Посрещнете Великден в екзотичния Истанбул, Турция! Екскурзия с 2 нощувки със закуски, транспорт и екскурзовод!

УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете града със сто лица - Истанбул - екзотичен и хилядолетен мегаполис, разположен на два континента.

Истанбул… град на романтичните, вечно търсещите приключения души...Любов, романтика, традиции, богато наследство от славно минало.

Едновременно с това ще имате възможност да се уверите в бързия темп на развитие на този огромен град. Тук ще посетите най-големия МОЛ на Балканите, в който се намира и сензационния аквариум ''Тюркуазу''.

Изберете Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с комфортен автобус 3* (климатик, видеосистема, минибар).
 • 2 нощувки в двойна/тройна стая на човек със закуски в хотел 3* в Истанбул.
 • Екскурзоводско обслужванe.

Доплащания:

 • Магистрални такси – 20 лв. /задължително/
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.- 10 лв. /задължително/
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 30 лв.
 • Посещение на храма "Св. София" – 44 лв. (екскурзоводско обслужване, входна такса за ''Св. София'').
 • Посещение на двореца "Топкапъ" – 44 лв. (екскурзоводско обслужване, входни такси за ''Топ капъ'').
 • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай" – 46 лв. (транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за "Долмабахче").
 • Екскурзия до небостъргача “САПФИР” – 20 лв.: вход за панорамата - 18 турски лири; вход за панорама + 4D кино: 28 турски лири.
 • Нощен Истанбул - 24 лв. - автобусна програма, включваща: изкачване с кабинков лифт до хълма Еюп с красива панорамна гледка към Истанбул нощем и посещение на кафене „Пиер Лоти”, което се намира на върха на хълма с гледка към Златния рог, екскурзоводско обслужване).
 • Разходка с корабче по Босфора – 32 лв.
 • Посещение на Аквариум TurkoaZoo – 40 лв. на турист; деца до 12г. и пенсионери над 65г. - 30 лв.
 • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) – 58 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. - 6 лв.;
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 30.04.2016г. - 02.05.2016г.
 • Ваучерът е валиден 31.03.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg.
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА:

Първи ден: 05:00ч. тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" по посока Хасково – Харманли.Преминаване на ГКПП Капитан Андреево. Пристигане в Истанбул - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности.

Настаняване в хотел (по възможност) в историческия център на Истанбул. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул, моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", квартала "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Ще видите и ще се насладите на още едно от чудесата на Истанбул, а може би и на света – проливът “Босфор”. Пътешествието с туристически кораб от моста “Галата” покрай двата континента ще Ви накара да се почувствате по особен начин щастливи. Покрай очите Ви като на филмова лента ще минават красиви дворци, кули, исторически паметници. Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате...

Връщане в хотела. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане вечеря в атрактивен турски ресторант - "Gar musichall". Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободно време (за тези, които не желаят обиколка) или панорамна обиколка на града с лицензиран местен екскузовод. През въжения мост над Босфора се преминава от Европейската в Азиатската част - от един континент на друг. Ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица). Хълмът Чамладжъ с надморска височина 263 м. ще Ви предложи прекрасна панорама към Мраморно море и Принцовите острови, на историческия полуостров и Босфора. На чаша кафе ще съзерцавате величествената гледка, откриваща се пред очите Ви, доказваща още веднъж колко величествена е майката природа. Ще имате 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към европейската част на Истанбул.

Връщането към европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче, кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" (заливът, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част). Посещение на българската църква "Св.Стефан" - отвън (църквата е в ремонт). Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. 

Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрума (център на града в началото на нашата ера; огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността); посещение на Синята джамия (от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета); музея "Света София" отвън (епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г. превърната в джамия); стария султански дворец "Топ Капъ" отвън. На обяд свободно време или туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане: посещение с местен екскурзовод на "Топ Капъ" - един от най-посещаваните музеи както на Истанбул, така и на Европа. Той е построен по заповед на султан Мехмед IIФатих върху развалините на една Римска постройка през 1475-1478 г. Тук, в течение на 400 години е бил центърът на държавното управление на империята. Дворецът впечатлява със своята площ от 700 000 кв.м. – два пъти по-голям от Ватикана и два пъти по-малък от Монако. Колекцията на музея “Топкапъ” се смята за една от трите най-богати колекции в света, като общият брой на експонатите е около 65 000. Посещение на храма "Света София"(по желание и срещу допълнително заплащане), построен, за да съживи славата на Рим. Над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма в храмовете не може да има образи на хора).

Свободно време.

По желание и срещу допълнително заплащане посещение на небостъргача „ САПФИР”. Небостъргачът е най-високата жилищна сграда в Европа и се нарежда сред най-високите изобщо в света - съперничи си с Айфеловата кула и Емпайър стейт билдинг. Той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента с площ от 120 до 1100 кв.м. Вертикалните градини правят сградата уникална и я отличават от всяка друга. Срещу неголяма сума човек може да се изкачи до върха със скоростен асансьор. А там дъхът ви просто ще спре. Истанбул е в краката ви. Накъдето и да се обърнете виждате огромния космополитен град. Дебелото стъкло позволява буквално да увиснете във въздуха. Усещането е невероятно. Все едно си истински господар на света. Връщане в хотела.

По желание и срещу допълнително заплащане - нощен Истанбул (автобусна програма). Включва изкачване с кабинков лифт до хълма Еюп с красива панорамна гледка към Истанбул нощем и посещение на кафене „Пиер Лоти”. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по-модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Нощувка.

Трети ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на най-красивия султански дворец Долмабахче Сарай. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последния султан на Османската империя и на първия президент на Турция. Палатът е издигнат на европейския бряг на Босфора. Признат е за най-красивия дворец в Истанбул и в него са съчетани различни художествени стилове.

Следобед отпътуване за България и посещение на МОЛ "Forum". Срещу допълнително заплащане ще имате възможност да посетите и  Аквариум TurkuaZoo - най-големият в Европа, да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв. м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270 градусова панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив. 

*****

 

Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туристи.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

Цената на допълнителните посещения, заплатени по време на екскурзията, се увеличава с 20%. 

Цената е валидна при минимум 40 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат брой туристи - 5 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса става по реда на записването.

****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 

 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****

ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43 Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015 до 31.03.2016,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****

ВАЖНО! 

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 99.80 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...