Екскурзия за Нова година до Индия и Шри Ланка! 10 нощувки със закуски, вечери, Новогодишна вечеря, самолетни билети и трансфери!

УСЛОВИЯ

Описание:

Индия и Шри Ланка - неизчерпаем източник на екзотика, скъпоценни камъни, качествен текстил, подправки и автентични аюрведа продукти.

Атрактивни възможности за разходка на слон, посещение на зашеметяващи будистки храмове и потапяне в културата на народи с хилядолетна история.

Усетете магията на Изтока с Дрийм Холидейс!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер от 150 лв. на човек предплащате за:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи // Коломбо – Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Делхи.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Джайпур.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Коломбо.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Канди.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Калутара/Индурува.
 • Изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур.
 • Всички трансфери и входни такси по програмата.
 • Екскурзовод на английски език.
 • Новогодишна вечеря в хотела.
 • Представител на Дрийм Холидейс по време на пътуването при минимум 15 души.
 • Представител на фирмата - партньор в Индия и Шри Ланка.
 • Останалата част от сумата по ваучера се доплаща в офиса на агенцията при подписване на договора или в срок по уговорка.

Доплащания:

 • Самолетен билет Делхи – Коломбо – 320 евро /подлежи на препотвърждение/. /задължително/
 • Летищни такси – 350 евро (подлежат на препотвърждение). /задължително/
 • Виза за Индия – 105 лева /заплаща се в посолството/. /задължително/
 • Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара.
 • Бакшиши – 40 щ.д. (заплащат се в България).
 • Допълнителни екскурзии.
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуването: 26.12.2015г. - 06.01.2016г.
 • Валидност за закупуване на ваучера и сключване на договор с агенцията: 18.12.2015г.
 • Преди да закупите ваучер е необходимо да се свържете с агенцията и да проверите останалите свободни места на телефон: 02 9506113.
 • След закупуване на ваучера е необходимо да сключите договор в офиса на агенцията.
 • Необходимо е да носите разпечатан ваучер на място в офиса на агенцията.
 • Можете да закупите неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате единствено чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички условия на Травел Дийлс.

Програма на екскурзията:

Делхи – Агра – Джайпур – Делхи – Коломбо - Пинавала – Канди - Перадения – Гирагама – Калутара/Индурува - Коломбо           

ПЪРВИ ДЕН 26.12.2015 – ВТОРИ ДЕН 27.12.2015 - София – Истанбул – Делхи

Заминаване от Летище София, Терминал 2 в 10.05 ч., с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София – Истанбул – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 05.25 ч. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор.

Столицата на Индия и основен вход към страната - съвременен Делхи, е оживен метрополис, който успешно съчетава в себе си древността и съвремието. Една най-богатите на история столици в света, Делхи е съкровищница, която разкрива идеалната комбинация от традиция и тенденции.

Ранно настаняване в хотела. Закуска. Турът започва със старата част на Делхи, разглеждайки Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1658, с помощта на 5000 занаятчии.  Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Също така няма да пропуснем да посетим и Радж Гхат – паметник, посветен на Махатма Ганди.

Следобяд продължаваме с модерната част на града, където се намира импозантната Индийска порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), както и  гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След нея ще минем покрай сградата на Парламента и Резиденцията на президента.

Трансфер обратно до хотела.

Вечеря и нощувка.  

ТРЕТИ ДЕН 28.12.2015 - Делхи – Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур

Ранна закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (240 км/ около 6 часа). Следва посещение на всеизвестния Тадж Махал /затворен в петък/. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изгражданет му. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Следва отпътуване до Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Мугълския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставе скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълнен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри  е бил град от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради. Други впечатляващи паметници във Фатехпур Сикри са Къщата на Бирбал и Гробницата на Шейх Салим Чишти.

Отпътуване за Джайпур. Настаняване в избрания от Вас хотел. Вечеря и нощувка.

Джайпур - оживената столица на Раджастан, известна със своите крепости и дворци, е също така популярна с името си „Розовият град“, тъй като в старата му част, преобладаващите сгради са с розов цвят. Джайпур е идеалното място, което ще ви позволи да опознаете държавата. Това, което го отличава е фактът, че е първият ‘планиран‘ град в Индия, построен през 18 век от известния астроном Крал Савай Джай Сингх II.

Джайпур е не само портал към държавата – той е и най-реалистичното място, което ще разкрие пред вас многобройните атракции на Раджастан – красивите му сгради, включително двореца на града, Амер Форт и забележителността Хава Махал, която задължително трябва да бъде видяна.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 29.12.2015 – Джайпур

Закуска в хотела.

Следва отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур.  Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.

