За 1 ден през януари до кулинарния фестивал Пеглана колбасица в Пирот, Сърбия! Транспорт и екскурзовод от Еко Тур
Период: 27.01.2018 - 27.01.2018
Еднодневна екскурзия
Посещение на кулинарния фестивал Пеглана колбасица
Екскурзоводско обслужване
оскъпяване
-
24.00 лв.стойност
-
21%отстъпка
- 00:00:00
- 2 закупени
Описание:
Посетете за 1 ден ежегодния кулинарен фестивал Пеглана Колбасица в Пирот!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- Медицинска застраховка - 2лв. (до 65 г.) и 3 лв. (над 65 г.)
- Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара
- Застраховка "Отмяна на пътуване"
- Лични разходи
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- Дата на екскурзията: 27.01.2018г.
- Необходимо е до 2 работни дни след закупуване на ваучер да сключите договор с туроператора. Контактите ще намерите на закупения ваучер
- Местата за тази цена са ограничени и тя е валидна до изчерпване на количествата
- Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер или номер и уникален код на ваучера в агенцията
- От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от този сайт
- Ваучерът е валиден до 22.01.2018г. за сключване на договор с агенцията
- Всички условия на Травел Дийлс
ПРОГРАМА:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kolbasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата колбасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kolbasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kolbasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
-
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Плащането става в брой или по банков път. При сключване на договора се плаща 30 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.
Желаещите да ползват места на 2-ри, 3-ти и 4-ти ред правят доплащане 10 лв/място.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
Забележка: ТО НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
ТО си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория, когато обективни обстоятелства налагат това.
****
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
Подобни оферти
- Градове (302)
- Забележителности (203)
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.
Описание:
Посетете за 1 ден ежегодния кулинарен фестивал Пеглана Колбасица в Пирот!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- • Транспорт с лицензиран автобус
- • Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- • Медицинска застраховка - 2лв. (до 65 г.) и 3 лв. (над 65 г.)
- • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара
- • Застраховка "Отмяна на пътуване"
- • Лични разходи
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- • Дата на екскурзията: 27.01.2018г.
- • Необходимо е до 2 работни дни след закупуване на ваучер да сключите договор с туроператора. Контактите ще намерите на закупения ваучер
- • Местата за тази цена са ограничени и тя е валидна до изчерпване на количествата
- • Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер или номер и уникален код на ваучера в агенцията
- • От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от този сайт
- • Ваучерът е валиден до 22.01.2018г. за сключване на договор с агенцията
- • Всички условия на Травел Дийлс
ПРОГРАМА:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kolbasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата колбасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kolbasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kolbasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
-
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14-годишна възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Плащането става в брой или по банков път. При сключване на договора се плаща 30 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.
Желаещите да ползват места на 2-ри, 3-ти и 4-ти ред правят доплащане 10 лв/място.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
Забележка: ТО НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
ТО си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория, когато обективни обстоятелства налагат това.
****
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
За Еко Тур Къмпани:
- Еко Тур Къмпани
- гр. София, ул. Хан Аспарух 48
- от 10:00 - 18:00ч (Понеделник - Петък)
-
- 82 ОЦЕНКИ
- 0 активни оферти
- 1708 продадени ваучери
Подобни оферти
- Градове 302
- Забележителности 203
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.