Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Еднодневна екскурзия през юни до Белащенски и Кукленски манастир! Транспорт и екскурзоводско обслужване от Глобул Турс!

УСЛОВИЯ

Описание:

Разходете се из най-красивите български манастири!

Глобул Турс Ви кани на незабравима еднодневна екскурзия!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Екскурзоводско обслужване

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 25.06.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 24.06.2016 г. за подписване на договор с агенцията
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх йосиф" 29 - безистена; Работно време: 10:30 – 17:30 часа
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма на пътуването:
Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Белащенския манастир „Св.Георги Победоносец”. Изграден е през 1020 г. от византийския пълководец Никифор Скифи, който през 1014 г. в битката при Беласица планина се явил неочаквано в тила на храбрия цар Самуил и с това допринесъл за победата на Василий ІІ, взел голяма плячка и много пленници. Опустошен при османското нашествие, манастирът е възстановен през ХVІІІ век, след което опожарен по време на Руско-турската освободителна война. След Освобождението е възстановен, но остава в гръцки земи до 1906 г. Има аязмо.

След този прекрасен девически манастир се отправяме към Кукленския манастир Св.Св.Дамян и Козма”. Манастирът съществува от времето на Второто българско царство и бил известен с книжовната си школа, културното си влияние и лековитите си води. Вярва се, че водата от аязмото лекува лудост и проблеми с нервната система. Кукленския манастир е един от малкото манастири, които османците не са опустошавали, а в близост се намира гроба на някогашен управител на Пловдив - турчин. Разгледали Кукленския манастир тръгваме към Асеновград, където ще имаме свободно време за обяд.

Заредени с нови сили се отправяме към Араповския манастир „Св.Неделя”. Близо до известно от древността аязмо, през 1856 г. е основан манастира. Това е един от малкото манастири, изграден в полето, а не скрит в планина, и е единственият манастир в България създаден по време на османското робство. В манастира се намира чудотворната икона на Св. Богородица, чиито поглед винаги следва посетителите. След като разгледаме този уникален манастир се отправяме към Горноводенския манастир „Св.Св.Кирик и Юлита”, намиращ се на 1 км. южно от Асеновград. Манастирът най-вероятно е основан през 14 в. на мястото на сегашното аязмо. През ХVІІ век е разрушен и в края на века е възстановен на днешното си място с името „Св. Петка”. През ХVІІІ и ХІХ век манастирът преминава в гръцка територия, след което отново става български. Въпреки че е бил опожаряван в различни периоди в манастира е действало богословско училище, дом за лица с душевни проблеми, а през ХХ век – превърнат в творческа база на Съюза на българските архитекти. В днешно време манастирът е обявен за паметник на културата и е постоянно действащ. Отпътуваме за София и пристигаме около 21:00 ч. на площад Александър Невски.

*****

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване.
Необходими документи и условия на пътуване: лична карта. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застрахователен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.

******

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД "ЕВРОИНС" със седалище гр. София и адрес на управление бул. "Христофор Колумб" 43, застрахователна полица № 03700100000845 с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2016 г. до 24:00 часа на 31.12.2016 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

*** 

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 32.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч

Подобни оферти