Предколедна екскурзия за 1 ден до Букурещ, Румъния - транспорт и екскурзовод от Дрийм Тур!

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Когато си помислим за Коледен базар, в съзнанието ни изплуват известните коледни базари в Западна Европа. Сега имате възможност да вкусите от тази коледна магия, обръщайки поглед към северната ни съседка. Да вдишате въздух, изпълнен с аромат на греяно вино и сладки изкушения, на фона на красиви и изискани сгради. Насладете се на едно прекрасно пътешествие до Букурещ, в което да съчетаете разходка с шопинг, разглеждайки едни от най-забележителните места в града - Палатата на парламента, Триумфалната Арка, Музея на селото и още! В същото време да бъдете омаяни от атрактивния коледен базар, построен по подобие на западноевропейските, носещ в себе си коледния дух!

Изживейте своята предколедна приказка в Букурещ!

Изберете Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването

Доплащания:

 • Медицинска застраховка за лица до 65 год. - 2 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 65 години -3 лв.
 • Автобусна панорамна обиколка на Букурещ - 20 лв.
 • Входна такса за музея на селото-  10 RON
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 17.12.2016г.
 • Ваучерът е валиден 18.11.2016 г. за закупуване
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:

Отпътуване от Пловдив,паркинга на хотел "Тримоциум" в 00:30ч., по посока Стара Загора - Прохода на републиката - Велико Търново-Русе-Букурещ.

Пристигане в Букурещ- столицата на Румъния и най-големият град в страната, промишлен и търговски център. Град преплел в себе си история,изкуство и десетки очарователни сгради, строени от френски архитекти в характерен за края на 19 век стил. Това е причината града да прилича на френската столица и да бъде наричан Малкия Париж.

Тези от Вас които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота, могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка (срещу допълнително заплащане). Отправяме се към Музея на Селото и народното творчество, който по желание може да посетите (има входна такса). Подобни комплекси има още четири в света. Разположен край езерото Херастрау, в парковата част на Букурещ, етнографския парк разполага с 298 постройки,разположени в 46 селскостопански двора, запознавайки ни с бита на различните области на Румъния. Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове, вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка, ще видите предмети от различни занаяти и ще имате усещането, че наистина сте в старо румънско селце.

След това ще се отправим към следващите забележителности,с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторей), където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 година, по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния. Ще видим Дома на свободния печат-сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията, от където на 21 декември 1989 г. телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушеску,Националната Библиотека, Народния театър.

Ще видим и една от най-внушителните сгради- Двореца на Чаушеско - сега действащ Парламент на Румъния. Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда в света след Пентагона в САЩ. Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеско, върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеско.Направена е по проект на около 700 румънски архитекти,а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгладувани от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници.

Парламента ще видим само отвън,защото посещението на самата сграда се извърша при предварителна заявка и записани минимум 20 туриста.

След като направим едни от-най красивите снимки, пред една от най-внушителните сгради в града,ще се отправим към целта на нашето пътуване - Коледния базар.

Това е най-големият коледен базар в Букурещ. Разположен на площада пред Университета, той наподобява немските коледни базари, събирайки 65 дървени сергии с красиви ръчно изработени предмети и орнаменти: керамика, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дърво и кожа, маски, интересни бижута, музикални инструменти, икони, традиционни носии, ръчно рисувани румънски сувенири и коледни играчки. 
На базара може да намерите традиционна храна и напитки: кашкавали, сирене, пушен бекон, колбаси, традиционна торта с орехи, хляб с джинджифил, ябълков сок, горещо греяно вино, ракия. 
Приказна е и къщичката на Дядо Коледа, който идва от далечна Лапландия до къщата си в Букурещ. Той ще посрещне всички добре възпитани деца и ще им раздаде бонбони. Дядо Коледа ще бъде придружен от феи и елфи. Децата могат да поставят своите писма до него в специална кутия.  

Тук има за всекиго по нещо, а Коледното настроение струи от всякъде.

17 метрова елха краси площада, а на изградената сцена пък гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи...

Преживейте един незабравим ден в Букурещ и почувствайте духа на Коледа!

Привечер отпътуване обратно за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

 ****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
  Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туриста.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

****

ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА "Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на Туроператора", сключена със "ЗД ЕВРОИНС" АД, със седалище” гр. София бул. "Христофор Колумб" 43. Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015 г. до 31.03.2016 г.,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Топ цена 57.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...