Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Екскурзия до Ивановски манастир, Басарбовски манастир и Букурещ: 1 нощувка със закуска, транспорт и екскурзовод!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Разходете се из съседна Румъния!

Пътувайте с Глобул Турс!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска в Русе
 • Екскурзоводско обслужване
 • Панорамна обиколка на Букурещ
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Входните такси на посещаваните обекти (вход за Музея на селото – около 6 леи за възрастни, около 3 леи за деца; Вход за Природонаучния музей – около 20 леи за възрастни, около 5 леи за ученици и студенти; Вход за Палата на Парламента - 25 леи за възрастни, 12 леи за деца; за учащите е необходимо да представят ученическа карта или студенска книжка)
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА - до 65 г. - 2 лв.; от 65 г. до 70 г. - 3 лв.; от 70 г. до 75 г. - 4 лв.; от 75 г. до 79 г. - 6 лв.; Лица над 79 г. не се застраховат!

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Периоди на екскурзията: 16.07 – 17.07; 13.08 – 14.08.16, според избрания ваучер
 • Ваучерът е валиден до 11.08.2016 г. за подписване на договор с агенцията
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони: 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх Йосиф" 29 - безистена; работно време: 10:30 – 17:30 часа
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА

1 ден: Отпътуване от София, от пл. „Ал. Невски” в 7:30 ч. по посока Русе - Букурещ. Посещение на Ивановския скален манастир, той е включен в списъка със защитените световни културни паметници на ЮНЕСКО. Скалният манастир е напълно различен от другите манастирски комплекси в България. Ивановският представлява своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом. Разглеждане на скалния комплекс. Свободно време. След това отпътуване за Басарбовския манастир - той е единствения действащ скален манастир в България. Манастирът води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIV в.), но най-ранните данни датират от османските данъчни регистри от XVI век. Отпътуване за гр. Русе. Разглеждане на града: къща-музей „Градски бит на Русе“, известна като Къщата на Калиопа, сграда, построена през 1864 г. и в която експозицията представя ролята на град Русе като врата към Европа и навлизането на европейската градска култура в България в края на 19 и началото на 20 век., показани са примерни интериори на гостна, всекидневна, музикален салон и спалня, с мебели от Виена, както и колекции от градско облекло, от накити и други аксесоари, сребърни прибори и порцелан, които бележат промените, настъпили във всекидневието на русенци, първият роял, внесен в България от Виена; Пантеонът на възрожденците - национален паметник-костница, намиращ се в град Русе. В него са погребани 39-ма известни българи, сред които Любен Каравелов, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Панайот Хитов, Никола Обретенов и др. Настаняване. Нощувка.

2 ден: Закуска. Преминаване на ГКПП Русе- Гюргево. Пристигане в гр. Букурещ. Букурещ е столица на Румъния и същевременно най-големия град в страната, промишлен и търговски център. Столицата на Румъния е наричана Малкия Париж, заради известната прилика с френската столица Париж. Панорамна обиколка на Букурещ: площад Виктория; Атенеума; Сградата на Националната Военна Академия; Националната банка; Двореца на Парламента; Площад Революция; Националната Библиотека; Националния театър; Университетския площад; Парка Чишмиджиу; Триумфалната Арка; Двореца на Чаушеску - сега действащ Парламент на Румъния. (с предварителна резервация). Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. Посещение на един от търговските центрове. Следобед отпътуване за България.

ВАЖНО! Дворецът на Парламента е действаща обществена институция и е възможна внезапна промяна на работното време, като туристически обект. В тази връзка туристическа агенция „Глобул Турс” си запазва правото ако се налага да анулира резервацията в последния момент и да замени с друг обект или свободно време.

*****
НЕОБХОДИМИДОКУМЕНТИ:
 

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 

 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал. 

****

 ЗАБЕЛЕЖКА:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

****

"ГЛОБУЛ ТУРС"ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000845 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2016 г. до 24:00 часа на 31.12.2016 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

*** 

ВАЖНО! 

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена от 86.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч