещу един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в Хотел "Леонардо" 4* в двойна или тройна стая - Дуръс
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка
 • Бонус: разходка в Охрид

Доплащания:

 • Медицинска застраховка – 10 лв.
 • Пътни такси – 20 лв. /задължително/
 • Целодневна екскурзия до Берат – 30 лв.
 • Полудневна екскурзия до Тирана – 20 лв.
 • Полудневна екскурзия до Круя – 20 лв.
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание:
 • Крепостта в Берат – 100 албански леки /около 1,5 лв./
 • Музей на Онуфри в Берат – 200 албански леки /около 3 лв./
 • Етнографски музей в Берат – 200 албански леки /около 3 лв./
 • Музеят на Скендербег в Круя – 200 албански леки / около 3 лв./
 • Застраховка ''Отмяна на пътуване''

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуването: 03.09.2016-08.09.2016г.
 • Ваучерът е валиден 31.08.2016 г. за закупуване
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА

Ден 1 -03.09.2016 г.

Отпътуване в 00.30 ч. от Пловдив-паркинга на хотел"Тримонциум,  02.30 ч. София-Автогра "Сердика" за Албания по маршрут София–Кюстендил–ГКПП Гюешево–Скопие-Охрид-ГКПП Кафасан-Дуръс,пътувайки по древния път Виа Егнатия построен от Римляните още през 2 век пр.н. ера, за да свърже Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника (Солун) с Адрианопол (Одрин), достигайки накрая до Константинопол (Истанбул). Именно от древния град на Босфора по духовната и културна ос – пътя Виа Егнатия, започва разпространението на православното християнство в Югоизточна Европа.  Рано сутринта пристигане в Охрид (Македония).
Бонус - пешеходна разходка в стария град с възможност за кафе и закуска. Отпътуване за Дуръс,разположен на брега на Адриатическо море.Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 -04.09.2016 г.

Свободен ден за плаж и почивка или Бонус-разглеждане на центъра на гр. Дуръс. Отпътуване от хотела в 16 ч.
Той е град с древна история.В далечното минало под името Драч е бил част от Първото българско царство.Днес е най-големият морски курорт в Албания с множество хотели и над 10км плажна ивица, втори по големина град и най-голямо морско пристанище.Градът е пълен с живот, както и с останки от древни времена –крепостните стени на стария град,както и амфитеатърът-един от най-големите и най-добре запазените на Балканите.
По време на обиколката ще разглеждаме отвън църквата „Свети Павел и Свети Асти”, Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 2 ЕВРО).
Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка. 

Ден 3- 05.09.2016 г.

Свободен време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Берат-българският Белиград, част от световното минало на българите в някогашната област Кутмичевица.Берат - средновековeн град музей, (паметник на UNESCO) е основан през IV в. пр.н.е. на река Осъм. през Средните векове българите го наричат Белица или Белиград. Тук е съхранен лъч от зората на светото Кирило-Методиево дело и техните ученици,мощите на двама от които-Горазд и Ангеларий се пазят в олтара на църквата „Успение Богородично”   Тук е седалището на Климент, епископ Велички, или св. Климент Охридски.

Сгушения между планински хребети град Берат е част от визитната картичка на Албания пред Европа,както и едно от най-живописните градчета в страната.Берат е наричан още Градът на хилядите прозорци– къщите му са разположени амфитеатрално по планински склон, а прозорците им приличат на стотици очи, които ви наблюдават. Специфичната му архитектура,белите къщи и разположението им,цякаш кацнали на хълма,прави Берат изключително привлекателно място за посещение.Старият град впечатлява с възрожденския си облик,величествените си крепостни стени,запазените многобройни църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музеен комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век.
Туристическа обиколка в Стария град:Крепостта, Музея на Онуфри,етнографския музией и други (входните такси се заплащат на място при влизането в обектите).
Свободно време.Отпътуване от Берат и завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4 - 06.09.2016 г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия  до столицата Тирана. Тръгване от хотела-16 часа. Албанската столица не прилича на повечето европейски столици. Градът е сравнително млад (на около 400 години е), а столица е от 1920 г. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя и се превръща в търговски и туристически център.

