Екскурзия за Великден до Албания и Македония с Алиса Турс! 3 нощувки в хотел 3* със закуски и вечери, транспорт!

УСЛОВИЯ

Описание:

Великденски празници в живописната Албания, наричана ''Земята на орлите'', и Македония - ''Земята на комитите''! 

Ще можете да се насладите на Охрид,  Дуръс, Тирана, Круя, Берат! 

Ще се запознаете с древни исторически и емблематични места за Албания и Македония!

Предложение на Алиса Турс!


Офертата включва:

 • С един ваучер предплащате 60 лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • 3 нощувки със закуски и вечери, в двойна/ тройна стая, в хотели 3* (местна категоризация), съответно: 1 – Охрид и 2 – Дуръс
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус 3* (климатик, видео, мини бар)
 • Туристическата обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод
 • Туристическата обиколка на Тирана, Круя, Дурас
 • Медицинска застраховка (2000 евро)
 • Водач - екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване
 • Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка

Доплащания:

 • Екскурзия до Берат – 35 лв. за възрастен; деца до 12 г. – 20 лв.
 • Входни такси за посещаваните обекти – около 10 евро общо
 • За медицинска застраховка за лица: над 65 г. – 3.00 лв.; над 70 г. – 6.00 лв.
 • За единична стая – 40 лв.
 • За дете до 12г., настанено с двама възрастни - цена с отстъпка 10%

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дати на пътуване: 29.04. - 02.05.2016 г. (Великден). Отпътуване от София
 • Ваучерът е валиден до 26.04.2016г. за сключване на договор и доплащане до 100%
 • Веднага след закупуване на ваучер, трябва да подпишете договора си в офиса на Алиса Турс или по е-мейл: alisatours@gmail.com
 • Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер на туроператора
 • От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:

1-ви ден: София – Охрид (ок. 400 км)
Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски” в 07.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. Попътни спирки на подходящи места. Пристигане в Охрид и начало на туристическата обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон" (Плаошник), където с намират мощите на К. Охридски, Самуиловата крепост,църквата "Св.Богородица Перивлепта "XII в. , Амфитеатъра, църквата "Св. София" (раннохристиянска базилика), къщата на братя Робеви, Стария чинар и др. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Охрид – Тирана - Круя - Дуръс (ок. 200 км)
Закуска. 08.00 ч. освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута. Около обяд пристигане в столицата на Албания – Тирана. Разглеждане на града и неговите забележителности: пл. “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, Университета, паметника на майка Тереза, новопостроената източноправославна катедрала Св. Богородица и др. Свободно време за обяд, самостоятелна разходка, снимки в центъра на красивата Тирана. Продължаване към старата столица град Круя - родното място на националния герой на Албания Скендербег. Разходка из старата чаршия, където можем да си изберем красиви и характерни за страната сувенири. Живописната улица ще ни изведе до историческата крепост, от която Скендербег в продължение на повече от 20 години защитава родната си земя от турците. Последният обект на нашето посещение за деня е град Дурас, вторият по големина в Албания, най-голямото албанско пристанище, старият Драч от времето на нашите царе Борис Покръстител и Симеон Велики, родното място на Ангелогласния…. Пешеходна разходка в централната част на града – крайбрежната алея, старият град, зад крепостните стени, римският амфитеатър, венецианската кула. Изкачване на терасата на атрактивно панорамно кафе за чаша отлично кафе и панорамни снимки към града и морето. Настаняване в хотел на ривиерата на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Дуръс – Берат – Арденица - Дуръс (ок. 210 км)
Закуска. Свободно време, за отдих и разходки на Дуръската ривиера, отличаваща се с отлична плажна ивица или * по желание, срещу допълнително заплащане екскурзия до Берат (ЮНЕСКО) – „Градът на хилядите прозорци”, старинен град с характерна архитектура, живописно разположен върху хълм, опасан от р. Осум. Връщане в хотела привечер Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Дуръс – София(560 км)
Закуска. 08.00 ч. отпътуване по маршрута. Попътни спирки за отмор, обяд и кафе. Пристигане в София вечерта.

По желание: Екскурзия до Берат и манастирът Арденица (при група мин. 20 души). Записвания – при сключване на Договора за пътуване.

Потегляне от хотела в 08.30 ч. Отпътуване към град Берат (ЮНЕСКО)- най- древното селище в Албания, основано от илирите преди около 2000 г. Посещение на старинната средновековна крепост, кацнала върху хълм, от който се открива красива панорама към новата и старата част на града, разположен в китна котловина, пресечена от р.Осум и заобиколена от живописни хълмове. Разходка в старинната част на града; посетителят е впечатлен от живописно накацалите по склоновете на планината къщи в характерен архитектурен стил.
Време за снимки и обяд или кафе в някое от многобройните заведения в центъра на града, край реката. Продължаване по маршрута. По пътя посещение на мъжкия православен манастир „Рождество Богородично” в Арденица, върху чиято най-стара църква (10 в.) от времето на Цар Борис І Покръстител, е съграден по-късно (13-14 в.) днешният манастир, който все още съхранява българският дух! Разглеждане на манастира и свободно време за фотографии. Завръщане в хотела вечерта.

ВАЖНО: да се предвидят удобни спортни обувки, голяма част от теренът е покрит с калдъръм.

Необходими документи: лична карта, или валиден задграничен паспорт. 

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация. 

За лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 брой фотокопие.

Официална парична единица в Босна и Херцеговина: Босненска конвертируема марка (ВАМ); 1 евро ~ 1.96 ВАМ
При липса на местна валута (може да се обменя и в страната) свободно се ползват следните валути: сръбски динари - в сръбската част; куни – в хърватската част; евро – в цялата страна.

******

Туроператор Алиса Турс ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЗК „ЛЕВ ИНС” със застрахователна полица № 2114 8 135 / 13061610000001.

******

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg! Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-29% 275.00 лв. 195.00 лв.

За Алиса Турс ТО:

 • Алиса Турс ТО
 • София 1000, ул. Триадица № 5-Б, ет. 1-ви, офис 107
 • 02 983 62 42; 0887 60 45 63
 • Понеделник - Петък от 10.00 до 18.30 ч.