Обиколката ще приключи с приятна разходка с рикша, преминавайки през цветните пазари.

Обратен трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН 30.12.2015 – Джайпур – Делхи

Закуска в хотела. Отпътуване към Делхи (близо 265 км. – 6 часа)

След пристигане, следва посещение на Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986 г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди. За него може да намерите статии в стотици вестници и списания.

Настаняване в избраният от Вас хотел. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 31.12.2015 – Делхи – Коломбо

Закуска в хотела.

Сутрешен трансфер до Международното летище в Делхи за полет до Коломбо в 12.00 ч. В Коломбо пристига в 15.35 ч. Посрещане на летището в Коломбо от фирмата – партньор и трансфер до избрания от Вас хотел.

Посрещане на Новата 2016 година!

Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН 01.01.2016 – Коломбо

Закуска в хотела.

Пулсиращия метрополис Коломбо – разположен в Западната част – е не само търговската столица на страната, но и двигателя, подтикващ над 50% от националния БВП чрез усилията за интензивно градско развитие на Коломбо. Ще се разходим по чистите улички, водещи до място, служело за конни надбягвания през 1893, както и  за терен на Втората световна война, обзаведен днес с пищни дрехи, храна и бутици за чай. Междувременно ще преминем през Петах, а след това ще се „гмурнем“ в Плаващия пазар – нестандартно шопинг преживяване, като ще имате възможност да усетите тръпката на заобикалящите ви вдъхновяващи гледки. Ще посетим и пристанището на града, изящно зелените паркове и търговските комплекси, а също и писта на Формула 1!

Следва посещение на Баудхалока Мауатха, като ще имате възможността да видите и известния площад „Независимост“.

Всеки дизайнерски бутик, всеки първокласен ресторант, дори известните аквариуми, са изградили цялостния и модерен вид на този колониален шедьовърен град, с приятните му многобройни местенца за релаксиране.

Грабнете студена бира в „Холандската Болница“, докато се наслаждавате на най-модерните бижута, гледайки ги през луксозните витрини. Насладете се на носещия се аромат на тамян, докато слушате приятното звънене на камбаните на храма Гангарама. Имате прекрасната възможност да се впуснете в нощния живот на Коломбо, подгряван от нощните клубове и казина, които подсилват чара на града. Ако имате късмет, можете да посетите изложба в прочутиата Международна Конферентна Зала Бандаранайке, както и да гледате опера, или пиеса в Нелум Покуна,  които със сигурност ще дадат един приятен завършек на вашия ден!

Обратен трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН 02.01.2016 – Коломбо – Пинавала – Канди

Закуска в хотела.

След като навлезем в кокосовата земя, разположена на цели 25 декара, със сигурност ще станем свидетели на слончета, хранени от шише, или слончета движещи се свободно в близост до вас. Не се притеснявайте – тези сладки същества не биха ви навредили по никакъв начин!

Там ще се сблъскаме с това как хората се грижат за тези нежни гиганти – някои от тях сирачета, а други останали само с три крачета. Сиропиталището за слончета в Пиннавала полага грижи за тях още от 1975г., а към  днешна дата над 20 теленца са били родени тук, а изненадващото е, че някои от обитателите на сиропиталището дори са виждали своите внучета. Ще бъдете свидетели на процеса на прехранване на животинките, като това се случва в 9.15 ч. сутринта, и 13.15 ч. и 17.00 ч. следобяд., както и ще наблюдавате слончетата докато се къпят в реката, което се случва два пъти на ден в 10.00 ч. сутринта и 14.00 ч. следобяд. Това преживяване, докосващо ви възможно най-близо до природата ще остане завинаги във вас като едно неописуемо, неподправено усещане!          

Следва трансфер от Пинавала до Канди.

Последно управляван от цар Шри Викрама Раджасингхе – преди да бъде доведен под британско управление пред 1815 г., Канди – част от Световното културно наследство и последна царска столица на Шри Ланка – крие в себе си цветна култура, история и наследство за своите посетители от целия свят. Ще посетим Храма на свещения зъб – реликва от великия Буда. Ще поемем приятна разходка по крайбрежието на това малко градче, сгушено сред мъгливите хълмове, като ще достигнем до центъра на Канди, където ще видим най-модерните марки от световна класа, цветни базари, занаятчийски центрове, галерии за изкуство, както и музей, в който скъпоценните камъни се преработват и гравират. Цялото това цветно и вълнуващо приключение ще продължи като преминем през пазара на Канди – носещ аромата на пресни плодове и зеленчуци. Денят ще приключи отново с традиционен привкус – ще имате възможността да потанцувате в ритмите на традиционна музика и барабани, като станете свидетели на културно шоу, представящо богата жизнена култура на Чудото на Азия – а именно Шри Ланка!

