Пеглана кобасица - фестивал за кулинарни ценители в Пирот, Сърбия! Еднодневна екскурзия за любителите на месото, Еко Тур
Период: 31.01.2016 - 31.01.2016
Транспорт
Екскурзовод
Описание:
Научете повече на място за типично сръбската наденица - пеглана кобасица и за интересните поверия, свързани с нея!Посетете зимния традиционен фестивал на колбасите - "Peglana kobasica" в Пирот с Еко Тур!
Офертата включва:
- Транспорт с лицензиран автобус.
- Екскурзоводско обслужване по маршрута.
Доплащания:
- Медицинска застраховка - 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/.
- Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара /заплаща се в офиса на агенцията/.
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт.
- Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.
- Дата на екскурзията: 31.01.2016 г.
- Ваучерът е валиден до 28.01.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
- След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com след изпращане на номерата на ваучера.
- В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени.
- За повече информация тел. 0882 414 070.
- Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
Програма
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл. "Ал. Невски" по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса "Peglana kobasica". Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо. Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името "Peglana kobasica", а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят "Peglana kobasica", домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия. В 17:00 ч. отпътуване за София.
Необходими документи
-
Лична карта или валиден задграничен паспорт.
-
Ако детето пътува с единия или без родители е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната+ документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта от 14-год. възраст) + 2 копия от акта за раждане.
Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
****
Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗПК "ЛЕВ ИНС" АД със застрахователна полица № 21029200/ 13061510000065 / 19.03.2016г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* * *
Важно!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на имейла.
Подобни оферти
- Градове (325)
- Забележителности (227)
- Ранни записвания (89)
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.
Описание:
Научете повече на място за типично сръбската наденица - пеглана кобасица и за интересните поверия, свързани с нея!Посетете зимния традиционен фестивал на колбасите - "Peglana kobasica" в Пирот с Еко Тур!
Офертата включва:
- • Транспорт с лицензиран автобус.
- • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
Доплащания:
- • Медицинска застраховка - 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/.
- • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара /заплаща се в офиса на агенцията/.
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт.
- • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.
- • Дата на екскурзията: 31.01.2016 г.
- • Ваучерът е валиден до 28.01.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
- • След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com след изпращане на номерата на ваучера.
- • В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени.
- • За повече информация тел. 0882 414 070.
- • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
Програма
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл. "Ал. Невски" по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса "Peglana kobasica". Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо. Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името "Peglana kobasica", а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят "Peglana kobasica", домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия. В 17:00 ч. отпътуване за София.
Необходими документи
-
Лична карта или валиден задграничен паспорт.
-
Ако детето пътува с единия или без родители е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната+ документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта от 14-год. възраст) + 2 копия от акта за раждане.
Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
****
Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗПК "ЛЕВ ИНС" АД със застрахователна полица № 21029200/ 13061510000065 / 19.03.2016г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* * *
Важно!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на имейла.
За Еко Тур Къмпани:
- Еко Тур Къмпани
- гр. София, ул. Хан Аспарух 48
- от 10:00 - 18:00ч (Понеделник - Петък)
-
- 82 ОЦЕНКИ
- 0 активни оферти
- 1708 продадени ваучери
Подобни оферти
- Градове 325
- Забележителности 227
- Ранни записвания 89
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.