Образът, който доминира навсякъде, е този на националния герой от османско време Скендербег,който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Негова статуя е разположена на централния площад на столицата. Панорамната обиколка с автобуса и пешеходна разходка в "града на орела". Ще се запознаем с шарената джамия „Етем бей”,старата часовникова кула,Парламента,централния площад с паметника на Скендербег,сградите на министерствата,националния исторически музей,операта,мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа,държавния университет и новия Sky center и други забележителности(входните такси се заплащат на място при влизането в обектите). Свободно време в столицата на Тирана и възможност да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower,от което се разкрива невероятна гледка. Завръщане в Дуръс и хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5 - 07.09.2016 г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане  полудневна екскурзия до старата столица на Албания-град Круя. Отпътуване след закуска.
Градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски(входните такси се заплащат на място при влизането в обектите).Възможност за покупки на сувенири от етнографската атракция"Чаршията"/улицата на занаятите в стария град/. Около обяд отпътуване от Круя и завръщане в Дуръс. Свободно време.Вечеря. Нощувка. 

Ден 6 - 08.09.2016 г.

Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за България по маршрут:Елбасан- ГКПП Кафасан- Скопие- Охрид-ГКПП Гюешево-Кюстендил-София-Пловдив. Отправяме се към град Елбасан. Бонус – кратка пешеходна разходка в центъра на  града. Елбасан е един от най – големите градове в страната. Градът е смесица от източни и средновековни сгради, и тесни калдъръмени улички. Тъй като градът е бил обсаждан от различни народи, всеки е оставил част от себе си в него. Може да видите и православни и мюсюлмански здания. Началото на днешния град е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II.Днес Елбасан е известен с добре запазените си крепостни стени. Отпътуване към България. По пътя-бонус-кратка разходка в Скопиe.
Столицата на Македония е разположена в долината на река Вардар. Един от символите на града е Камен мост, свързващ старата и новата част на Скопие.Тесните калдъръмени улички на Старата чаршия в старата част връщат посетителите десетилетия  назад с автентичната си атмосфера – тесни арки, вековни джамии и турска баня. Златари, обущари, майстори на медни съдове и други занаятчии представят изделията си в запазени работилници. А на входа на Старата чаршия се намира Бит пазарът, откъдето можете да си купите от зеленчуци до дрехи, да пиете чай или да седнете в някоя от близките сладкарници. Няколко турски бани в района на чаршията са превърнати в галерии за съвременно изкуство. Свободно време с възможност за обяд. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

****
Хотел Leonardo ****

Разположение: Хотел Leonardo се намира до частен плаж с безплатни шезлонги и чадъри, на девет километра от центъра на Дуръс.
В стаите: Всички стаи и суити са с плоскоекранен телевизор с кабелни програми и сейф. Всяко помещение за настаняване има самостоятелна баня с душ или вана.
На територията на хотела:  Хотелът предлага безплатен Wi-Fi достъп и безплатен паркинг. Освен това  хотелът разполага с ресторант, фитнес център и климатизирани помещения за настаняване.
Плаж: Частен.Чадъри и шезлонги  - безплатно.
Хранене: Закуска и  вечеря.

*****

Обща информация:

Парична единица:

1 лев ~ 70 АLL (Албански леки)

1 евро ~ 137 леки; 1 лев ~ 70 леки

1 лев ~ 31,42 MKD (Македонски денара)

1 евро ~ 61,66 MKD

Часово време:

София – 12:00 ч.  Македония, Албания – 11 ч.

Забележка:
Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туристи.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 30 % от пакетната цена; Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.Ю
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.
Настаняването в автобуса  става по реда на записването.
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ

****
ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.
ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43 Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015г до 31.03.2016г,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 299.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...