Концерт на Софийска филхармония с диригент Хория Андреску, Румъния и гост солист Франсоа Салк, Франция, на 14.04. от 19ч. в Зала България!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Концертен цикъл „Междувремие 1890-1914“

Дмитрий Шостакович – Концерт за виолончело и оркестър № 1
Антонин Дворжак – Симфония №9

Диригент: ХОРИЯ АНДРЕЕСКУ, Румъния
Солист: ФРАНСОА САЛК, виолончело, Франция


Офертата включва:

 • 1 билет на място по избор, за концерт от цикъла Междувремие, диригент Хория Андреску, солист Франсоа Салк на 14.04. от 19ч. в Зала България!
 • Местата са на партер - ценова зона 20лв (14 ред и 15 ред в средата) и ценова зона 15лв (14, 15 и 18 ред).
 • Задължително е да имате отпечатан ваучер за касата на залата.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 14.04., до 18.30ч., след това става невалиден.
 • Ваучерът не е билет, срещу 1 ваучер ще получите 1 билет на касата на Концертен комплекс “България”, ул. “Аксаков” № 1.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

Междувремието е време и на открития. Докато Дебюси открива Изтока, Дворжак открива Новия свят. Този свят е не само извор на вдъхновение, той тепърва ще се качи на сцената.

---
Френският виолончелист ФРАНСОА САЛК безспорно е сред най-добрите и най-титулованите виолончелисти на своето поколение. Той е възпитаник на Висшата национална консерватория за музика и танц в Париж, където днес е преподавател. След Париж, защитава докторската си дисертация в Университета в Йейл, САЩ. Франсоа Салк постоянно е канен за солист на големи европейски оркестри и същевременно участва в много камерни формации. Задълбоченият му поглед върху музиката в комбинация със спираща дъха виртиозност му носят редица впечатляващи награди от международните конкурси в Лозана (І награда), Женева (ІІ награда), ARD - Мюнхен, Чайковски – Москва. На всеки от тези конкурси постожението на Салк е най-високо в цялата история на френската виолончелова школа. Той има и шест първи награди от международни конкурси в САЩ, носител е на първа награда от международния конкурс в памет на Пол Тортелие и Морис Жендрон и наградата Пиер Фурние.

Като камерен изпълнител е гостувал в над 40 държави и е музицирал с изпълнители от световна класа като Бари Дъглас, Рено Капюсон, Еманюел Паю, Итамар ГоламГил Шахам.В продължение на пет години Франсоа Салк е бил член на прочутия квартет Изаи, с който има над 400 концерта и седем диска.

Гастролирал е като солист на престижни оркестри като Оркестъра на Романски Швейцария, Московския камерен оркестър, Камерния оркестър на Санкт-Петербург, Рига Камерата, камерен оркестър Балтика, Филхармонията на Монте Карло, както и на почти всички френски оркестри. Записва интензивно за компаниите BMG RCA, Arion и Lyrinx с пианистите Ерик льо Саж и Александър Таро. За петте години, през които Франсоа Салк е част от квартета Изаи, той издава с тях седем диска и изнася над 500 концерта.

Важно! От актуалната промоция можете да се възползвате САМО чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. 

 • 2
  Инес Атанасова от 22.11.2016 г. 17:01

  Прекрасен музикант!

 • 1
  Irena Drebova от 11.07.2016 г. 16:08

  Не е въведен коментар.

-33% 15.00 лв. 10.00 лв.

За Софийска Филхармония:

 • Софийска Филхармония
 • Концертен комплекс "България", ул."Аксаков" №1, София
 • тел. 987 76 56 (билетна каса)
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти