26-ти май (четвъртък), Национален дворец на културата: Концерт на Дуо "Колаж" - Нона Кръстникова (сопран) и Мария Русева (пиано), МФ "Софийски музикални седмици"

УСЛОВИЯ

Описание:

НДК отваря врати за Софийски музикални седмици 2016!

 "Откраднати мигове" - вокален рецитал на дуо "Колаж" - Нона Кръстникова /сопран/ и Мария Русева /пиано/ на 26  май – зала 9 в НДК от 19 часа!

В програмата: Тости, Респиги, Шостакович, Бритън

 Пълната програма на МФ "Софийски музикални седмици" е публикувана във фестивалния сайт.

 


Офертата включва:

  • Входен пропуск (ваучер) за концерт на 26 май (четвъртък) – НДК, зала 9, 19 часа – "Откраднати мигове" - вокален рецитал на Дуо "Колаж" - Нона Кръстникова и Мария Русева
  • В програмата: Тости, Респиги, Шостакович, Бритън
  • Ваучерът (принтиран) дава право на вход и се ползва като входен пропуск за концерта
  • 1 ваучер важи за 1 човек

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Ваучерът е валиден на 26.05.2016 г., от 19.00 часа
  • Местата са ограничени, необходимо е да имате платен ваучер (не само заявка) до изчерпване на лимита
  • Ваучерът се представя разпечатан на входа на зала 9 на НДК в деня на концерта (ползва се като входен пропуск)
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери
  • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
  • Всички условия на Deals.bg

 "Откраднати мигове" - вокален рецитал на дуо "Колаж" - Нона Кръстникова /сопран/ и Мария Русева /пиано/

В забързаното ни ежедневие все по-рядко намираме повод да съзерцаваме, да споделяме, да преживяваме...
Нона Кръстникова /сопран/ и Мария Русева /пиано/ ни предлагат своите откраднати мигове – на красота и доброта, на страдание и възвишеност, на залези и изгреви, на споделена и несподелена любов. Характерните емоции и ритми от "Испански песни" на Шостакович и дозираният кабаретен привкус в песните на Бритън ще ни помогнат да се настроим на честотите на дуото и да отворим съзнанието и сърцата си за дълбокото проникновение в поезията на Габриеле д'Анунцио, музикално превъплътена от Паоло Тости и Оторино Респиги. 

Програма:

Д. Шостакович - "Испански песни" оп.100
- Прощавай Гранада
- Звездички
- Първа среща
- Ронда
- Чернооката
- Сън

Б. Бритън - "Кабаретни песни"
- Кажете ми истината за любовта
- Погребален блус
- Джони
- Калипсо

Паоло Тости
- Остави ме! Остави ме да дишам
- Зората разделя светлината от сенките 
- Напразно молиш, напразно копнееш
- Какво казват думите на Мъдрия

Оторино Респиги
- Сън
- На русалката
- Нощ
- Върху една старинна ария

-------

Официален сайт на фестивала: www.sofiaweeks.com

--------

История на фестивала:

Международният фестивал "Софийски музикални седмици" се открива за първи път на 24 май 1970 година. Постепенно се утвърждава като най-значимото за София и страната международно музикално събитие.

Отстоявайки основната си цел - да представя пред българската публика най-значимото от световното и българското музикално творчество и изпълнителско изкуство на най-високо равнище - фестивалът получава международно признание с приемането му през 1982 г. в Асоциацията на европейските фестивали за музика, театър и балет, в която членуват престижните фестивали от цяла Европа.
 
Доказателство за високия авторитет, завоюван от "Софийски музикални седмици" е участието във фестивала на симфонични оркестри, като Виенската, Берлинската, Ленинградската филхармония, оперни театри и балетни трупи от Италия, Франция, Швеция, Великобритания и др. страни, диригенти от световна величина (Клаудио Абадо, Генадий Рождественский…), знаменити инструменталисти и певци (Хенрик Шеринг, Леонид Коган, Алексис Вайсенберг, Янош Штаркер, Елена Образцова, Хосе Карерас, Мирела Френи, Пиеро Капучили...), световноизвестни камерни състави ("Виртуози ди Рома", "Московски виртуози", квартет "Амадеус", квартет "Сметана"...) и много други. Българското присъствие е достойно защитено от Софийската филхармония, Софийската опера, Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Симфоничия оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, Камерния ансамбъл "Софийски солисти", извънстолични хорове и оркестри (Пловдив, Русе, Варна, Бургас), изявени солисти-инструменталисти и певци (Минчо Минчев, Георги Бадев, Антон Диков, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Александрина Милчева ...).
 
Освен концерти, оперни и балетни спектакли, в програмите на фестивала се включват и други форми: научни конференции (кръгли маси) в областта на музикалната теория, фотоизложби, прожекции на филмирани опери, майсторски класове за млади инструменталисти и певци. Отбелязват се годишнини на български и чужди големи композитори, осъществяват се първи изпълнения на значими музикални творби (в това число и нови), цикълът "Подиум на младия изпълнител" е трибуна на талантливи млади български и чуждестранни музиканти.
 
Фестивалът се провежда в най-добрите концертни зали на София - Зала "България" (голяма и камерна), залите на Националния дворец на културата, Националната художествена галерия и др.
 
Съорганизатори на седмиците са Столична община, Министерство на културата, Национален дворец на културата. Фестивалът сътрудничи много активно с чуждестранните посолства и културни институти у нас.  Проявите на фестивала се афишират и отразяват от всички национални медии - телевизии, радиа, електронните медии и печатните средства за масова информация.
 
Фестивалът разполага със страница (в която се отпечатва програмата, както и с възможност за поместване на реклама) в ежегодната брошура на Асоциацията на европейските фестивали, която се издава в 50-хиляден тираж и се разпространява в целия свят.

* * *

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

 

-50% 12.00 лв. 6.00 лв.

За Фондация Международен фестивал "Софийски музикални седмици":

Подобни оферти