Настаняване е избрания от Вас хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 03.01.2016 – Канди – Перадения – Гирагама – Калутара/Индурува

Закуска в хотела. Следва отпътуване от Канди до Перадения.

Кралската Ботаническа Градина на Перадения /първоначално разработена като градина за релаксиране на кралските особи/, днес, в пакет с най-модерните съоражения, тя е процъвтяващ национален имот в чудесата на Азия. Ще се разходим в това това 147-акрово вълшебство, като ще си подарим едно блажено изживяване като преминам покрай добре поддържаните тревни площи и пищно озеленената тучна трева, която ще открехне желанието ви за отдих. На север от входа на градината, е разположено приятно кафене, от което също така бихте могли да видите някои от важните забележителности, а именно – Къщата на орхидеите и гигантското смокиново дърво Джаван, пресъздаващо благодатта.

Трансфер от Перадения то Гирагама.

Гирагама е станало като нарицателно, когато се спомене Цейлонския чай. Ще посетим фабрика за произвеждане на чай, за да преживеете автентичността. Ще бъдете свидетели на обработването на чая, преди да бъде сортиран, като ще имате възможността да погалите сетивата си с чаша ароматен цейлонски чай.

Продължаваме с трансфер от Гирагама до Калутара.

Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.                                                      

ДЕСЕТИ ДЕН 04.01.2016 – Калутара/Индурува

Закуска в хотела.

Свободен ден за почивка.

Нощувка и вечеря в Калутара/Индурува.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 05.01.2016 – ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 06.01.2016 - Калутара/Индурува – Коломбо – Истанбул – София

Закуска в хотела.

Освобождаване на хотела до 12.00 ч. Следобед трансфер до летището за полет в 21.20 ч. от Коломбо до Истанбул.  Пристигане в Истанбул на 06.01.2016 г. в 05.30 ч.  Следва полет за София в 07.50 ч. Пристигане в 09.10 ч.

*****

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ :

дата

летище

излита

каца

летище

26.12.2015

София Терминал 2

10.05

11.25

Истанбул

26.12.2015

Истанбул

20.00

05.25 /27.12/

Делхи

31.12.2015

Делхи

12.00

15.35

Коломбо

05.01.2016

Коломбо

21.20

05.30 /06.01/

Истанбул

06.01.2016

Истанбул

07.50

09.10

София Терминал 2

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

 

Хотел 3*

Хотел 4*

Делхи

Vedas Heritage

www.hotelvedasheritage.com

Ramada Gurgaon Central

www.ramadagurgaoncentral.com

Джайпур

Bissau Palace

www.bissaupalace.com/

Zone By The Park

www.zonebythepark.com

Коломбо

Pegasus Reef Hotel

www.pegasusreefhotel.com/

Ramada Colombo

www.ramadacolombo.com

Канди

The Swiss Resident

www.swissresidence.lk/

Ozo Kandy

http://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/

Калутара/Индурува

Hibiscus Beach Hotel

www.hibiscusbeachhotel.com/

Pandanus Beach Resort & Spa

www.pandanusbeach.com/

*****

Допълнителни екскурзии:

Делхи:

-  Обяд в ресторант “Chor Bizzare”http://www.chorbizarre.com/del/ - 15 евро;

-  Разходка с рикша в Старо Делхи по време на екскурзията – 5 евро;

Джайпур:

-  Abhaneri Village Exerience /разходка с фургон с камили и програма с традиционни народни танци с включени алкохолни и безалкохолни напитки и лека храна, с продължителност 1 час/ http://abhaneristepwell.com/experience.html - 30 евро;

-  Обяд в индийско семейство - 25 евро;

-  Йога сесия – 12 евро;

-  Пробване на пагди и типично индийско облекло – курта – пижама/сари - 12 евро.

*****

Забележка:

Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.70 лв.

При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените. 

*****

Необходими документи:

 • Валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
 • За издаване индийска виза:

  - Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;

  - 2 снимки 5.08 см х 5.08см; 

*****

Дрийм Холидейс притежава удостоверение за лиценз за туроператорска дейност с номер РК-01-6880 от 21.12.2011г. и застраховка при ЗД ''Армеец'' със застрахователна полица № 14 100 1315 0000425465 от от 04.01.2015г. до 03.01.2016г.

*****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! .

 

Топ цена 3012.00 лв.

За Дрийм Холидейс:

 • Дрийм Холидейс
 • гр. София, ул. Цар Калоян 6, хотел Рила, ет. 2, офис 213
 • 02 9506113
 • Понеделник - Петък: 09 - 19ч , Събота: 10 - 16ч