Трима фантастични музиканти - Светлин Русев, Йоръм Сон и Франсоа Салк, в концерт „Сцена и маски“ на 21.04. от 19ч. в Зала България!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Трима фантастични музиканти, трима гениални композитори, една елегантна програма, която просто не трябва да пропускате!
Сцените са от Залцбург, Виена и Хамбург – родните градове на Моцарт, Шуберт и Менделсон, а маските са класически!

Концертен цикъл „Сцена и маски“

Франц Шуберт – Соната в ла мажор D.821 "Арпеджионе"
Феликс Менделсон – Концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър в ре минор
Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за пиано и оркестър №15

Солисти и диригент: СВЕТЛИН РУСЕВ- цигулка
Солисти: ЙОРЪМ СОН - пиано
              ФРАНСОА САЛК - виолончело

 


Офертата включва:

 • 1 билет за място по избор, за концерт Сцени и маски на 21.04, от 19ч, в Зала България
 • Местата са на партер - ценова зона 50лв (14 ред и 15 ред в средата) и ценова зона 40лв (14 и 15 ред).
 • Задължително е да имате отпечатан ваучер за касата на залата.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден до 21.04., до 18.00ч., след това става невалиден и местата не ви се пазят.
 • Ваучерът не е билет, срещу 1 ваучер ще получите 1 билет на касата на Концертен комплекс “България”, ул. “Аксаков” № 1.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Deals.bg.

Френският виолончелист ФРАНСОА САЛК безспорно е сред най-добрите и най-титулованите виолончелисти на своето поколение. Той е възпитаник на Висшата национална консерватория за музика и танц в Париж, където днес е преподавател. След Париж, защитава докторската си дисертация в Университета в Йейл, САЩ. Франсоа Салк постоянно е канен за солист на големи европейски оркестри и същевременно участва в много камерни формации. Задълбоченият му поглед върху музиката в комбинация със спираща дъха виртиозност му носят редица впечатляващи награди от международните конкурси в Лозана (І награда), Женева (ІІ награда), ARD - Мюнхен, Чайковски – Москва. На всеки от тези конкурси постожението на Салк е най-високо в цялата история на френската виолончелова школа. Той има и шест първи награди от международни конкурси в САЩ, носител е на първа награда от международния конкурс в памет на Пол Тортелие и Морис Жендрон и наградата Пиер Фурние. Като камерен изпълнител е гостувал в над 40 държави и е музицирал с изпълнители от световна класа като Бари Дъглас, Рено Капюсон, Еманюел Паю, Итамар ГоламГил Шахам.В продължение на пет години Франсоа Салк е бил член на прочутия квартет Изаи, с който има над 400 концерта и седем диска. Гастролирал е като солист на престижни оркестри като Оркестъра на Романски Швейцария, Московския камерен оркестър, Камерния оркестър на Санкт-Петербург, Рига Камерата, камерен оркестър Балтика, Филхармонията на Монте Карло, както и на почти всички френски оркестри. Записва интензивно за компаниите BMG RCA, Arion и Lyrinx с пианистите Ерик льо Саж и Александър Таро. За петте години, през които Франсоа Салк е част от квартета Изаи, той издава с тях седем диска и изнася над 500 концерта.

Медиите обичат ЙОРЪМ СОН и често я наричат „месията на пианото“. Сценичното й присъствие е ярко и магнетично. „Грация, кристален тон“ – това са част от определенията за нейното свирене. Тя самата казва, че никой не обича музиката повече от нея и има своя рубрика в един от вестниците с най-голям тираж в Южна Корея. Учи пиано в Корейския национален университет, след което продължава обучението си в Хановер при Ари Варди. Попада под светлината на прожекторите през 2004 г., когато се появява като солист на Нюйоркската филхармония по време на турнето й в Азия под палката на Лорин Маазел. Четири години по-късно Лорин Маазел я кани отново за солист. Йоръм Сон има сребърен медал и награда за най-добро изпълнение на камерна музика от конкурса „Ван Клайбърн“, последвана от Втора награда от конкурса „Чайковски“ в Москва и награда за най-добро изпълнение на специално написаната от Родион Щедрин творба и третото място на международния конкурс „Артур Рубинщайн“. Била е солистка на Израелската филхармолния, Оркестъра на Маринския театър, Academy of St Martin in the Fields, както и с филхармониите на Санкт Петербург, Варшава, Ротердам и Сиатъл с диригенти като Валери Гергиев, Дмитрий Китаенко, Кийт Локхард и Юри Башмет. Изпълненията й от конкурса „Ван Клайбърн“ са издадени на диск от Хармония Мунди, за които вече е записала интегрално изпълнение на етюдите на Шопен. Изнасяла е рецитали на престижни фестивали в Безансон, Любляна, Портланд, Фестивала на Гергиев в Ротердам и на летните фестивални дни в Бад-Кисинген, където печели така наречената Клавирна олимпиада през 2008 г. – награда, определяна от най-добрите музикални критици в Германия.

Светлин Русев е роден през 1976 в Русе. Започва да свири на цигулка на петгодишна възраст в НУИ "Проф. Веселин Стоянов", Русе под ръководството на своята майка. През 1991 г. постъпва във Висшата национална консерватория за музика в Париж, в класовете на Жерар Пуле, Деви Ерли и Жан Жак Канторов. През 1994 г. журитo на Консерваторията единодушно го награждава с Първа награда за цигулка и Първа награда за камерна музика.

Светлин Русев е носител на множество международни награди, най-престижните сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн, "Маргарита Лонг – Жак Тибо". През 2001 г. е отличен с Голямата награда, Специалната награда на публиката и Специалната награда за най-добра интерпретация на концерт от Й. С. Бах на Първия международен конкурс в Сендай, Япония. По време на изложбата Мидем в Кан през 2000 г. е определен за "класическо откровение" на aсоциацията Адами, а през 2001 г. е избран за спонсорство от Корпоративната фондация на Natexis-BanquesPopulaires.

Светлин Русев свири редовно като солист с различни оркестри от ранга на Националния оркестър на Франция, Филхармоничния оркестър на Френското национално радио, Сеулската филхармония, Филхармонията на Токио, Филхармонията на Сендай, Симфоничният оркестър на Индианаполис, Филхармонията "Джордже Енеску", Букурещ, Оркестъра на Румънското национално радио, СО на БНР, Президентския оркестър, Анкара, Филхармонията на Йоханесбург и други оркестри в САЩ, Латинска Америка, Азия и Европа.

От 2005 г. Св. Русев е концертмайстор на Филхармонията на Френското радио, а от 2007 г. е концертмайстор и на Филхармонията на Сеул. Удостоен е с наградата "Музикант на годината" 2006 г. в България. Носител е на наградата "Кристална лира" 2006 г. От септември 2008 г. е професор по цигулка в Националната висша консерватория в Париж. Светлин Русев свири на цигулка Страдивари от 1710 г. "Camposelice", предоставена от Музикалната фондация Nippon.

Важно! От актуалната промоция можете да се възползвате САМО чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. 

-40% 40.00 лв. 24.00 лв.

За Софийска Филхармония:

 • Софийска Филхармония
 • Концертен комплекс "България", ул."Аксаков" №1, София
 • тел. 987 76 56 (билетна каса)
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти