Заповядайте на фестивала на Пегланата колбасица в Пирот на 26.01.! Транспорт и екскурзовод от Еко Тур!
Период: 26.01.2019 - 26.01.2019
Еднодневна екскурзия
Посещение на фестивала на Пегланата колбасица
Екскурзоводско обслужване
оскъпяване
* В цената не са включени задължителни доплащания !
- Топ цена
- 00:00:00
- 4 закупени
Описание:
Всяка година в Пирот се провежда станалия традиция фестивал на Пегланата колбасица.
Ценителите на кулинарните изкушения ще могат да се насладят на традиционно приготвената домашна наденица и още много специалитети!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- Медицинска застраховка – 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/ /задължително/
- Пътни такси – 5 лв. /задължително/
- Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара (цената е ориентировъчна)
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- Дата на пътуване: 26.01.2019г.
- Необходимо е до 2 работни дни след закупуване на ваучер да сключите договор с туроператора. Контактите ще намерите на закупения ваучер
- Местата за тази цена са ограничени и тя е валидна до изчерпване на количествата
- Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер или номер и уникален код на ваучера в агенцията
- От актуалната промоция можете да се възползвате само с ваучер от този сайт
- Ваучерът е валиден до 22.01.2019г. за сключване на договор с агенцията
- Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
Програма на пътуването:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglanakobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланатакобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пегланаколбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglanakobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят колбасица, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
ЗАБЕЛЕЖКИ:
ТО си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
****
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
Подобни оферти
- Градове (303)
- Забележителности (202)
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.
Описание:
Всяка година в Пирот се провежда станалия традиция фестивал на Пегланата колбасица.
Ценителите на кулинарните изкушения ще могат да се насладят на традиционно приготвената домашна наденица и още много специалитети!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- • Транспорт с лицензиран автобус
- • Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- • Медицинска застраховка – 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/ /задължително/
- • Пътни такси – 5 лв. /задължително/
- • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара (цената е ориентировъчна)
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- • Дата на пътуване: 26.01.2019г.
- • Необходимо е до 2 работни дни след закупуване на ваучер да сключите договор с туроператора. Контактите ще намерите на закупения ваучер
- • Местата за тази цена са ограничени и тя е валидна до изчерпване на количествата
- • Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер или номер и уникален код на ваучера в агенцията
- • От актуалната промоция можете да се възползвате само с ваучер от този сайт
- • Ваучерът е валиден до 22.01.2019г. за сключване на договор с агенцията
- • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
Програма на пътуването:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglanakobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланатакобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пегланаколбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglanakobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят колбасица, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
ЗАБЕЛЕЖКИ:
ТО си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
****
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
За Еко Тур Къмпани:
- Еко Тур Къмпани
- гр. София, ул. Хан Аспарух 48
- от 10:00 - 18:00ч (Понеделник - Петък)
-
- 82 ОЦЕНКИ
- 0 активни оферти
- 1708 продадени ваучери
Подобни оферти
- Градове 303
- Забележителности 202
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.